Moučkový cukr (domácí)
Suroviny
Porce: 1 hrnek
Nutriční hodnoty
Energie | 4 184 kJ / 1 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 250,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výhodou domácího moučkového cukru je, že není nastavován škrobem ,nemusíte jej skladovat a strachovat se, že vám ztvrdne, protože vždy můžete udělat čerstvý. Cenově je mnohem výhodnější a můžete ho udělat i z BIO cukru anebo z hnedého cukru pro zdravější variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2015 22:25
Tohle mi nepřijde jak receptje ovšem dobrý tip, vychytávka Snad přeřadit jinam.
5. 2. 2015 20:24
Díky za tip. Potřebovala jsem moučkovou fruktózu a prala jsem se s tím ručně v hmoždíři.
Používáte ponorný mixér nebo robot s uzavřenou nádobou?
Používáte ponorný mixér nebo robot s uzavřenou nádobou?
5. 2. 2015 19:57
Také dělám už dlouhá léta - melu v el. mlýnku na kávu - ale zjistila jsem, že ne každý mlýnek to zvládne.
5. 2. 2015 11:20
mladší generace ani nevědí, že to jde
5. 2. 2015 10:53
cathleen: jo jo, já jsem krystal mlel v mlýnku na mak před padesáti rokama. Teď do toho zasáhla vědecko-technická revoluce a ruční práce odcházejí do zapomnění
5. 2. 2015 06:13
Tak tohle má být taky recept? (někde tu máme Rady, vychytávky)
Moučkový cukr si tak mixuju určitě 20 let - používám ho hodně málo, zbytek koupeného mi pokaždé ztvrdnul a začala jsem vlastné z finančních důvodů - ten moučkový je (tehdy byl) určitě dvakrát dražší nez krystal.
Moučkový cukr si tak mixuju určitě 20 let - používám ho hodně málo, zbytek koupeného mi pokaždé ztvrdnul a začala jsem vlastné z finančních důvodů - ten moučkový je (tehdy byl) určitě dvakrát dražší nez krystal.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 21 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Příběh sladké kostky: Balíček se 250 kostkami cukru se v roce 1843 prodával za 50 krejcarů a připomínal bedničku s čínským čajem
Třešňová bublanina bude nadýchaná a šťavnatá, pokud použijeme nepřezrálé třešně i s peckou, těsto zvláční tvaroh
Další recepty
Tématické fráze: vyroba mouckoveho cukru cukr krystal jak udelat z krystalu moucku krystalový cukr mlynek na cukr jak se dělá moučkový cukr mouckového cukru jak z cukru udělat moučkovej jak udelat krystal z cukru cukr moučka výroba jak se dela cukr moucka jak udělat mouckový jak udelat z cukru, cukr moučka výroba cukru moučky mlýnek na krystalový cukr jak vyrobit mletý cukr trtinovy mouckovy cukr mlýnek na cukr krystal jak udělat močkový cukr z krystalu mockovy
Suroviny: cukr krystal
Moučkový cukr (domácí)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lm0r
6 názorů