Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litevský boršč

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

11. 3. 2009 10:56

Suroviny

Porce: 5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 820 kJ / 913 kcal
Bílkoviny40,64 g
Tuky55,90 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,40 g
Sacharidy55,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj mám již roky z nějakého sešitku,ani nevím z jakého.Fotku dodám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva.M

23. 1. 2017 19:58

Dobrý den, me zaujali vaše komentáře co se týče litevského boršče.Ja pocházím z Litvy, a v Litvě se vaří jak teplý,tak studený.Hlavní indigrience - červená řepa.Teplý uvaří každý jak jemu chutná a studený ,se uvaří jenom řepa nechá se vychladnout,pak se smíchá nastrouhaná: řepa, okurka-hadovka, nakraji se lahůdková cibulka a naseká se kopr a vše smíchá se s kefirem (acidem) a sůl dle chuti a jestli je hustá polívka tak přidává se voda vychladla vařena na vrch dává se vařené vejce nakrájené a lžička zakysané smetany podává se s vařeným teplým bramborem .Je to zdravá a osvěžující polévka v horkých letních dnech.Doporučuji ochutnat kdo má rád řepu a nebude vadit růžová barva polévki:-K:yes:

spagetka spagetka

20. 1. 2016 11:18

Ten chlazený originál ale vypadá taky velmi dobře :-p:yes:, nevěděla jsem o něm, zas jsem chytřejší. Jelikož tyhle polévky máme rádi, určitě v létě vyzkouším, bude se hodit, zvláště jestli budou takové vedřince jako loni.

Jikotka Jikotka

20. 1. 2016 10:56

zizala:Vzpoměla jsem si,že jsem recept vyčetla z Receptů pro mikrovlnné trouby a tam se jmenuje takhle, upravila jsem si ho podle sebe...

zizala zizala (moderátorka)

20. 1. 2016 10:48

Jikotka: Neregi Hája to vyjádřil/a hodně kostrbatě :-) ale litevský boršč je skutečně něco jiného a jí se chlazený.
http://www.dadalovakucharka.cz/pol/polr0190.html

Jikotka Jikotka

20. 1. 2016 10:45

Nemám ke komentáři neregi.co říct :-//

casino casino

20. 1. 2016 10:19

No, možná Hája: chtěl(a) říci, že se jí postudenu...:-D

spagetka spagetka

20. 1. 2016 06:35

Hája: Už vůbec ne vařený? Takže tyto suroviny se na Litvě jedí syrové? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hája

19. 1. 2016 17:36

Toto není litevský borčš, ale... :-(( Opravdový litevský není ani se zelím, ani s klobásou a už vůbec se vařený!

piskaa

13. 5. 2010 14:23

tak dneska boršč vařím, dala jsem tam sterilizovanou řepu plus ještě bobkový list a nové koření a musím říct, že je to výýbornéé!!!! mňamka:yes:

Jikotka Jikotka

11. 3. 2009 12:52

Já jsem dneska neměla hlávkové zelí použila jsem čínské a je to výborné.Jen se čínské vaří kratší dobu,ale príma...:-p:-*:-D

Bibinka Bibinka

11. 3. 2009 12:31

Jani R.,určitě to jde:-!Já ho dělala už mnohokrát a snad jen 2x jsem použila čerstvou řepu, jinak používám tu sterilovanou na kostičky. Ten udělej, je moc dobrej :-pa vcelku je jedno jakou zeleninu použiješ, ale ta řepa a zelí je nutnost. Znám, tak dávám bodíka:yes:

Jikotka Jikotka

11. 3. 2009 12:23

Janko myslím že naložená řepa by nebyla ono!Nejlepší je čerstvá,ale zkusit to můžeš.:-*:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2009 12:20

Jen se zeptám, řepu na plátky?:-O Nemohla by být ta zavařená kostičková?:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2009 12:18

Jiřko, to si určitě uložím. Boršč jsem nikdy nedělala, ale nedávno moje dcera a říkala, že to nemělo chybu, tak jsem jí hned poslala tenhle recept, ať porovná. Já ho určitě budu dělat. Díky!:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršť boršč s čerstvou červenou řepou litevská polévka jednoduchý boršč boršč boršč ze sterilizované řepy nejlepší boršč boršč ze zavařené řepy polivka borst boršč s červenou řepou boršč recepty boršč kuchařka pro dceru litevský studený boršč boršč činske zeli levný boršč levné vaření polevky borst boršč z zavařené červené řepy litevská polevka z repy borsc po litevsky-recept boršč recept

Suroviny: zelí hlávkové, brambory, mrkev, celer, řepa červená, klobása moravská, protlak rajčatový, sádlo, smetana kysaná, mouka hladká, pórek, šťáva citronová, sůl

TopRecepty.cz

Litevský boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkBA