Carbonara
Suroviny
Porce: cca 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 026 kJ / 2 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,65 g |
Tuky | 149,38 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 8,31 g |
Sacharidy | 247,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Pokud si chcete opravdu pochutnat, použijte výše zmíněné druhy sýra. Rady tipu: "Pokud nemáte parmazán, použijte eidam." opravdu nefungují :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2022 13:19
Vynikající recept! Velice nám chutnaly. Skvěle popsáno. Děkuji, uvařím znovu.
5. 8. 2020 21:03
crazyrabbit: tak se předveď a přidej recept jak mají carbonara vypadat a možná se ještě naučit psát tak, aby to dávalo smysl
5. 8. 2020 20:29
Nenene, toto není Carbonara! Doporučuji přejmenování, ať nematete amatéry, kterit by si mohli nakonec myslet, zeť to tak má být. Toto jsou možnost spagt po uhliřsku jako že závodní jídelny, nebo obecní "čtverky".
30. 12. 2017 22:30
Moje italská snacha z Terama poblíž Říma dělá carbonara velmi podobně. Postup je stejný, jen nedává smetanu. Na každých 100 gramů špaget použije 1 žloutek a navíc přihodí jedno celé vejce. A musím říct, že lepší carbonara jsem v životě nejedla...☺
25. 10. 2014 12:01
Nahradzovat Parmezán Edamom mi tak trochu pripadá ako nahradit Prazdroj pivom z Talianska...
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
11. 9. 2014 12:50
Perfektně napsaný rcp!
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 8 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 22 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 23 minutami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 44 minutami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 5 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 6 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: carbonara carbonáre carbonara recept karbonara karbonare brambory carbonara carborana recept na carbonára recept carbonara recepty carbonara špagety carbonara s eidamem recept carbonare carbonada recept na karbonara carbonata cabonara karbonaro recepty nudle carbonara brambory carbnana recept nudle carbonara
Suroviny: pancetta, pecorino, parmazán, vejce, smetana ke šlehání, těstoviny špagety, česnek, máslo, sůl, pepř mletý
Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/97Mz
6 názorů