Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakytníkovo-pomerančový džem

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 3. 2015 19:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 129 kJ / 1 943 kcal
Bílkoviny7,25 g
Tuky1,53 g
Vláknina3,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy473,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje zkušennost

Rakytníkový džem jsem zkoušela dělat poprvé předloni, použila jsem jen propasírovanou šťávu z rakytníku, cukr a želírovací přípravek.

Bohužel po vychladnutí byl džem velmi tekutý, spíše to byl sirup, a tak jsme si ho dávali do čaje;-)

Je to přesně tak, jak napsala komentář Hosta - Rakytníkový džem recept č.32160 a sice, že bez použití želírovacích přípravků rakytníkový džem neztuhne, a to ani když se želírovacích přípravků přidá více.

Proto jsem džem zkombinovala s pomerančovou šťávou, která má vlastnosti jako citronová šťáva a kterou u receptů na džemy doporučují přidat, když nechtějí ztuhnout.

Z loňské úrody jsem měla ještě v mrazáku bobulky rakytníků, rozmrazila jsem je a pak propasírovala přes síto s většími dírkami.

Kaši se semínky, která v sítu zůstala, jsem rozetřela na předem připravená kolečka pečicího papíru a dala sušit do sušičky.

Kdo sušičku na ovoce nemá, tak sušit v troubě při 50°C.

Z těchto sušených rakytníkových slupkek a sušených lístků rakytníku si děláme hlavně v zimě lahodný a zdravý čaj, který má krásně zlatavou barvu.

Tip: Když byl džem hotový, tak jsem nejdříve naplnila několik sklenic a do zbytku džemu v hrnci jsem přidala najemno posekané lístečky rozmarýny a ještě chvíli povařila. Džemu dodala rozmarýna zajímavou příchuť.

o rakytníku-odkaz:

http://www.celostnimedicina.cz/rakytnik-resetlakov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radiator radiator

21. 8. 2016 15:40

Jiřina Svozilová: Těší mě, že jsi recept vyzkoušela a džem chutnal:-p

Jiřina Svozilová

20. 8. 2016 22:11

Rakytníky mně letos hooodně zarodily, tak jsem hledala v tom obrovském množství receptů a měla jsem fakticky štěstí, že jsem přišla zrovna na tento recept ! Je to 100% mňamka ! Super spojení chutí !! Ještě ho chci zkusit s ostružinami,ty právě dozrávají . Tak moooc díky ! Jiřina

Majka

6. 3. 2015 19:21

Určitě vyzkouším i s tím sušením v sušičce.Listy se prý taky používají na čaj.Tak je nasuším.Jsem ráda za recept,díky

Dana61

3. 3. 2015 10:06

tu pichlavou potvoru mám také ráda a ty jsi udělala úžasný džem:yes::-D

spagetka spagetka

2. 3. 2015 21:12

radiator: určitě to do Poznámky přihoď. Jinak :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

radiator radiator

2. 3. 2015 21:09

jarda Kadic:Járo, díky za upozornění a máš samozřejmě pravdu;-)Taky mě při psaní receptu napadlo vložit tam odkaz o léčivosti rakytníku, ale už jsem tam toho napsala do poznámky dost, ale asi to tam pro ty, kteří rakytník třeba neznají, dodatečně přidám.

jarda Kadic jarda Kadic

2. 3. 2015 21:00

A nehledě na to,že rakytník je i léčivý:yes:

radiator radiator

2. 3. 2015 20:46

Děvčata, sklizeň rakytníku i zpracování je sice pracná záležitost, ale výsledek za to rozhodně stojí. Takové palačinky s tímto džemem, přelité čokoládou a ozdobené šlehačkou, to je fakt mňamka:-p
A díky za bodíky:-K

Ivana Ch

2. 3. 2015 20:38

:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K

hosta hosta

2. 3. 2015 20:32

tak to se ti moc povedlo, stopro využití:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co dělat když neztuhne marmeláda rakytníkový džem s pomerančem marmeláda z rakytníku a pomeranče co delat s rakytnikem když neztuhne džem rakytníková marmeláda s pomeranč co dělat když neztuhne džem když džem neztuhne rakytnikovo pomerancova marmelada džem pomeranč s rakytníkem rakytník marmeláda recepty rakytníková marmeláda s pomerančem rakytníkový džem recept marmeláda z rakytníku a pomerančů jakdělat marmeládu z rakytníku když neztuhne marmeláda rakytníkovpomerančový džem rakytníková marmeláda s pomeranči zpracování rakytníku sklizen a zpracování rakytníku

Suroviny: šťáva pomerančová, šťáva rakytníková, cukr, želírfix 2:1

TopRecepty.cz

Rakytníkovo-pomerančový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBrJ