Boloňské ragú
Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 13 418 kJ / 3 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 284,59 g |
Tuky | 157,50 g |
Vláknina | 28,22 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 8,05 g |
Sacharidy | 93,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Koncentrovaný rajčatový protlak - ze 6kg rajčat vznikne 1kg protlaku, lze koupit ve specializovaných prodejnách s italskými produkty. Ale jinak jde docela dobře použít obyčejný protlak.
Omáčku dělám většinou z dvojité dávky, rozdělím do malých mističek, cca po 225g (tak na dvě porce) a zamrazím. Hooodně rychlá večeře :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 07:48
12. 9. 2014 08:40
Frantiska: Já jsem omáčku mrazila i se smetanou a po rozmrazení jsem nezpozorovala nic závadného, ani mi nepřišlo, že by omáčka nějak výrazně zřídla.
Petra: Děkuji za upozornění, opravuji :)
11. 9. 2014 22:35
11. 9. 2014 15:02
Děkuji
Jeden se má furt čemu učit... Díky
11. 9. 2014 14:53
a často pisi mleko nebo smetanu jen trosku na zjemneni, ale to je mam dojem u receptu, které se nepripravuji do zasoby
11. 9. 2014 13:10
Ta játra mě zajímají... V Emilia-Romagna sice snesou vnitřnosti, ale můžete udat zdroj, či ještě lépe vložit odkaz?
Píšete 8 porcí. Asi to nedáváte v takovém množství na těstoviny, že ne?
11. 9. 2014 12:03
11. 9. 2014 12:00
Ale ten postup pomalého vaření v troubě se mi zamlouvá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 minutami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 21 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 28 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 37 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 38 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 39 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 55 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: boloňské ragú recept boloňské ragú boloňské ragů recept boloňské špagety apetit ragů boloňské boloňské ragu emanuel hovězí ragú bolonske boloňského ragů bolnské ragu italské sugo recept s mlety masem boloňské ragů recepty boloňská ragu bolonské hovězí ragu bolonska omacka apetit ragu z jater mlete ragu s játry ragu po bolonsku boloňké ragú bolonské masové ragů bolognské ragů
Suroviny: olej olivový, pancetta, cibule, česnek, mrkev, celer řapíkatý, játra drůbeží, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, víno červené, rajče loupané, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, smetana ke šlehání
Boloňské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67JN
8 názorů