Hrušková povidla jak je dělám já
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedokážu říct, jak dlouho to trvá, není to na dlouho :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2015 17:15
2. 2. 2015 16:19
Ale notááák
Samozřejmě PŘEDEM uvařit a posléze pomlet.
Já měl za to, že stačí naznačit: v So se chystám péci, tak v Pá povařím...
Mám se omluvit? (to je jen řečnická otázka
2. 2. 2015 14:56
2. 2. 2015 14:36
Souhlasím se ffšemi vašimi předchozími komentáři
Toto je rcp dobrý tak akorát pro sklerotiké kuchtičky, které si v Pá večer nevzpomenou, že v So ráno chtějí péci hruščáky...
Sušené ovoce je partně nejstarší "konzerva" kterou lidstvo vymyslelo
I v současnosti, pokud křížaly nesežerou moli, tak při vhodném uskladnění samy nesežerou ani jednu kWh, tak proč je vařit a následně cpát do mrazničky, že?
No, to je jako vařit sušené houby a pak jimi do foroty vycpat mrazák...
1. 2. 2015 13:46
Howgh
1. 2. 2015 13:35
1. 2. 2015 13:25
1. 2. 2015 13:17
1. 2. 2015 12:02
1. 2. 2015 11:55
Nevím, kde MajaV: píše to co píšete vy o cezení a vylévání ale zdalipak víte, od čeho je rčení, že něco chutnalo "jako hrušková voda"?
1. 2. 2015 11:46
1. 2. 2015 11:42
Přiznám se, že tohle jsem netušila, myslela jsem, že je jedno, jaká povidla se dávají a jak se dělají. Sušené hrušky jsem si myslela, že se melou na tzv. pracharandu (posyp na sladká jídla) a já je dávám do Vánoční muziky - omáčky. No, jsem zase o trošku chytřejší
1. 2. 2015 11:35
1. 2. 2015 11:27
1. 2. 2015 11:07
No, já sice pro nedostatek hruškových křížal (ale předlloni jsem začal pracovat na nápravě a vysázel jsem hruškový sad) experimentuji s kdečím (např. s kdoulemi), ale nepotkal jsem zatím Valacha natož Valašku, kteří by na hruščáky paplali "povidla" z něčeho jiného než z povařených kžížal. Za jiná povidla by je hnali vidlama
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 39 minutami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 20 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 22 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 14 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 1 hodinou
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 1 hodinou
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 9 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 11 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 11 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 12 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Frgály jsou oblíbené velké koláče s různými náplněmi a drobenkou. Dají se koupit, ale můžeme si je snadno upéct sami
Jak uvařit hrušková povidla podle našich babiček. Vyzkoušejte je bez cukru
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla ze sušených hrušek hrušková povidla hruškový povidla povidla ze sušených hrušek hruškové křížaly jak uvařit hrušková povidla jak se dělají hrušková povidla hruškovo jablečná povidla recept povidla z křížal vaření hruškových povidel hruškové povidla ze sušených hrušek vařená hrušková povidla povidla se sušených hrušek jak uvařit sušene hrušky hrušková povidla recept uskladnění křížal jak se delaji povidla hrušková pracharanda hrušková povidla z křížal pečená hrušková povidla
Suroviny: hrušky sušené, skořice celá, skořice mletá, anýz, badyán, koření hřebíček, cukr vanilkový, povidla švestková, perník strouhaný
Hrušková povidla jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAy1
24 názorů