Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvařené sádlo od babičky F.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2015 08:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie37 896 kJ / 9 057 kcal
Bílkoviny22,47 g
Tuky992,24 g
Vláknina4,87 g
Cholesterol 900 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,91 g
Sacharidy8,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Benesova Petra Benesova

12. 1. 2015 11:26

jarda Kadic:To budou asi tyto:-): www.vitalia.cz/galerie/historie-polevek/#4,

jarda Kadic jarda Kadic

12. 1. 2015 11:23

chocolate: já si z dětství moc dobře bujóny nepamatuji,u nás doma se nepoužívaly,ale pamatují si polévky v kostkach, určitě byla hrachovka, houbovka,ty se někdy přidávaly do “slabších “polévek.Ale cosi moc dobře pamatuji,to je Maggi v kostičkách,jako nezbedné dítko jsem si jednou lízl.....a šklebím se ještě dnes:-)):-))

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 1. 2015 10:03

spagetka: klidně, ale bez fotky. Máme tu bujón do zásoby, ze slepice a hovězích kostí.

chocolate chocolate

12. 1. 2015 10:03

yanull:Maggi a polevkova pasta jsou stare vice nez sto let.Napriklad bujon se uz ve dvacatych letech prodaval ve forme pasty v kelimku;-).

spagetka spagetka

12. 1. 2015 09:50

cathleen: Ivo, taky mimo mísu ;-) a nedala bys sem ten recept? Nebo tu je? Vidíš, píšu příspěvek a nemrkla jsem se.

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 1. 2015 09:38

yanull: taky koment mírně mimo mísu - už téměř 30 let mám ve svém sešitě psaný recept na "bujón - zvýrazňovač, doplňovač chuti" vyrobený z celého králíka (opsaný prastarý recept) :-)

yanull yanull

12. 1. 2015 09:22

Předesílám, že tu nechci rozpoutat diskuzi o bujónech, zda ano či ne, jen se mi do mysli zasekla otázka, od kdy se vlastně toto dochucovadlo a zvýrazňovač chuti vyrábí. Když tento pán je dědeček a má recept již od své babičky .... Netvrdím, že to nemůže být dobré, ale já si chuť a vůni čerstvých domácích škvarků z bio chovu vepříka představuji raději, už je nemáme, ale mám na co vzpomínat ;-):-p:-K

Petra Benesova Petra Benesova

12. 1. 2015 08:58

spagetka:Rádo se stalo, zaručuji, že bude chutnat:-). Ještě jsem původně zapomněla napsat, že to musí být vysoké sádlo:-8 (už jsem napravila)

spagetka spagetka

12. 1. 2015 08:55

Petra Benesova: Díky za odpověď. Tak to taky zkusím. Ale že to je kvůli překypění:-8:-D, mě fakt nenapadlo, díky ;-);-):yes:

Petra Benesova Petra Benesova

12. 1. 2015 08:52

spagetka:Recept jsem si vyžádala od jednoho štamgasta v naší vinárně po tom, co jsem vyslechla nadšené ohlasy na toto vyškvařené sádlo od ostatních štamgastů, kteří ho vyzkoušeli přede mnou. Je to recept po jeho babičce (on sám už je dědečkem, takže recept je hodně starý) a sádlo je opravdu velice chutné, ten bujon tomu přidá šmrnc, krásně ho ochutí. Nemusí to být bujon slepičí, mí rodiče dávají masox. A proč se má rozdrobit do odebraného sádla? Tak na to by mohl nejlépe odpovědět můj taťka - nadrobil masox přímo do kastrůlku a tak mu to vzkypělo až mu to přeteklo.;-) a nestačilo volat "hrnečku dost":-p

spagetka spagetka

12. 1. 2015 08:22

Petruš, teda s bujonem jsem ještě nikdy sádlo nedělala a upřímně, neumím si to představit. Mám pár dotazů, jaký smysl má, že bujon přidáš do odebraného sádla a pak to stejně smícháš? Jakou roli tam hraje bujon - zvýrazňovač chuti? A výhradně slepičí?
Promiň, že se tolik ptám, rozhodně tím nic špatného nebo ironického nemyslím.- jen že jsem zvyklá na různé typy výroby sádla (myslím různé přísady) od dětství a o bujonu jsem prostě nikdy neslyšela.
Děkuji za vysvětlení a myslím otázky fakt vážně, nakonec učíme se "furt und furt" ;-);-):-D:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo

Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek

TopRecepty.cz

Škvařené sádlo od babičky F.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDJ6