Dušená rýže zase jinak
Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od dcery,ta ho získala na Slovensku
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 3. 2009 08:32
vybusna: moja svokra tiez dava ryzu do perin, ale staci uplne ked ryza zovrie, osolit, premiesat, vypnut sporak (elekricky) a nechat ryzu tam, potom po 10min este poliat olejom, premiesat a zase nechat na tom este nevychladnutom sporaku.... a nemeriam na hrnceky, proste nasypem ryzu do kastrola, preplachnem ju a kolko ryze, tak taky stlpec vody nad nou a hotovo.... ryzu neoprazam, nedavam ani vegetu - glutaman vobec nepouzivam, len ju osolim ked zacne vriet
18. 3. 2009 08:27
Tak ja teda varim ryzu uplne inak ... nemam rada ziadne prichute... ryza by mala chutit ako ryza a vyrazne by malo byt to masisko ... uz nieco ine je rizoto alebo ryzovy nakyp
17. 3. 2009 22:58
spagetka..to nie je ryzovy nakyp?
17. 3. 2009 22:50
vybusna - tys nevařila rýži a k tomu třeba jablka, meruňky, borůvky? - Tohle miluje můj muž a je to taková rychlovka - uvařím rýži, kam přidám 3 hřebíčky a kousek celé skořice (v mléce a před změknutím přidám na kousky nakrájené ovoce - nejraději jablka, ale lze i švestky, pak jak výše jsem psala, - vlastně jakékoli ovoce a nechat chvilku rozdusit s rýží. Ochutit skořicí a moučkovým cukrem / pro diabetiky jak dělané, fakt ) Je také možné tu rýži s ovocem i zapéci( polít vejcem a přidat máslo, tuk). Ale tím nahoře popsaným je naprosto spokojený. (jeho hladina cukru méně, ale jednou za čas ....)
17. 3. 2009 22:40
drobenka neskusala si niekedy prihodit ovocie k vareniu ryze?..by ma zaujimalo, co by z toho vzislo.
17. 3. 2009 22:35
Výbusna, já mám taky raději hrášek mražený.Ale kolikrát se mi stane, že uvařím více rýži a najednou se rozhodnu, že k nějakému pokrmu by se hodil do rýži i hrášek. Tak část rýži odeberu a přimíchám k němu hrášek sterilovaný. K jiným pokrmům se zas hodí rýže s ovocem. Např.k různým masům na tzv.nudličky, anebo k masíčku, které se dělá na přírodní způsob. Mražený hrášek přidávám již k rýži na začátku a vše zaliji ochucenou vodou. Pak rýži s vodou zamíchám a pod pokličkou dusím cca 20 minut.
17. 3. 2009 21:40
také připravuju rýži stejným způsobem...jak já byla tenkrát zklamaná, když moje mamka objevila rýži v sáčcích ...no, už je to pryč a do hrnce házím 1 hřebíček
17. 3. 2009 18:48
Drobenko, tak tu rýži děláme úplně stejně, jen já tam ten masox fouknu až když tu rýži zaliju vodou, on se při dušení rozpustí. Ovšem to se ani nedá počítat za rozdíl. Smažím zásadně na olivovém oleji.
17. 3. 2009 18:41
Je pravda že s rýží v sáčku se takhle udělaná opravdu nedá srovnat Já zrovna nejsem žádný veliký vyznavač rýže,do svých 46 let jsem ji nevzala do úst...co padlo v dětství pohlavků když jsem ji nejedla...ale děti ji měly rády,tak jsem ji vařila pro ně bez velkých ochutnávek..jo,jo,je to tak...
17. 3. 2009 18:27
drobenka....tak s tym ovocim to rozhodne vyskusam. co sa sterilizovaneho hrasku, som sa rozhodla vymenit ho za mrazeny...posledne som si v indickej restike na slovensku objednala hraskovu ryzu a veru mi to nechutilo...malo mi to taku pachut ci co...u praveho inda tuto v mnichove neviem, aky hrasok davaju, este ma to nenapadlo si objednat
17. 3. 2009 18:21
Jiřinko,rýži když propláchnu, tak ji nechám v sítku okapat. Mezitím si nakrájím a osmažím cibuli. Rýži přidávám na osmaženou cibulku suchou. Rýži stačí minutku trochu osmažit - pořád ji míchat s vařečkou. Když dáš rýži suchou, tak nemusíš čekat až se nějaká voda odpaří. 2 hrnky rýže zalívám 2 1/2 hrnkem vařící ochucené vody. Vařící, ochucenou vodu mám již připravenou, když začínám restovat rýži. Vodu ochutím masoxem, solí i vegetou, špetkou mleté papriky. Vodu klidně můžeš trochu víc přesolit. Nemusíš se bát, že rýže bude přesolená. Do uvařené rýži pak můžeš zamíchat sterilovaný hrášek, anebo na kostky nakrájený kompotovaný ananas,nebo mandarinku-kompot. Takhle uvařená rýže je výborná a s rýži v pytlíku se nedá vůbec srovnávat.
17. 3. 2009 18:05
takato majorankova ryza je skvela k indickym jedlam...skoda, ze indovia o tom ani netusia no jirinka radost si mi urobila.
17. 3. 2009 17:46
Ten jeden hrnek vody byl dost...já byla spíš zvědavá na tu majoránku,ale je to dobré i s ní.
17. 3. 2009 17:46
no a za *slovensku* ryzu ti svacnem bodik samozrejme.
17. 3. 2009 17:43
moje nervy....samozrejme *my*
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 7 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 18 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 18 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 20 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 7 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 7 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 8 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak ochutit rýži ochucena rýže ochucená rýže recept dušená rýže na cibuli ochucená rýže recepty recept varena ryze ochucena dušena rýže babicovy dobroty rýže babicova rýže presolena ryze rýže ochucená rýže dělaná v troubě ochuceni rýže slovenská rýže rýže z pytlíku rýže v pytlíku cim ochutit ryzi recept na ochucenou rýži babicova rýže v troubě rýže vařená v troubě
Suroviny: rýže, cibule, podravka, majoránka, sůl, pepř, olej
Dušená rýže zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYjV
20 názorů