Červená řepa
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit mnoha způsoby. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 225 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,27 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 720,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2017 08:42
dědek Pivonˇák: Nenapsal by jste přesně kolik čeho do láku? děkuji
21. 10. 2015 14:09
Moje červená řepa je daleko jednodušší. Řepu za syrova oškrábu, nastrouhám nebo nakrájím a vařím v láku do změknutí.
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
4. 12. 2012 21:53
Vypěstovala jsem letos dost červené řepy, chtěla bych udělat sterilovanou pro kamarádku na boršč. Prý není dobré když je tam ocet (kvůli chuti polévky), jak to udělat bez octu? Poradíte někdo nezkušené....
3. 4. 2012 18:49
Všechno zavařuji v troubě a ještě jsem nic nezkazila. Velký hlubší pekáč, do něj zavíčkované sklenice, doplním vodou a sterilizuji pouze odhadem. Řekněme půl hodiny, ale já jak si vzpomenu. Po vyjmutí položím na utěrku víčkem dolů, přikryji froté ručníkem a pomalu nechám vychladnout. Vždy se povedlo. Zdraví Hanelore
30. 9. 2011 15:20
Peca:noi záleží jak jsou velké ty řepy. Já zrovna měla obrovské.
30. 9. 2011 13:41
Není to nejak dlouho vařit řepu 2 - 3 hod?Ja ji mam vždy uvařenou od dobu varu tak za 20 min...
28. 2. 2011 21:29
24. 8. 2010 10:00
Boubelindo - děkuji rovněž za tip, taky neumím zavařovat v troubě. Zavařuju na plotně a to jde děsně pomalu. Takže díky za radu
28. 7. 2009 15:44
Aleno troubu si rozehřeji na 180 °C. Do trouby dám plech a do něj tak asi 2 cm vody (dle hloubky plechu). Naskládám sklenice a nechám je tam 20 minut. Potom je vyndám a otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout zabalené v utěrce.
28. 7. 2009 11:26
Chtěla jsem se zaptat na to zavařování v troubě, jakým způsobem to děláte, na kolik stupňů a jak dlouho? Poradíte?!
27. 5. 2009 18:04
ještě jsem jí nedělala rada jí vyzkouším děkuji za tip jsem začatečník
20. 3. 2009 12:46
kuchta = tlakový hrniec
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...
20. 3. 2009 12:45
Já si dovolím odpovědět za Terezku, Mikklik, máš pravdu, je to tlakový hrnce
20. 3. 2009 12:44
Taky by mě zajímalo, co je to kuchta. Že by to byl tlakový hrnec ?
20. 3. 2009 12:17
Taky se přidávám, co je to kuchta? Já dělám řepu ve více várkách a vydrží mi pak celou zimu, takže ji zavařuji. Vařím většinou dle velikosti řepy. Někdy ji mám opravdu velikou a někdy je malinká, ale většinou to je kolem ty hodiny a půl. To si každý musí pohlídat podle sebe.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 7 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: červená řepa zavařování červená řepa recepty červena repa zavařování červené řepy červená řepa recepty zavařování zavařování červené řepy recept jak naložit červenou řepu zavařování řepy jak dlouho varit cervenou repu recepty z červené řepy zavařování červená řepa zavarujeme cervenou repu recept na zavařování červené řepy červená řepa zavařování recept červená řepa recept červená řepa a zavařování červená řepa zavařování recepty zavařování červené řepy v troubě recepty na zavařování červené řepy jak uvařit červenou řepu
Suroviny: řepa červená, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin
Červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
17 názorů