Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

24. 5. 2021 16:47

casino: Taky ji používám, ale ta má dobrý povrch, i když nepřilnavým bych ho asi nenazvala. ;-)

casino casino

24. 5. 2021 15:03

"(guláš se má přichytávat ke dnu hrnce, ale ne připalovat)."
Lenina101:
No a myslíte, že v tom vašem hrnci lze dodržet výše uvedené z postupu, he? ;-)
***
Desetiletí používám bez problémů modro-černou socialistickou litinu, ale ona to ve skutečnosti žádná litina není, že :-K

Lenina101 Lenina101

24. 5. 2021 12:20

Zrovna ho vařím a vypadá velmi dobře.
Odpověď pro vás ostatní, co si zde stěžují na připalování, kupte si kvalitní hrnce s nepřilnavým povrchem ????

Dajda Dajda

10. 4. 2021 13:16

Trezalka0001: Já myslím, že když máte kvalitní hrnec se silnostěným dnem, tak právě nic míchat nemusíte. :-O

Trezalka0001 Trezalka0001

10. 4. 2021 13:04

Michal2323: tak to máte asi naprd hrnec, mně se nepřipejká nic a nikdy se mi ani protlak nepřipejkal, jestli to nebude tím, že u vaření se musí stát a jídlo míchat :-D

Michal2323

5. 4. 2021 14:55

S tim rakskym protlakem se to pěkně pripaluje příště uz ho tam rozhodně davat nebudu leda to furt michat:-//

Jirix

29. 3. 2021 03:20

Dělám úplně stejně. Určitě doporučuji :yes:

Collin Collin

27. 3. 2021 20:24

Výborný, určitě stojí za vyzkoušení :-K

Pivanka

19. 3. 2021 20:04

keijei: v receptu je napsáno podlévat.... ????????‍♀️

keijei

18. 3. 2021 14:41

Guláš bez šťávy není guláš. Tady bych se s knedlíkem udusil. Chuťově not bad, ale tohle není žádný "klasický hospodský" guláš. :no:

K.kazdova K.kazdova

11. 2. 2021 23:54

Super recept děkuji :-K

hladovahana hladovahana

11. 2. 2021 14:58

Mnam mnam, hospody jsou zavrene, tak aspon mame recepty na hospodska jidla. <3<3

MichalF

12. 12. 2020 01:24

Veronika.Hrozna: V podstate psenicky lepek, vyrabi se to zvlastnim zpusobem, ale chutna to dobre. :)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 12. 2020 00:59

MichalF: Co je to, ten seitan ? Proc bych nekomu nadavala, ze nepapa maso? Ja to chvalim, zbyde pro mne!:-D

MichalF

12. 12. 2020 00:18

Veronika.Hrozna: Ja nic. Nam proste chutna ta omacka. :) :D Ale myslim, ze jsem si ji jednou objednaval v restauraci a tam k tomu byl opeceny Seitan. :) My na ty nahrazky moc nejsme. Navic se Sojou by se to taky nemelo prehanet, takze varim to, co jsme jedli predtim, jen proste vynechavam maso a sadlo. :)
Jinak strasne ocenuji Vase normalni otazky :) a to, ze mi nenadavate, ze nejim maso. :) :D

1 2 3 4 5 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz