Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dianka

1. 7. 2016 16:45

Dobrý den,
prosím Vás, jaký je podle vás malý protlak? 150g nebo méně? :-) Teď gulášek dělám a přidala jsem 150g a zdá se mi to moc.. :-O

Karel VII

10. 6. 2016 05:32

Jana: Souhlas, vývar (DOMÁCÍ) je mnohem lepší a papriku až na maso. Osobně všechny druhy guláše (seged, buřtguláš, atd.) bych mohl mít alespoň 1x týdně. Min. týden jsem jedl segedýn 6 dní za sebou a pořád byl výborný.<3

Amigapower

21. 5. 2016 21:39

V pixle je protlak spíš v konzistenci piré, v tetrapacku spíš lacinýho kečupu. Rajčatovou šťávu asi fakt nikdo na mysli neměl...

jarda Kadic jarda Kadic

13. 5. 2016 20:03

La Furi Roja: určitě z plechovky,tady se píše malá.To druhé je asi rajčatová šťáva;-)

La Furi Roja La Furi Roja

13. 5. 2016 19:41

Dobrý den, budu dělat guláš poprvé a tak mi promiňte můj hloupý dotaz ( je mi 19 tak nemám zas tolik představu ) protlak dáváte ten z hustý z plechovky nebo takový ten tekutý z krabičky, vím že to bude asi jedno, ale i tak :D

Jana

11. 5. 2016 13:09

Já používám na podlévání ( všeho ) vývary. Výsledná chuť je lepší, než když se podlije vodou.

Martas

3. 5. 2016 14:39

Důležitý je základ,což je na 1kg masa 1kg cibule a 3-4 lžíce mleté papriky(dopor.Kotányi),pořádně osmahnout cibuli až by se nám chtěla připálit(čim víc je hnědá,tím lepší),přidáme papriku a promícháme a hned maso,které orestujeme.Až se nám zatáhne,podlijeme maso a dusíme.Dále už je vlastně na každým co si podle chuti přidá,ale určitě by neměl chybět česnek a majoránka.O zákl.ingrediencí snad psát nemusím :-)

MarcelaPa

1. 5. 2016 00:03

Navir: souhlasím, je to velká mňamka, ale klidně jsem dala papriku na cibuli, musí se pracovat rychle, paprika nezhořkne. Dělala jsem v novém litinovém hrnci a super.:yes:

Petra

30. 4. 2016 19:34

Navir: Souhlas, papriku až na maso ;-) Jinak super, dělám hodně podobně

Navir Navir

29. 4. 2016 15:59

MarcelaPa: Marcí, já ho vařím dnes opět asi už po 4 a je to mňamka všech mňamek :yes: Mám trošinku svých vychytávek, ale nemá chybu:yes: ALE ZDŮRAZŃUJI - V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEDÁVAT PAPRIKU NA CIBULI, ale až na maso

MarcelaPa

24. 4. 2016 14:01

Dnes jsem dělala k obědu, gulášek je výborný:-!:yes:

david

6. 4. 2016 15:55

Dekujeme za skvely recept. Moc dobry. Vase stranka nas inspiruje. :yes:

radkakrb

23. 3. 2016 14:17

radkakrb:

cathleen: děkuju :-)) ujela mi ručka

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 3. 2016 14:15

radkakrb: komentář jsi vložila dvakrát (což se občas stane), jeden jsem ti smazala v okamžiku, kdy jsi promazala ten druhý.
Takže tady je ten tvůj;-)


radkarb: Ve vaření jsem začátečnice, můj přítel je co se týče jídla gurmán. Hledala jsem pro svůj první guláš co nejlehčí recept, vybrala jsem si mezi spoustou tenhle :-) a můžu říct teda, že jsem nezměnila ani ň krom trochu pál.papriky, což přítel rád, a teda supr!!! Moc nám chutná, přítel už si 2x přidal. Děkuju za supr recept, určo nedělám naposledy :yes:

radkakrb

23. 3. 2016 14:12

1 7 8 9 10 11 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz