Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 13:52
yanull: I zde na Topreceptech jsou kuchařky, které jsou přesvědčené, že bez masoxu je jídlo jalové
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle
12. 1. 2015 13:21
cathleen:
12. 1. 2015 13:15
MajaV: dochucení sadla bych taky udělala až nakonec (kmín máme raději drcený) a určitě ne do všeho vyškvařeného . Tady jsem spís reagovala na koment Mily v 10.53, kde psala, že se tím chuť sadla kazí a kombinují se zde chuti, které k sobě nejdou - cibule a kmin se preci se sadlem přátelí rády
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj.
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj.
12. 1. 2015 13:09
zizala: Jarko, také se se svým názorem k vašim přidávám. Všímám si toho hlavně v pořadu Prostřeno, kam až někteří ve svých chutích dospěli. Když vaří polévky a ten, kdo tam přihodí kostku masoxu, tak při hodnocení bývá chválena, jak byla dobře dochucena. Já tedy místo maggi a masoxu tam dám snítky libečku a na závěr utřu česnek se solí.
12. 1. 2015 13:03
Nikdy bych nekazila výbornou chuť sádla se škvarečky bujónem! A kmín pokud, tak přidat později, sádlo se škvaří docela dlouho, z kmínu se škvařením stanou tvrdé pichláčky.
12. 1. 2015 13:02
cathleen: jsi mi vzala slova z pusy
12. 1. 2015 13:00
Míla: no jo, no...tak si trvejte
12. 1. 2015 12:50
jarda Kadic: Ano taky si na magi a kostky hrachovky pamatuji.
12. 1. 2015 12:28
Trvám na svém, že cibule ani kmín, natož nějaký drůbeží bujon nemá v čistém vepřovém sádle co dělat. Když si sádlem namažete chléb, v něm už je kmín, a kdo má tád cibuli, tak si může posypat chleba cibulí proč ne. Je čas se vrátit k naší poctivé české kuchyni, která nebyla tak vydatná jak myslíme, ale naopak zdravější než co jíte ted. Já už jsem babička, a když jsem krájívala s mou babičkou sádlo na vyškvaření z našich pašíků a řekla bych jí takovou hovadinu s tím bujonem, nebo že by jsme tam přidaly kmín nebo cibuli, tak by myslela, že si z ní utahuju. Pomazánku jsme dělali, že jsme umlely škvarky, dali do sklenice a pak na měkký chlebíček a jen posolit, kyselou okurku k tomu když byla...
12. 1. 2015 11:42
Míla: o dochucovadlech odmítám debatovat, ale myslím, že minimálně ta cibule a kmín chuť sádla nekazí, naopak ji pozdvihují
12. 1. 2015 11:05
Míla, tejaja: Nechtěla jsem sem nic psát, ale mám stejný názor
12. 1. 2015 10:58
Míla: Nestačí, pretože od tých pravidelne používaných dochucovadiel sa ničia a otupujú chuťové bunky a tak im jedlo bez nich pripadá nechutné, nevýrazné.
12. 1. 2015 10:53
Takhle kazit domácí vepřové sádlo cibulí, slepičím bujonem, kmínem ? To by vám moje babička dala ! To vám nestačí chléb namazaný sádlem posolený, to je přece lahůdka, lidi už nevědí co by jedli tak kombinují věci které se k sobě vůbec nehodí, jen aby měli něco nového!
12. 1. 2015 10:39
cathleen: Měla jsem na mysli ten průmyslově vyráběný.
12. 1. 2015 10:37
Děvčata, děkuji za poučení, svoji nevědomost omlouvám tím, že my jsme doma nic takového neměli, ani u babiček jsem to neviděla. Tak proto ten dotaz. Ty polévky, o kterých píše Jaroušek znám, vařili jsme si je s kamarády v kotlíku na podzim na ohni, pak jsme v popelu pekli brambory.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů