Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Energie | 15 855 kJ / 3 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,16 g |
Tuky | 135,22 g |
Vláknina | 26,97 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 565,48 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2015 18:59
zuzun: jak jsem zjistila, byla to skutečná hájovna, v níž Pepa vyrostl a kde vařili pro sebe, nikoliv pro veřejnost.
25. 1. 2015 13:20
Formát je 25 X 15 X 5 cm
J.L.
J.L.
25. 1. 2015 11:36
Zajímala by mě velikost formy děkuji
11. 1. 2015 21:23
Spagetko, jo, myslela jsem, ze jsem nekde u jednoho receptu neco cetla, ale nepamatovala jsem presne. No, kdyz tam vari pro verejnost, to ty recepty musi bejt dobry. Mnoho takovych zarizeni se o recepty nepodeli.
11. 1. 2015 14:42
zuzun: Josef to vysvětlil u svých utopenců - zkopírovala jsem to: ""Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let."
11. 1. 2015 14:30
Neni ten Slajf nejaka restaurace? Receptiky ma Pepa zajimavy. Tenhle pernik ma hodne ingredienci, ale to ma Andelak taky, a fakticky za to stal. Tady je ten ananasovej pudink zajimavej a ovoce doda stavu
10. 1. 2015 22:30
Jak tak koukam, Josifek je velmi sikovny v kuchyni! Take bych si prala znat to tajemstvi Slajfu +bodicek
10. 1. 2015 19:44
Perník s ovocem /kompotem/ je starý recept, určitě je i zde.
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 19 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 49 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: perník s ovocem perník s kompotem třešňový perník recept na perník s s ovocem perník posypany ovocem jak pernik s ovocem hrnkovy pernik s kompotem pernik se ovocem mouka z mlýna lerch recepty paní hajné ze „šlajfu perník ze starého kompotu perník se starým kompotem pernik s ovocem kompotem perník s s ovocem vodní mlýn z perníkového testa recepty se starým kompotem perník z kompotem staré recepty na perníky perník s rynglemi perník s merunkami
Suroviny: mouka hrubá, mouka hladká, pudink vanilkový, cukr moučkový, cukr krystal, kakao, prášek do perníku, prášek do pečiva, smetana zakysaná, mléko plnotučné, olej slunečnicový, šťáva citronová, vejce, ovoce, tuk 100%, mouka hrubá
Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kl6v
8 názorů