Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 12. 2020 22:24

MichalF: Máte hodné rodiče !:-D:-D:-D A mohu se zeptat, co tam do té svíčkové dáváte, když ne maso ?

MichalF

11. 12. 2020 22:20

Veronika.Hrozna: Veganske verze jsem varil jen parkrat a jde uvarit prakticky skoro vsechno na co si vzpomenete. Samozrejme, ze pokud nekdo bude chtit veganskou verzi zebirek nebo tataraku atd., tak ma smulu. :D
Ale jinak je to v pohode. :) Veganska verze (chutove je rozdil znat, u vetsiny veci), ale bezne varim vegetarianske verze a napr. ,,Svickovou” na smetane si rodice ( masozrouti) velice chvalili. :) Gulas jim prisel jiny, ne ani, ze by jim tam treba chybelo maso, ale uz jenom ten zaklad na sadle ma proste jinou chut nez na oleji.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 12. 2020 22:58

Eja57: Asi cesnek taky ne, pachl by, molodec! Ale kdyby pridal cukr, hrebicek a skorici, tak mohl mit rajskou!:-D:-D:-DNo, ale ja stejne nevim, co papaji, tihle vegani. Myslela jsem, ze chroupaji jen syrovou brokolici, nebo.......?

casino casino

6. 12. 2020 13:48

gillan63:
Už jsem to gdesi psal:
Když vařím guláš, tak cíleně dělám relativně více omáčky na které si posléze (za den, za dva) pochutnám i jen tak s brkaší, bez masa :yes::yes::yes:
No, zabite mě... :-D
***
...a Pachatel: si možná popletl česnek s cibulí, že ;-)

gillan63 gillan63

6. 12. 2020 12:48

Eja57: Guláš bez masa a bez cibule ? Můj skromný názor je ,že bez cibule nebude dobrá ani ta "gulášová omáčka". :-D

Eja57 Eja57

27. 11. 2020 21:53

Veronika.Hrozna: no, když si představím tuk ( u vegana asi olej), rajčatový protlak, papriku, kmín, česnek, majoránku, sůl, pepř, zahuštěno chlebem, vše důkladně provařeno...já bych asi úplně Pachatele nepodezřívala, že vařil vodu na kafe...Vídeňský guláš jistě ne, ale dobrá "gulášová omáčka" pro vegana možná ano...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 11. 2020 17:42

Coleta:Taky netusim, co varil, ale gulas to nebyl.:-D:-D:-D Asi vodu na kafe.:-O

Coleta

27. 11. 2020 16:49

Pachatel: Postrádám logiku Vašeho sdělení. Jestliže jste nepoužil maso-nejedná se o vídeňský guláš. A jestli jste chtěl být vtipný, tak ani to se nepovedlo.

Pachatel Pachatel

27. 11. 2020 15:25

Lahodny gulas, varil jsem bez masa protoze jsem veganysta a bez cibule aby nezapachal dech. :-):yes:

KaterinaKuc

7. 11. 2020 11:01

Ten to gulas je strasne dobry,delam ho pravdielne...Dekuji za recept:-K

keijei

1. 11. 2019 20:58

Guláš v této podobě není IMHO guláš. Vše je OK, chuťově výborný, ale nemá šťávu. Ke guláši patří knedlík nebo chleba. Tady to vychází max. na jeden knedlík nebo půlku chleba. Pravý hospodský guláš je přeci jen "vodnatější" se "šesti". Takže pokud si chce člověk vychutnat nejen maso, ale i omáčku, musí přidat bujón, samozřejmě ideálně originál z hovězího masa, ale ani obyčejný bujón z kostky není špatný. Jen se pak musí dávat bacha na sůl.

hosta hosta

9. 9. 2019 21:40

Arween: 1 kg masa v syrovém stavu pro 10 lidí je zaručeně málo :-) Z 1 kg masa po tepelné úpravě zůstane cca 60 dkg - počítejte s 30procentním úbytkem. Takže minimálně dvojnásobek ;-) - a to na ochutnání:-D

Arween

9. 9. 2019 21:06

Na kolik porcí vyjde tohle množství masa? Potřebuji pro cca 10 lidí. Bude to stačit z 1 kg masa?

Nemi23

5. 5. 2019 08:18

Guláš jsem vařil přesně podle receptu a musím poděkovat.Povedl se víc než na výbornou :) Doteď jsem dělal prakticky jen ´segedín´ a když jsem zkoušel jiný,´klasický´ guláš tak mi chuťově nevyšel nic moc.A teď už vím že to bylo zbytečným podléváním v duchu,ať je toho co nejvíc,ideálně plný hrnec :-D Tady se podlévá minimálně,ve finále je guláše ´na dně´ hrnce,ale je luxusní a porcí je z toho prakticky stejně.Jen prostě ne vodových,ale krásně hustých,takže se celý talíř prostě nemusí topit v omáčce.Díky za recept :-)

Gazpacho

25. 12. 2018 02:28

Recept je dobrý. Komentáre tipu najprv toto a potom toto sú smiešne. Dôležitý je výsledok a nie poradie, v akom sa jednotlivé ingredienty použijú.
Ja by som hádam odstránil slovo "klasický". Myslím, že v mohých reštauráciách, ktoré guláš podávajú, zvykne byť guláš dobrý, viac-menej sa zhodujúci s týmto receptom a pritom vždy trochu iný. Čo v poslednej dobe pozorujem je, že kvalita mäsa nie vždy dosahuje rovnakú kvalitu, ale že množstvo soli často prekračuje zdravú hladinu, čo vzbudzuje dojem, že sa soľou niečo zakrýva (kvalita, poťažne čerstvosť mäsa, nedostatočná skúsenosť s prípravou guláša atď.?).
V každom prípade príprava podľa tohoto receptu zaručuje dobrý výsledok, aj keď podľa niektorých "superodborníkov" na guláš nie je správna.
:yes:

1 2 3 4 5 6 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz