Bramborová kaše - dokonalá
Zvláštní a zcela jiný recept na bramborovou kaši, která zaujme nejen množstvím másla. Na běžné jídlo ji asi připravovat nebudeme, nicméně jako zajímavý experiment - proč ne.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 050 kJ / 2 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,75 g |
Tuky | 206,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 164,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čtvrtka másla??? http://www.labuznik.cz/clanky/systeme-internationa...
V původním receptu podle Joela Robuchona je údajně psáno „přidat na každý kilogram brambor půl kilogramu másla“. Nevím… Když jsem ale viděl vedle šesti větších brambor čtvrtku másla, tak mi táhlo hlavou, že Joel Robuchon byl asi chabrus na hlavu. Omlouvám se mu, protože brambory nakonec bez problému do sebe pojaly celé máslo a jisto jistě by si smlsly i na další kostce téhož. Že jsem ho nedal víc, pak jenom proto, že v domě už dalšího nebylo. Kaši lze dochutit čímkoliv, dovedu si představit ořechy či oříšek, nebo parmazán…, zelené býlí a píší prý i červenou řepu!!!, ale u nás ji máme nejraději jen tak, s máslem.
Zdroj: IHNED.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2018 22:14
2. 2. 2018 21:26
"Nedávno jsem od předního českého šéfkuchaře slyšela, jaký je rozdíl mezi kaší a br. pyré - pyré jsou uvařené a pouze prolisované brambory s máslem, kaše je s mlékem nebo smetanou a máslem. Nevěděla jsem ten rozdíl."
No, teď nevím, zda změnit název, či postup?
7. 2. 2017 09:55
Jsem člověk často experimentující s jídlem (v opravdu neobvyklých chutích), takže bych se určitě nebála ani tady zapojit zeleninu přímo ke kaši, jak radí tady přímo s tím, jak zeleninu správně připravit srecepty.cz/clanky/bramborova-kase-neobycejne-lahodne-recepty , jídlo je opravdu chutnější, originálnější a hned máte pocit, že nejíte pořád dokola to stejné, i když je to klasika k řízku. Doporučuji určitě vyzkoušet kombinaci receptů, nelitovala jsem
18. 11. 2016 22:05
27. 2. 2015 19:30
27. 2. 2015 18:50
27. 2. 2015 16:24
22. 2. 2015 23:09
Proč mi zde nelze říci, že vždy je mi potešením potkat se s někým se smyslem pro humor Ale i tak jste mě pobavila
21. 2. 2015 13:11
21. 2. 2015 13:09
21. 2. 2015 09:22
Nedovedu si představit, že bych dělala kaši z brambor uvařených ve šlupce. Zvyk je opravdu železná košile! Ale moc by mě to zajímalo.
21. 2. 2015 00:06
20. 2. 2015 23:30
No, ne že bych ti to Casino nepřála, ale tchýně, pratchýně asi nebude v tvé krevní linii, což
20. 2. 2015 23:24
Jsem už stááár skoro jako mladá rašelina a leccos pomatuji... Např. mléko, máslo, vejce byly škodlivé když se neurodilo... Časem se "zjistilo", že mléko vápencem nenahradíš, máslo nemá bratra a vajíčka??? Máme tetu. Žije 1/2 roku u moře, 1/2 roku tady a celé roky si hlídá cholesterol: max. 1ks žloutku/týden. Tůhle jsem pekl krém karamel (žloutků je v něm stejně jako celých vajec) a pro tetičku jsem uvařil crème caramel od CAMEO (je to obyčejný, ale výborně "vychucený" škrobový prach s pytlíčkem hotového karamelu), ale milá tetička si řekla o tu pečenou cholesterolovou bombu "No co! Zjistili že s těmi žloutky je to jinak" zahalekala, když viděla jak lapám po dechu
A řepkový olej? Byla to právě tato tetička, která nás tu v ČSSR při jedné návštěvě informovala, že je to karcinogen. Tato informace mě poznamenala trvale
spagetka:
"Dožili ... se 95 let..."
No, pokud je to genetická záležitost, tak se tu spolu ještě pár let budeme kočkovat... Má pratchýně se totiž dožila taky 95 let a tchyňka je na nejlepší cestě ji dostihnout
20. 2. 2015 13:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 52 minutami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 57 minutami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 6 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 7 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 7 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 7 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce? Závisí to na několika okolnostech
Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc
Další recepty
Tématické fráze: bramborová kaše bramborová kaše recept nejlepší bramborova kase bramborove pyre bramborová kaše robuchon bramborová kaše bez másla luxusní bramborová kaše bramborová kaše z nových brambor přesolená bramborová kaše recept na bramborovou kaši bramborová kaše podle robuchona recept bramborova kase bramborová kaše s robuchon bramborová kaše bramborová kaše jinak bramborové pyré recept bramborova kase z brambor ve slupce bramborová kaše s mlékem recept recepty bramborova kase bramborová kaše z brambor vařených ve slupce
Suroviny: brambory, máslo, sůl, smetana
Bramborová kaše - dokonalá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vjn
26 názorů