Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alpský knedlík s krémem

Alpské knedlíky jsou velmi dobře známé návštěvníkům vysokohorských středisek. Jsou v nabídce takřka všech restaurací. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Vše je sice dohromady kalorická pecka, ale věřte, že velmi chutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez dob kynutí

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

3. 9. 2014 20:35

Suroviny pro 18 kusů

18 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 426 kJ / 2 492 kcal
Bílkoviny94,29 g
Tuky27,14 g
Vláknina17,08 g
Cholesterol 316 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,16 g
Sacharidy459,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme borůvky, můžeme použít povidla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 4. 2023 08:46

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :-K

simerka

20. 2. 2015 19:13

Já osobně knedlíky nemusím ale určitě jsou výtečné akorát je vařím:-):yes::-D:-)):-K

Míša

6. 9. 2014 11:08

Vyzkoušela jsem s povidly tak je orig. recept jsou dobré akorát těsto takové tužší :-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 9. 2014 17:55

Och, moje nervy!! :-p

pipre pipre

4. 9. 2014 16:07

Také mne recept zaujal:yes:+

Irule Irule

4. 9. 2014 10:38

Fabio::yes:;-)

Fabio

4. 9. 2014 10:34

Bude to výzva,ale pokusím se :)

Irule Irule

4. 9. 2014 10:29

Fabio: hlavně nechat těsto pořádně nakynout třeba 3x (promíchat, nakynout, promíchat,....) a pak na tom není co zkazit ;-)

Fabio

4. 9. 2014 10:24

To bych mohl zkusit, ale já knedlíky moc neumím :(, nevím jak to dopadne. :-O

Jana

4. 9. 2014 10:21

To jsou blbouni ne? Jenom vytuněný, super :yes:

Irrena Irrena

4. 9. 2014 10:12

Dělávám také a jsou moc dobré:-p:yes: Také dělám někdy tyto, ty dělala moje teta v Bavorsku;-)http://www.toprecepty.cz/recept/30465-babicciny-kn...

Irule Irule

4. 9. 2014 08:00

zizala: jojo bylo :-p;-)

zizala zizala (moderátorka)

4. 9. 2014 07:58

To asi bylo moc dobré :-p:yes:

vybusna vybusna

3. 9. 2014 21:51

V mnichove podavaju tieto buchty nAplnene slivkovym lekvarom. Robia ich velmi velke, tak, ze 1 kus je jedna porcia. Do hlbokeho taniera naleju riedky vanilkovy krem a doprostred tu velku buchtu. Makovu posypku, este prelievaju maslom.

magdalenka magdalenka

3. 9. 2014 21:27

Irule: najbližšie, ak budem robiť buchty na pare, polejem riedkym pudingom určite. Doteraz len maslo a mak, toto mi však príde vyšší level.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: alpský povidlový knedlík alpský kynutý knedlík kynutý knedlík s vanilkovým krémem rakouský kynutý knedlík knedlík s vanilkovým krémem rakouský knedlík kynuté knedlíky s vanilkovým krémem alpský knedlík s povidly alpské kynuté knedlíky povidlové knedlíky s vanilkovým krémem alpský knedlík s vanilkovou omáčkou alpskej knedlik rakouský knedlík s povidly alpský knedlík-recept apský knedlík rakousky povidlovy knedlik rakouský knedlík s vanilkovým krémém alpský knedlík s boruvkami borůvkové knedlíky s vanilkovým krémem rakousky alpsky knedlik

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, droždí čerstvé, mléko, olej, borůvky, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, rum, mák mletý, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Alpský knedlík s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7O5