Kynuté knedlíky od sestřičky
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 14 548 kJ / 3 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,05 g |
Tuky | 10,07 g |
Vláknina | 30,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 730,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vody dávám asi 750 ml, ale je to jen přibližný odhad, vodu neodměřuji.
Pokud se vám zdá, že knedlíky budou příliš velké, rozdělte je na polovinu a znovu vytvarujte ovalný tvar :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2014 09:29
Dobrý deň,
prečítala som si Vaše recepty a určite ich vyskúšam v mojom novom hrnci,kde sa varí,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje a varí. Knedlíky sú tam tak nádherné robené v pare,že za mojich 50 rokov života som nemala krajšie knedlíky ako ich mám teraz.Aj slivkové knedlíky sú ako namalované.Je to nový spôsob varenia.Ak máte záujem ,kľudne mi zavolajte a ja Vám prídem ukázať ako sa v tomto hrnci varí,,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje.
Kniha receptov je zabudovaná v tomto hrnci a je na Vás ,aký recept si vyberiete.Všetko je vidieť na malej obrazovke,ktorá je umiestnená na hrnci.Čipy sa dajú dokupovať-recepty .
Všetko je vidieť na malej obrazovke a krok za krokom je uvedený recept čo máte vloźiť do hrnca. Je to škoda ,če hrniec stojí 29 395 Čk. Je to však len tento mesiac. Od budúceho mesiaca má byť drahší.
Ak radi pečiete koláče sú povedala by som ako z obchodu ale to nie lebo vy viete čo tam dávate.Ale na pohlad aj chuťovo sú tak nádherné ,že im nik neodolá.Ak chcete vedieť viac volajte 0421905290318
prečítala som si Vaše recepty a určite ich vyskúšam v mojom novom hrnci,kde sa varí,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje a varí. Knedlíky sú tam tak nádherné robené v pare,že za mojich 50 rokov života som nemala krajšie knedlíky ako ich mám teraz.Aj slivkové knedlíky sú ako namalované.Je to nový spôsob varenia.Ak máte záujem ,kľudne mi zavolajte a ja Vám prídem ukázať ako sa v tomto hrnci varí,,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje.
Kniha receptov je zabudovaná v tomto hrnci a je na Vás ,aký recept si vyberiete.Všetko je vidieť na malej obrazovke,ktorá je umiestnená na hrnci.Čipy sa dajú dokupovať-recepty .
Všetko je vidieť na malej obrazovke a krok za krokom je uvedený recept čo máte vloźiť do hrnca. Je to škoda ,če hrniec stojí 29 395 Čk. Je to však len tento mesiac. Od budúceho mesiaca má byť drahší.
Ak radi pečiete koláče sú povedala by som ako z obchodu ale to nie lebo vy viete čo tam dávate.Ale na pohlad aj chuťovo sú tak nádherné ,že im nik neodolá.Ak chcete vedieť viac volajte 0421905290318
21. 9. 2014 23:02
Vypadají rozhodně lépe, než kupované
21. 9. 2014 09:14
Dekuji za prispevky ... Netvrdim ze nemate pravdu . Napsala jsem to tak jak me je naucila starsi sestra. Ale vase zpusoby jsou zajimave a tak nevidim jediny duvod proc to nezkusit Az zase budu chtit delat knedliky zkusim to podle vas .. Jo a bohuzel pekarnu nemam ale uz jsem o ni letos psala jeziskovi
21. 9. 2014 09:08
mb130: Ano bez vajec
21. 9. 2014 08:50
yanull:Já dělám knedlíky ůplně jednoduše dělám je v domácí pekárně.Zapnu si pekárnu na program basic ten je 3 hodinový.zapnu a postupně tam dávám,já používám pol.mouku,špetku soli,1 vejce,trochu oleje,kousek čerstvých kvasnic a dolívám vodou až je těsto pěkné.když je těsto takový akorát zavřu pekárnu a nechám jí pracovat 1.5 hod.potom jí vypnu těsto vyndám a knedlíky vařím v parním hrnci který trochu vymažu olejem-mašlovačkou aby se nepřilepily ,dám knedlíky ty taky potřu olejem aby byli pěkné.vařím 32 minut. jsou krásně nadýchané a nejsou jako z vody takové oslízlé.Pekárna je fajn pomocník dělám v ní těsto na koláče,nebo si v ní zadělám chleba.prostě super.
21. 9. 2014 00:07
S knedlíky jsem také mnohokrát experimentovala, po všech pokusech je k omáčkám dělám ze 3/4 z hrubé mouky + 1/4 polohrubé výběrové, pak se tolik nerozmáčejí, pokud je vařím k vepřové pečeni a zelí, dělám pouze z polohrubé a to samé, pokud je plním ovocem nebo povidly. Bez vajíček se klidně obejdou, ale protože máme vlastní chov, kvůli barvě dávám 1 vajíčko + 1 žloutek. Droždí dám vzejít do mléka, pak dávám vlažnou vodu. Po uvaření propíchám jehlou na špízy a potřu je máslem nebo olejem, pak neokorají. Od jednoho kuchaře jsem dostala radu, že při tvarování do válečku udělám prostředek slabší, nechám je chvíli ještě nakynout a pak se při vaření samy vyrovnají a jsou pěkně rovnoměrné. Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že čím jsou knedlíky "ošizenější", tím jsou nadýchanější. A velmi také záleží na vypracování těsta.
20. 9. 2014 22:50
Nejsem žádná zvláštní kuchařka, ale knedlíky potřebuji pro všechno možné a tak je velmi často musím uvařit. Dávám mouku hrubou a na kilo pak i 3 vejce, hrstičku soli a kostičku droždí si připravím s teplou vodou a trochou cukru do hrnku. Když kvásek vzejde, tak to šlehačem do mouky vše zamíchám a mívám je pak po uvaření ve vařící vodě na 20 min., velice pěkné. Při vaření je nejméně 3 x otočím, aby se válečky provařily ze všech stran. Já vím, že to každý dělá různě, tedy i tu mouku, nebo zadělává někdo i mlékem. Tohle je starý selský recept mé matky, který jsem obohatila o 1 vejce, protože maminka šetřila a s těmi vejci jsou knedlíky pěkně žluťoučké, protože mám i domácí vajíčka.
20. 9. 2014 19:56
Bez vajec?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 5 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 47 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 54 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 59 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Další recepty
Tématické fráze: kinute knedlíky kynuté knedlíky kynutý knedlík bez vajíčka kynuté knedlíky bez vajíčka kynuté knedlíky recept selský knedlík kynuté knedle recept kynutý knedlík recept na kynuté knedle kinute ovocne knedlíky hrnec na čip kynutý knedlík bez vajíček slivkove knedliky kynuté knedle svestkove kinute knedliky hodinový knedlík hrnec s cipem knedlik kynuty bez vajicka kynuté knedlíky z domácí pekárny s s povidly kynutý knedlík recept
Suroviny: mouka polohrubá, droždí, sůl, voda
Kynuté knedlíky od sestřičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RrNV
8 názorů