Mraveniště - Ameisenkuchen
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,12 g |
Tuky | 266,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 360,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem našla na několika německých webech a upravila si ho.
Pokud vám zbylo 1/4 l vaječňáku od Vánoc, je to moc dobrý způsob, jak ho upotřebit ;-)
Bábovka je voňavá, vláčná a moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2015 09:43
12. 2. 2015 08:24
8. 2. 2015 09:15
8. 2. 2015 09:09
8. 2. 2015 07:30
Bábovku peču vždy do té doby, dokud se sama od krajů neodchlipuje, zkouška špejlí je jen na jistotu. Pak vyjede z formy skoro sama Každý má svůj osvědčený způsob, hlavně že to funguje
8. 2. 2015 06:02
casino: Vyklápění je opravdu o zvyku a o tradicích a samozřejmě také o dobrém materiálu formy. Kde to jde, dám pečící papír, ale u bábovky to opravdu nejde, takže tam kombinuju 2 rady, každá z nich pochází z jiného zdroje.
1. Formu vymažu 2x tekutým máslem. Po prvním vymazání dám formu do chladu (ledničky), aby nátěr ztuhnul. Pak vymažu znovu a vysypu polohrubou moukou.
2. Moučník nevyklápím hned po upečení, kdy se těsto leckdy ještě drží okrajů - neboj, žížalko, nic se nezapaří. Formu položím tak, aby k ní zespodu mohl vzduch a přikryji ji utěrkou. Pára naopak okraje těsta od okrajů odchlípne. Po jisté době vlažný moučník vyklopím a dám na mřížku vychladnout zcela.
Peču-li dort, dám na dno formy kolo pečícího papíru, které přetřu velmi zlehka tuhým másem, okraje nevymazávám.
7. 2. 2015 21:36
Když dobře vymažu a vysypu formu, nemám obavy, že by se bábovka špatně vyklopila. Pokud si tedy omylem, jako zde, vymazání a vysypání nenaruším
7. 2. 2015 21:25
...a ještě jsem použil pouze 2 žloutky, protože vaječňák podle Sandtnerky byl ze 12 žloutků na 1/2 litru rumu.
...a ještě jsem přistrouhl žluté kůry.
Těsta bylo na dva hřbety ze srnce
Bábovky nepeču, tak nevím, jak se vyklápí horká BÁBOVKA. Srnčí hřbety (zpravidla chlebíčky biskupské či ovocné) nechávám úplně vychladnout, pak formu krátce nahřeji (v horké vodě, vzhůru nohama pod grilem) a výrobek bez poškození povrchu vyklepnu) Zde jsem jednu fofmu vyklepl ještě za horka, druhou po vychladnutí. Na přidaném obrázku ten rozdíl moc vidět není, ale v reálu je zřejmý.
...málem bych bylo zapomnělo: mraveniště nám CHUTNALO
7. 2. 2015 21:16
7. 2. 2015 08:36
2. 2. 2015 20:47
2. 2. 2015 20:22
2. 2. 2015 19:56
2. 2. 2015 19:51
2. 2. 2015 19:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchta mraveniste dort mraveniště řezy mraveniště bábovka mraveniště čokoládový koláč mraveniště kolac mraveniště mravenište dort moucnik mraveniste jak upotřebit vaječný koňak mraveniště moučník mraveniště doma sama doma - bábovka s vaječným koňakem mraveniště buchta recepty moučníky mraveniště rýžová mouka recepty mraveniště koláč recepty bábovka mraveniště babovka s vaječnym li dorty mraveniste mraveniště řezy
Suroviny: žloutek, cukr krupice, máslo, mouka hladká, likér vaječný, kypřící prášek do pečiva, vanilka, sůl, rýže čokoládová, tuk, mouka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
31 názorů