Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2015 15:13
casino: hurá, paní C. má rozum - taky nakupuje v DM
13. 1. 2015 14:37
Po vyškvaření odeberu větší množství sádla a zbylé se škvarečky osolím a přidám trchu mléka. Nechám vydusit. Škvarečky jsou měkké, ale křupavé.
13. 1. 2015 11:20
Dajda:
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...
Já MSG v jídle neřeším..., ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...
Já MSG v jídle neřeším..., ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...
13. 1. 2015 11:03
casino: Taky sem tam výjimečně přihodím kostičku nikoliv však masoxu, ale snažím se koupit kvalitnější bujón v kostce bez glutamátů (ty mrchy jsou však bohužel i tam).
13. 1. 2015 10:30
Dajda:
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly... Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly... Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)
13. 1. 2015 09:10
Když se někdy v 60. letech objevil masox, měla generace našich babiček nebo maminek pocit, že ho musí přidat všude, především do vývarů, aby měly tu správnou masovou chuť. Vůbec mě nepřekvapuje, že skončil také v sádle, kam dle mého názoru naprosto nepatří. Tenhle recept určitě pochází z té doby.
13. 1. 2015 00:30
hosta:
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...
13. 1. 2015 00:23
casino: tak jsi mne z větší poloviny přesvědčil, že masox do rozpáleného sádla opravdu dávat nebudu. Nikoliv ale z principu odmítání masoxu jako takového, protože - POZOR, teď si vysloužím asi hluboké opovržení - mně od dětství chleba se sádlem a cibulí chutnal pocákaný Magim
13. 1. 2015 00:23
Navir:
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru
12. 1. 2015 23:26
Vyzkouším, líbí se mi to
12. 1. 2015 22:54
yanull: Jani, jak známe naše milé Casino, tak je to míněno stopro jako fór, páč, ač ho nemusím, jeho češtin je vemli dobrý ale rozesmálas mě ... no, jako vždy No, ale když už jsem pod receptem a jeho komentáři, aby nebylo řečeno, že se nevyjadřuji k receptu, tak do sádla při škvaření přidáváme pouze trochu mléka, pro zabarvení škvarků, jinak je škoda chuti. Kmín a cibuli si můžu kdykoliv na sádlo hotové přidat. Ale nic proti ničemu, někdo to rád horké... někdo slané a jiný cibulové Každý podle své chuti
12. 1. 2015 21:54
casino: Jestli oslovení kolezi je myšleno vážně, tak to mě děsí více než ten masox
12. 1. 2015 20:14
alena:
Vážení kolezi, či spíše kolegyně
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.
V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!
Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.
Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že
****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy
Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří
Vážení kolezi, či spíše kolegyně
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.
V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!
Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.
Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že
****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy
Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří
12. 1. 2015 17:18
příšernost. to nemůže žádná babička vařit.
12. 1. 2015 15:15
Už jsem dlouho nereagovala na žádný recept i když jsou tu občas pěkný koniny, ale když to někomu chutná. Proti gustu žádný dišputát, že. Tak si nedovedu ale vůbec představit, že bych dala do škvařeného sádla takové pochutiny. Nejvíc si pochutnám na správně vyškvařeném sádle, mňam, jdu si namazat, ještě tady trochu mám a představte si bez kostky, soli a kmínu. Sůl si posolím navrch a kmín třeba taky a ještě i třeba cibuli, ale kostku neeee.www.toprecepty.cz
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 29 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 44 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 49 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů