Řecká líná tyropita - Tempelopita
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,86 g |
Tuky | 73,84 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 26,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jmenuje se to líná pita, protože se nedělá fillo. V každé části Řecka se tato pita jmenuje jinak... někde je to Tempelopita, jinde Aleuropita... Mpatzina...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2015 22:19
Hned bych si zakousla
25. 1. 2015 16:41
marcik: oba receptíky už mám v oblíbených, tento tam přibyde.
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
25. 1. 2015 14:47
Nadi, mám už tady něco http://www.toprecepty.cz/recept/41441-recke-sateck... , http://www.toprecepty.cz/recept/18399-testo-fillo-... . Ten druhý recept je základ na většinu pit. Teď mám trochu víc času, tak sem budu něco dávat
25. 1. 2015 14:17
marcik: děkuji za vysvětlení - potřebovala bych školení - třeba sem dáš článek o různých druzích pity
25. 1. 2015 13:58
Slané moučníky mám ráda Ukládám
25. 1. 2015 12:28
Nadi, jen rozdrobená. Já ji chytnu a drobím, jak se podaří. Ty bublinky na pitě je feta. Je to fakt pita šup šup. Celkově pity se v Řecku jí samostatně, ke kávě... Nesmí se plést ale s pitou na suvlaki to je jiná pita.
25. 1. 2015 12:18
Marcelko, u té fety na polévání mají být kousky, nebo se má rozdrobit úplně najemno - lépe snad nastrouhat?
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Ředkve a jejich pěstování: Nenáročná zelenina je plná cenných živin, výborně chutná a dlouho vydrží
Další recepty
Tématické fráze: tyropita vajíčka po řecku vajíčka po řecku recept co se jí v řecku tiropita k čemu se podává pita chléb tyropita recept pórková pita koláč z fety vajíčko po řecku řecká pita recky moucnik pita recept k čemu se jí pita k čemu se jí pita chleba pita chleba k cemu se ji recept vajíčka po řecku vajíčka podle řecka řěcká kuchyně recepty šátečky tyropita recept pita chleba vajíčko
Suroviny: mouka polohrubá, jogurt, vejce, olej olivový, sýr feta, voda, pepř, sůl, mléko, sýr feta, olej olivový, olej, mouka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
7 názorů