Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 473 kJ / 1 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,78 g |
Tuky | 54,36 g |
Vláknina | 41,12 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 79,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2018 12:09
2. 12. 2018 12:19
23. 8. 2018 13:21
9. 8. 2018 14:06
A nake tady nazory zahustovat nebo nezahustovat cibuli.Fuck off.
Takze vzkaz pro vsechny pisalky:Bez si udelat svuj gulas a neotravuj...
26. 5. 2018 10:05
23. 2. 2018 22:16
varecha.pravda.sk/recepty/madarsky-gulas-fotorecept/29330-recept.html
18. 2. 2018 15:21
17. 2. 2018 16:59
17. 2. 2018 16:43
Zaprvé, guláš rozhodně nezhoustne díky cibulovému základu, nýbrž v důsledku rozpuštění klihu, obsaženém v mase. Proto není možné na guláš použít jiné maso, než kližku. Proto je nesmyslná instrukce "nejlépe kližku". Musí to být kližka. Dále přidávat nejdřív papriku a až pak maso je nesmysl. Paprika se přidává až po mase právě aby nezhořkla. další věc - protlak, ten se naopak přidává ještě před masem, jelikož je nutné ho zarestovat, aby nebylo riziko, že bude guláš kvůli protlaku nakyslý. Další věc - vařit se musí minimálně 2-3 hodiny, aby se klih rozpustil. Prosím pokud neumíte správně vařit, nepište recepty!
5. 12. 2017 13:43
1. 12. 2017 17:59
1. 12. 2017 17:37
16. 11. 2017 12:50
6. 11. 2017 04:00
27. 10. 2017 13:52
Jsem vám vděčen za konstatování Cítím to stejně
Pí. casinová prý protlakem guláš zahušťuje...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 5 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Klobásy
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 17 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 8 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 8 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 8 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 11 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 11 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 11 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš
Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkQz
340 názorů