Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 473 kJ / 1 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,78 g |
Tuky | 54,36 g |
Vláknina | 41,12 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 79,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2020 22:24
11. 12. 2020 22:20
Ale jinak je to v pohode. :) Veganska verze (chutove je rozdil znat, u vetsiny veci), ale bezne varim vegetarianske verze a napr. ,,Svickovou” na smetane si rodice ( masozrouti) velice chvalili. :) Gulas jim prisel jiny, ne ani, ze by jim tam treba chybelo maso, ale uz jenom ten zaklad na sadle ma proste jinou chut nez na oleji.
6. 12. 2020 22:58
6. 12. 2020 13:48
Už jsem to gdesi psal:
Když vařím guláš, tak cíleně dělám relativně více omáčky na které si posléze (za den, za dva) pochutnám i jen tak s brkaší, bez masa
No, zabite mě...
***
...a Pachatel: si možná popletl česnek s cibulí, že
6. 12. 2020 12:48
27. 11. 2020 21:53
27. 11. 2020 17:42
27. 11. 2020 16:49
27. 11. 2020 15:25
7. 11. 2020 11:01
1. 11. 2019 20:58
9. 9. 2019 21:40
9. 9. 2019 21:06
5. 5. 2019 08:18
25. 12. 2018 02:28
Ja by som hádam odstránil slovo "klasický". Myslím, že v mohých reštauráciách, ktoré guláš podávajú, zvykne byť guláš dobrý, viac-menej sa zhodujúci s týmto receptom a pritom vždy trochu iný. Čo v poslednej dobe pozorujem je, že kvalita mäsa nie vždy dosahuje rovnakú kvalitu, ale že množstvo soli často prekračuje zdravú hladinu, čo vzbudzuje dojem, že sa soľou niečo zakrýva (kvalita, poťažne čerstvosť mäsa, nedostatočná skúsenosť s prípravou guláša atď.?).
V každom prípade príprava podľa tohoto receptu zaručuje dobrý výsledok, aj keď podľa niektorých "superodborníkov" na guláš nie je správna.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 11 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Fit salát
Přidáno 24. 4. 2024 20:00
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 5 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 5 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 5 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření rajčatového protlaku: Základem je správná hustota a chuť protlaku
20 receptů na nejlepší guláše: Vyzkoušejte i zeleninový, bramborový nebo houbový
Znáte perkelt? Maďarský příbuzný guláše vyžaduje spoustu papriky a cibule a nejlepší je připravený na sádle
Další recepty
Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš
Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkQz
340 názorů