Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,88 g |
Tuky | 102,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do
komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2017 22:39
5. 1. 2015 13:22
4. 1. 2015 09:17
Tu domacu slahacku som si zabeobachtovala a spojim vyrobu vsetko s vsetkym.
Takze sme to.....mozno....vsetko uz prekonzultovali.
4. 1. 2015 00:26
Rád si tady s každým zalaškuji Nejraději s moderátorkami Ale pro případ, že si opravdu, ale opravdu neděláte srandu se budu opakovat:
Ba ne, toto NENÍ krém! Toto je regulérní lehká pařížská šlehačka! Patrně vás pomýlilo to máslo v surovinách. Ale tuku je zde cca 30% což je tolik co v lepší "paříži" Myslím ale, že pokud by se dalo másla min. 2x více, tak by se to už dalo nazvat KRÉM, ale to už by byla jiná pohádka: http://www.toprecepty.cz/recept/41277-parizsky-kre...
Hoďte, prosím, očko sem: http://www.toprecepty.cz/recept/39819-vyroba-sleha... - z mléka a másla vyrobíte smetanu ke šlehání. Když ji uděláte a zavaříte do ní čokoládu (kakao + cukr) dáte vychladit, tak následně můžete vyšlehat pařížskou šlehačku.
Zde v tomto rcp jsem vlastně spojil dvě operace (1. výroba šlehačky 2. přidání kakaa do horké šlehačky) v jednu jedinou operaci - vše se za horka mixuje zusammen
Tož tak...
3. 1. 2015 08:04
3. 1. 2015 02:57
2. 1. 2015 23:49
Koukám, že Hella: není připojená..., ta by věděla
"lehká" v názvu je terminus technicus pro tento produkt Naopak "Těžká paříž" je s přidáním ztuženého tuku.
tejaja:
Máte recht, také tak "paříž" dělávám...
Tento rcp vznikl při koketování s výrobou ricotty, šlehačky, mascarpone ze smetany. Jak píše MajaV: máslo mám doma doforoty v mrazáku a mléko taky doma bývá. Byl to pokus, vyšel úspěšně a znovu, když jsou markety otevřené od nevidím do nevidím, jsem ho nemusel použít, na rozdíl od mascarpone z mléka, které jsem musel dělat zrovna na Silvestra...
alena:
Také máte pravdu... Ale podle vaší "logiky" je asi mimoň každý, kdo peče chleba doma a vy patrně kupujete i linecké těsto, že?
vybusna:
"a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?"
Toho másla, resp. tuku v něm obsaženého, je tolik co ve 30%ní šlehačce, ze které se známým způsobem připravuje lehká paříž.
Asi by šla stejným způsobem udělat i těžká paříž, pokud by se přidal ještě další tuk
2. 1. 2015 18:08
2. 1. 2015 16:05
2. 1. 2015 15:17
2. 1. 2015 14:43
2. 1. 2015 14:17
Ja naozaj nechcem vrtat...len ma to zaujima a rada by som si vypocula viacero nazorov na to.
2. 1. 2015 14:01
2. 1. 2015 13:56
2. 1. 2015 13:21
Nazdavam sa, ze problem spociva v tom, ze neexistuje nejake konecne urcenie co je este krem a co je uz slahacka. Na slovenskej vareche, som s udivom zistila, ze beznou parizskou slahackou (bez masla....vareny slahackovy zaklad, na druhy den vyslahany) plnia tortove korpusy!!!!!!!!!!!!!, alebo rolady.... A nazyvaju tuto slahacku...KREMOM, uplne ma to omracilo. A ked som napisala, ze slahacka sa na plnenie nehodi, pretoze to neudrzi, tak mi odpisali....* ked dam do toho stuzovac, tak nemam s tym problem....a plnim tak uz roky ....a dookola dokola) Vobec si to ani neviem predstavit. Ked zacali byt modne kremy, robene z mascarpone, tak som sa nechala zlakat davom...fakt som neskusena a dokonca som tym plnila mucniky !!!! no uz nikdy v zivote...tento zakusok http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3353 som krajala tesne po naplneni, nechcite vidiet ako napln vyzerala na druhy den...., mala tak pol centimetra a som presvedcena, ze takto isto vyzera aj mucnik plneny len slahackou...nech tam nasypu stuzovaca kolko chcu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit
Pařížskou šlehačku si můžete jednoduše připravit. Postup ukážeme ve videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: pařižská šlehačka pařížská šlehačka recept recept na pařížskou šlehačku jak udělat pařížskou šlehačku pařížská šlehačka domácí domaci parizska slehacka pařížská šlehačka z kakaa paříšská šlehačka recept pařížská šlehačka jak se dělá pařížská šlehačka jak vyrobit pařížskou šlehačku výroba domácí šlehačky pariska slehacka pařížská šlehačka z čokolády těžká pařížská šlehačka krém z pařížské šlehačky jak vyrobit šlehačku jak udělat šlehačku recepty pařižska šlehačka paříšská šlehačka recept
Suroviny: mléko, máslo, kakao, cukr krupice
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2Yk
17 názorů