Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

andrejika andrejika

4. 9. 2010 13:22

Guláš jsme právě dojedli a je straaaašně dobrý!:-p ještě si tu pomlaskáváme:-K

market2209

25. 2. 2010 22:27

Sice "obyčejný záladní" guláš, ale není nad klasiku. Dlouho jsem se chystala nějaký gulášek ukluhnit a tenhle recept se mi moc zamlouvá, už vím co bude v sobotu na oběd:yes:

suzanna

25. 2. 2010 11:29

Také jsem tento gulášek vařila a je opravdu vynikající:yes: Souhlasím s Kaaacik, že není potřeba dochucovat. Opravdu stačí to, co je napsáno v receptu a výsledek je zaručen:-K Mám dost mlsný jazýček, takže mi můžete věřit:-p:-)) Vařila jsem asi tři hodiny, ale stálo to za to. Eliz, děkuji za recept a davám bod jako hrom;-)

Reny2

24. 2. 2010 23:38

Zdravim vsechny kucharky a kuchare.Jsem tu nova a hledala jsem recept na spravny klasicky gulas....tenhle mi prisel opravdu jako ta klasika,kterou beru na ochutnavku do skoly.Mame den otevrenych dveri a vsichni studenti z ruznych casti zeme donesou neco typickeho... ja se rozhodla pro tento gulas,upecu pernik a jeste vemu svestkovy knedliky ;-) Myslim,ze gulas nema chybu,knedliky jsou za chvilku a pernik taky.Pote co se gulas jeste odlezi,tak nebude mit konkurenci....diky a davam samozrejme za 1* !!!:yes:

marie

18. 2. 2010 20:32

tak je uvareno, maso jsem sice varila tri hodky,aby bylo mekke,ale na poprve celkem dobry tak diky za recept snad se budu cim dal vic zlepsovat:)):-D

Eliza Eliza

18. 2. 2010 15:11

Jejda :-8, já jsem si nevšimla... Omlouvám se. Já to dělám tak, jak jsem popsala, ale asi jistější to bude podle Gábiny. Vody přilévám tak po 100-200 ml, jen aby se to nepřipalovalo.:-)

Gabina

18. 2. 2010 14:54

Marie, já bych hned po cibuli opekla maso a tu papriku bych tam dala až potom;-)

marie

18. 2. 2010 10:39

tak jdu zkusit uvarit poprve v zovote svuj prvni gulas:úú,doufam, ze budu uspesna akorat par nezkusenych dotazu, kolik tak zhruba dolevat vody a kdyzpak narychlo osmahnu papriku, tak pak rovnou dam maso nebo jeste trochu vody, aby mi nezhorkla, predem moc diky:-8

kaaacik kaaacik

10. 1. 2010 18:48

Děkuji, fotka je od profesionála, ale k modelce mam hodně daleko ;-)

thomassinno thomassinno

24. 12. 2009 12:10

Tak tento gulášek vypadá opravdu luxusně ... kdykoli si dám guláš v hospodě, je uplně jinej než doma- takový chutnější, čím to je? Dávám bodík a velkou pochvalu za fotečky, jsou nádherné - jako vždy:yes: +10

Eliza Eliza

24. 12. 2009 12:08

Kačko:-), to mě moc těší...je to starý rodinný (i když hospodský - nebo právě proto) recept.
Mimochodem, máš v profilu překrásnou fotku - jsi modelka, že jo...? :-)

kaaacik kaaacik

24. 12. 2009 11:43

Asi před týdnem jsem tento guláš zkoušela a je fakt super, vůbec jsem nemusela dochucovat, recept je skvělej, slibuji i foto;-)uděluji 1:yes:

Ála

31. 10. 2009 19:56

Už teď se mi sbíhají sliny, zítra uděláme k obědu :-p

Eliza Eliza

26. 5. 2009 22:26

Špagi...:-) Ď.

Eliza Eliza

26. 5. 2009 22:18

Jendo, abych pravdu řekla, tento guláš netřeba zahušťovat, cibulový základ je naprosto dostačující...:-p
Moje babí (kuchařka prošlá řadou jihočeských restaurací) vždy říkala: "Guláš nemá mít omáčku, ale ŠŤÁVU". I já jsem odpůrcem zahušťování guláše - čímkoli :-). I když jsem chlebovou strouhanku uvedla - ovlivněna načtenými zkušenostmi - nikdy jsem ji nepoužila :-).

1 20 21 22 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz