Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvařené sádlo od babičky F.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2015 08:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie37 896 kJ / 9 057 kcal
Bílkoviny22,47 g
Tuky992,24 g
Vláknina4,87 g
Cholesterol 900 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,91 g
Sacharidy8,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

13. 1. 2015 15:13

casino: hurá, paní C. má rozum - taky nakupuje v DM:-D

Liana Volková

13. 1. 2015 14:37

Po vyškvaření odeberu větší množství sádla a zbylé se škvarečky osolím a přidám trchu mléka. Nechám vydusit. Škvarečky jsou měkké, ale křupavé.

casino casino

13. 1. 2015 11:20

Dajda:
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...:-)
Já MSG v jídle neřeším...:-8, ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...:yes:

Dajda Dajda

13. 1. 2015 11:03

casino: Taky sem tam výjimečně přihodím kostičku nikoliv však masoxu, ale snažím se koupit kvalitnější bujón v kostce bez glutamátů (ty mrchy jsou však bohužel i tam). :-O

casino casino

13. 1. 2015 10:30

Dajda:
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká:-D jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly...:-D Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox :-))
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)

Dajda Dajda

13. 1. 2015 09:10

Když se někdy v 60. letech objevil masox, měla generace našich babiček nebo maminek pocit, že ho musí přidat všude, především do vývarů, aby měly tu správnou masovou chuť. Vůbec mě nepřekvapuje, že skončil také v sádle, kam dle mého názoru naprosto nepatří.:-( Tenhle recept určitě pochází z té doby.

casino casino

13. 1. 2015 00:30

hosta:
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí;-)
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou:-8 Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...:-D

hosta hosta

13. 1. 2015 00:23

casino: tak jsi mne z větší poloviny;-) přesvědčil, že masox do rozpáleného sádla opravdu dávat nebudu. Nikoliv ale z principu odmítání masoxu jako takového, protože - POZOR, teď si vysloužím asi hluboké opovržení - mně od dětství chleba se sádlem a cibulí chutnal pocákaný Magim:-8

casino casino

13. 1. 2015 00:23

Navir:
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru :-D:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

12. 1. 2015 23:26

Vyzkouším, líbí se mi to :-p:-K:yes:

Navir Navir

12. 1. 2015 22:54

yanull::-D:-D:-D Jani, jak známe naše milé Casino, tak je to míněno stopro jako fór, páč, ač ho nemusím, jeho češtin je vemli dobrý :-D:-D:-D ale rozesmálas mě :-D:-D:-D:yes: ... no, jako vždy :-D:yes: No, ale když už jsem pod receptem a jeho komentáři, aby nebylo řečeno, že se nevyjadřuji k receptu, tak do sádla při škvaření přidáváme pouze trochu mléka, pro zabarvení škvarků, jinak je škoda chuti. Kmín a cibuli si můžu kdykoliv na sádlo hotové přidat. Ale nic proti ničemu, někdo to rád horké... někdo slané a jiný cibulové :-) Každý podle své chuti :yes:

yanull yanull

12. 1. 2015 21:54

casino: Jestli oslovení kolezi je myšleno vážně, tak to mě děsí více než ten masox :-O:-(

casino casino

12. 1. 2015 20:14

alena:

Vážení kolezi, či spíše kolegyně;-)
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.

V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!

Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.

Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že

****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy:-D

Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří:-D

alena

12. 1. 2015 17:18

:no: příšernost. to nemůže žádná babička vařit.

Věrka

12. 1. 2015 15:15

Už jsem dlouho nereagovala na žádný recept i když jsou tu občas pěkný koniny, ale když to někomu chutná. Proti gustu žádný dišputát, že. Tak si nedovedu ale vůbec představit, že bych dala do škvařeného sádla takové pochutiny. Nejvíc si pochutnám na správně vyškvařeném sádle, mňam, jdu si namazat, ještě tady trochu mám a představte si bez kostky, soli a kmínu. Sůl si posolím navrch a kmín třeba taky a ještě i třeba cibuli, ale kostku neeee.www.toprecepty.cz

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo

Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek

TopRecepty.cz

Škvařené sádlo od babičky F.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDJ6