Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2015 16:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 583 kJ / 2 529 kcal
Bílkoviny254,50 g
Tuky130,50 g
Vláknina7,81 g
Cholesterol 4,88 g
Sodík 3,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy81,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z hovězího pajšlu jsem vařila poprvé a musím říci, že nám chutná víc jak vepřový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

26. 1. 2015 14:15

Jan Groha:
No, já vím, že to není (na rozdíl od mé maličkosti:-D klasika a nejde tedy o množství cibule;-)
A vy víte, jaký smysl mají v tomto rcp RŮZNOBAREVNÉ cibule, navíc vařené a separé snědené, he?:-O

Jan Groha

26. 1. 2015 14:02

casino: To není guláš, aby se tam dalo cibule jako masa. Opět pliveme kolem sebe? Klasický casino.:-//:no:

casino casino

25. 1. 2015 10:59

No, když už se tu "griluje" tady ta divočina co je trošku jako z povídání J. Čapka:-D (mimochodem, rcp je napsán tak, jako by ho ani nepsala spagetka: ) tak myslíte, že použití "1 bílá a 1 červená cibule" má na jídlo nějaký, i jen nepodstatný, vliv ? :-O

spagetka spagetka

25. 1. 2015 09:45

cathleen: Já ten velký kus pajšlu prostě pořádně proprala, jak píšu v postupu. Nic jiného jsem s tím nedělala. Dala do pomaláče, udělala a až pak krájela, maso jsem dostávala z blanek a kůže.
Jo a co by ten kus pajšlu měl obsahovat, mi řekl řezník. Nic tam nepáchlo.

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2015 09:37

spagetka: spagi, Jitka možná chtěla -pro ty, co neznají- upřesnit postup ;-)
U nás se tomuhle (bez jater) říká kořinek, plíčka jsem jako omáčku nikdy nevařila, ostatní vnitřnosti ano. Slezina je rozhodně tmavá, nic světlounkého.
V postupu bys možná mohla upřesnit to vyčištění a odmáčení ledvinek ještě před vařením - pro ty, co neznají, nedělají často ;-)

Navir Navir

24. 1. 2015 23:13

Opravuji: ta kniha se jmenuje: "Materiálové spotřební normy" dodnes ji mám, mrchu, schovanou :-D

Navir Navir

24. 1. 2015 23:00

Jitkas: Teď jsem se musela zasmát.:-D Můj tatínek - kuchař, když jsem jednou vyvedla jakousi ptákovinu a on mě chtěl potrestat - bylo mi cca 14 let, mi podal knihu "Kuchařské normy" se slovy: Do večera se naučíš ledvinky" Já je nesnášela a do huby nedala, dodnes jsem to nevařila, ale pořád mám v uchu: ledvinky odblaníme, zbavíme močovodů...:-D:-D:-D

spagetka spagetka

24. 1. 2015 22:17

Jitkas: jazyk určitě nebyl v celku, a pomaláček si se všemi částmi poradil velmi dobře. Znova: blány a kůže jsem po uvaření odstranila a nebyl v tom žádný problém, vše měkké akorát a ochucené taktéž.

Jitkas

24. 1. 2015 22:14

spagetka: Tezko rici, ale ledvinu (hovezi) byste pri vareni urcite citila, jakakoliv ledvina je citit, kdyz neni vymacena a ocistena, tedy krome te jehneci a kuzleci. Jatra tez davam, jako casino, az nakonec. A jazyk se loupe po uvareni, ja osobne ho varim v celku a pak oloupu a nakrajim.

spagetka spagetka

24. 1. 2015 21:53

Jitkas: Jitko, já něco hodně měla na kousky, přesně jsem poznala játra, srdíčko, plíčky, snad kousky jazyka - ledvinkou jsem si nebyla moc jistá. Jinak rozhodně ty vnitřnosti jsem upomalila velmi chutně. Přidávám ještě fotku syrového pajšlu, jestli z toho něco poznáš. Bylo tam cosi světlounké (slezina? Fakt nevím), ale nic nesmrdělo, stoprocentně a je to velmi dobré. Navíc v receptu píšu, že odstraním blány a kůži, šlo to prostě báááječně. Pomaláček to udělal báječně sám :yes::yes::yes::yes::yes:

casino casino

24. 1. 2015 21:52

Jitkas:
Ani já jsem hovězí pajšl ještě nevařil. Dělávám především kozlečí či jehněčí, občas "prasečí":-) a játra dávám vařit až nakonec:yes:

Jitkas

24. 1. 2015 21:43

Technicky delam pajsl jinak a ne z hoveziho korinku, ale to je vec kazdeho. Jen mi neni jasne, jak lze pouzit ledvinku (hovezi) neodblanenou, nezbavenou mocovych kanalku a nenamocenou prez noc do vody (mleka), aby ztratila neprijemny zapach. Hovezi jazyk je treba tez oloupat a jeho doba vareni je urcite hodne odlisna od doby vareni zbytku korinku, napr.jater a ledvinky. Asi by to chtelo upresnit.

casino casino

24. 1. 2015 21:35

magdalenka:
Já mančaft naučil na pajšl tak, že jsem s výjimkou srdce a jazyka vše prohnal mlýnem na maso. Nyní už melu pouze plíčky a po "Pajšlu" se mohou utlouct...
A cibule? Část vařím vcelku s masem, část smažím pokrájenou v cibulové zásmažce na omáčku:yes:

spagetka spagetka

24. 1. 2015 21:02

Dky :-K:-K
magdalenka: Magdi, hned celé do vývaru, pak jsem je vyndala - muž ji teda takto vyvařenou miluje, takže je snědl:-8 Upřesním do receptu

magdalenka magdalenka

24. 1. 2015 20:53

Mne by to chutilo :yes:...rodina odmieta, tak málo varím pajšl, vlastne nevarím. Len uvažujem, čo s cibuľou, kde a kedy si ju dala? Do vývaru?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí plíce recept hovězí plíce recepty pajšl - telecí kořínek na smetaně plíčka na smetaně z divočiny hovězí plice recept na hovězí plice pajšl z králíka hovězí plíce na smetaně hovězí kořínek pajšl z hovězího masa pajsl pličky telecí pajsl pajšl z divočiny kořínek omáčka pajšl recept pomaly hrnec recepty korinek omacka/pajsl plíčky na smetaně v pomalém hrnci kůzle pajšl

Suroviny: pajšl hovězí, cibule bílá, cibule červená, koření divočina, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, máslo, mouka hladká, bylinky

TopRecepty.cz

Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynr2