Kapr na houbách s vlašskými ořechy – rodinný recept sokolnického rybáře
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 437 kJ / 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,35 g |
Tuky | 90,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 173 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – rodinný recept rybáře ze Sokolnice poblíž Brna - http://www.rybari-sokolnice.ic.cz/soubory_ryby/04%...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2014 17:49
zuzun: jejda, já to nemyslela, jako že mi něco vytýkáš, prostě jsem dovysvětlila , víš jaká by to byla nuda, kdyby všem chutnalo úplně totéž? To by pak bylo vše jak na povel: tohle ti musí chutnat, tohle nesmí :-
Dnes jsem dostal parádního amurka, určitě s ořechy zkusím
Dnes jsem dostal parádního amurka, určitě s ořechy zkusím
22. 12. 2014 17:41
Spagi, ja to nemyslela jako kritiku, ale kdyz me se ho nedostava, tak po nem slintam. Ale treba tomu hnusnymu tuku na nem se vyhybam obloukem :D. Muj tata kapra taky nema rad, ale je to z lenosti, kvuli kostem. Uz jsem jedla mensi ryby plny minikosticek a slak me moh' trefit, takze kapr v tomhle ohledu je taky pro me ok. Na druhou stranu losos je losos...i uzeny...i tepelne neupraveny v sushi. Ale toho muzu mit kdykoliv, a pak ta koleda o Vanocich me nakazuje mit kapra kdyz je to mozny ;)) takze u nas to byvalo taky tak, kdyz jsem byla doma, kureci rizecky i kapr:)
22. 12. 2014 11:53
Jříku,recept se mi moc líbíKapr je u nás oblíbený,máme ho i během roku,takže určitě bude i podle tohoto receptu
22. 12. 2014 07:51
Nám kapr nevadí, jíme ho i během roku, takže mám uloženo, vypadá to dobře
21. 12. 2014 18:43
zuzun: důvod nahrazení je jednoduchý, u nás ve velké rodině ho jím jen já. Ale já si ho udělám pro sebe, a je to
21. 12. 2014 18:26
To je zradylko!!! To bych si dala i ted, a to jsem nacpana! Ingredience mnamozni, a pritom nekomplikovana priprava. Byvam prekvapena, ze chce nekdo kapra nahrazovat. Tady jen tezko lze kapra sehnat, lidi ho tu nejedi, protoze ho proste moc neznaji. Kdyz se nekde objevi, je prasecky drahej. Ale kdyz jsem doma na navsteve, mamka vzdycky vynda nejakyho z mrazaku. Strasne mi kapr chutna, a lidi v Cechach maji stesti, ze ho dostanou kdy chteji a za rozumnou cenu. Bod :)
21. 12. 2014 16:16
spagetka - autor receptu ze Sokolnice na konci svého článku píše ....Lze takto připravit i amura,ale přátelé, není to už ono.......Tak nevím, zda losos či pstruh bude v tomto receptu lepší než kapr. Každé rybě ,,sluší" jiný recept. Autor u tohoto receptu doporučuje kapra. Píše, že je to jejich rodinný recept, který dělají léta. Tak je opakováním ,,vypilovaný". Dělal jsem takhle kapříka poprvé a jen se po něm zaprášilo.
21. 12. 2014 14:50
Jirko, to zní výborně. Co ty na lososa nebo pstroužka?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 31 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 58 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: kapr na houbách kapr recepty kapr na houbách recept karpr na houbach mletý rumcajsův rybářské recepty kapr nahoubach kapr recept kapr na houbach a vine recept kapr na houbách kapr rybina kapr na žampionech s ořechama dorty sokolnice recepty ryba ořechy kapr na hobách a vlašských
Suroviny: kapr, ořechy vlašské, žampióny, sůl, pepř mletý, kmín celý, sádlo, máslo, citron, víno bílé
Kapr na houbách s vlašskými ořechy – rodinný recept sokolnického rybáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rLA
8 názorů