Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbky na zimu

Hledáte jiné, zajímavější a přeci velmi chutné zpracování hub? Houby ve vlastní šťávě můžete použít do čehokoli. Chuť jim zůstane, vydrží šťavnaté a budou hned k upotřebení do jakýchkoli jídel.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 9. 2014 10:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou tu asi dva recepty pro konzervaci hub ve slaném nálevu, toto je trochu jiné, jsou pouze ve vlastní šťávě. Proto jsem si dovolila přidat, abyste v současné sezoně měli další možnost uchování na zimu. Jsou jednoznačně lepší, než mražené

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Angel 666 Angel 666

13. 9. 2014 12:13

Tak to mně se to taky hodí, už nevím, co s houbami, máme zavařeno nakyselo, nasušeno, zamraženo a zase mám dva koše hub před sebou :-) a nikdo ze známých už je nechce :-S.
Tyhle Tvoje houby vypadají, že budou v zimě použitelné na dost receptů, nezbývá mi, než recept zkusit ;-). Díky za nový nápad :-K.

Jana Pá

13. 9. 2014 11:44

Tak to budu muset vyzkoušet, manžel neustále lítá po lese a nosí plné koše;-) a mrazit a sušit už není ono,vyzkoušíme tento recept:-D, který vypadá velice zajímavě a jednoduše, díky ;-)

hosta hosta

13. 9. 2014 11:30

ivulinka: úplně suché nejsou, jednak byly vlhké, když se dávaly do sklenic a jednak tím dvouhodinovým varem ještě vlastní šťávu vyloučily

ivulinka ivulinka

13. 9. 2014 11:25

Hodně zajímavé, jen že jsem ještě neviděla hříbky sterilované nasucho, té vlastní šťávy tam asi moc nebude, i na fotce je to patrné, ale zase oceňuji, že nemají specifickou chuť houbiček nakládaných v octě, tudíž jejich uplatnění bude rozmanitější.
Jitko, ode mě bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tncz nova kde rostou houby jak zavarit hribky jak zavařit hřiby uchování hub na zimu houby na kyselo zavařit sterilované hříbky zamrazení hřibů hříbky ve slaném nálevu jak zavařit houby v sadle jak zavařit houby na kyselo jak zavařit houby bez šlemu uchovani hribku rexovani hub houby ve slaném nálevu sterilované houby ve vlastní štávě hřiby ve vlastní šťávě jak uchovat hribky uchování hříbu hříbky ve vlastní šťávě jak zavařit křemenače

Suroviny: houby křemenáči, sůl

TopRecepty.cz

Hříbky na zimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lV4j