Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

z-gril z-gril

6. 7. 2022 11:16

To je guláš dle mého gusta <3

7popelka7 7popelka7

28. 2. 2022 17:25

Výborný gulášek <3:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 2. 2022 10:44

:-)<3<3:-K

hlubocan

19. 2. 2022 09:35

:-Kv každopádně patří rajský protlak do guláše, jak píše radek , náš guláš je odvozenina maďarského guláše ti dávají do guláše rajčata, nebo lečo. suty

kyskamaryska kyskamaryska

25. 1. 2022 21:27

Výborný;-);-);-);-);-)

Bandulka22 Bandulka22

24. 12. 2021 21:07

Best

Knota

1. 11. 2021 12:47

Vážně nejlepší.

radekhk radekhk

29. 10. 2021 12:55

Hospodský guláš,pokrm který má u nás dva tábory-ty co jej mohou klidně i dvakrát denně a ty který tak maximálně jdnou za měsíc,pokrm který láká svou vůní ke stolu už v přízemí zatím co vy bydlíte v "sedmém"- vaříme ho všichni a co si budeme povídat,každý z nás má onu "tajnou" fintu,nebo pytlíček kdovíčeho po prabábě kterým je práv ten jeho nejlepší.....Pojďme trochu rozebrat výrobu: je něco jiného tzv. závazný postup což je přesně danná gramáž masa,cibule ap a něco jiného když to tam nasypeme dle svých možností-počtu porcí-respektíve strávníků pro které pokrm připravujeme..Rozebírat postup zde nemá smysl,protože stejně všichni mají zažítý ten svůj a vaří podle něj léta,no já bych se přece jen zastavil u jedné podstatné ingredience a tou je protlak,já jej dávám hned na cibuli co dostane ten správný odstín a tzv."šustí" dvěma třema tahy ho tzv.překulím-získá trochu jiný odstín a hlavně z něj zmizí typická kyselost rajčat a guláš tak nebude připomínat rajskou-ihned maso,které to všechno ochladí i když by mělo mít pokojovou teplotu-to opéci spolu s kmínem ,který se rozvoní v tuku,poté teprve papriku,rozpustit v tuku,vývar-vodu ...další postup je triviálně známy a dodržujeme jej všichni.....další proměnnou je volba česneku,někdo dává hned po cibuli,někdo v průběhu,já většinou poté co zjistím že maso je akorát a mirně zvýším teplotu na závěrečné doladění-většinou je potřeba trochu tekutiny-neděláme guláš jen k obědu-tedy aspoň né já....víme jak chutná druhý-třetí den,takže vývar-voda do požadovaného množství a chleba-strouhanka z něj,nebo jen okrájený kůrky-každý jak je zvyklý a tu je právě ideální čas na česnek kdy se zavaří,ale úplně neztratí chuť....mělo by stačit deset minut varu kdy se cheba rozvaří a udělá svou práci-měl by lehce vystoupit tuk a guláš tzv vyleštit,tenhle moment je ideální na pořádnou hrst majoránky-používáte-li tu suchou-mezi dlaněmi rozedmout a hodit do guláše-pod kterým je vypnutý zdroj tepla-na elektrice na studené plotýnce-suchá majoránkya by se neměla vařit...s přáním aby se vám zrovna ten váš povedl jako ten vyhlášený z "horní-dolní" přeju jen úsměvy od strávníků.....app je to trochu alchymie a tak trochu milenka/nec....čím větší péče-tím lepší výsledek

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 10. 2021 13:22

Dnes jsem vařila tento guláš,držela jsem se receptu tak tam byl i ten protlak moc nám chutnalo<3

Juraj Horak

10. 9. 2021 15:40

lucikp: Souhlas klasika je to bez protlaku . Klizka je na gulas hvezda . Neda se nic pokazit . Je dobry i z hoveziho krku .

lucikp

10. 9. 2021 10:37

jen jsem vynechala protlak :)

dejf96

8. 8. 2021 11:15

recept je perfektní! jedna malá vychytávka - namísto klasické červené nebo gulášové papriky, vyzkoušejte papriku uzenou... pozvedne toto výborné jídlo o level výš:yes: jo a ještě jedna drobnost, s rajským protlakem velmi opatrně. po zkušenosti dávám max lžičku...jinak se z toho stává rajská...

Hanka97

31. 7. 2021 23:46

Dnes uvařeno poprvé a vynikající

zdevi

19. 6. 2021 13:05

Michal2323: Kdysi jsem viděl video, jak se připravuje guláš v nějaké špičkové hotelové kuchyni. Bylo to v troubě :)
Od té doby to jinak nedělám. Vařím/peču z 2kg masa, ať se to vyplatí :)
Nejprve samozřejmě vše osmažím na pánvi.
Používám 8L teflonový pekáč a dávám to na 45 min. 180°C a další 2h na max. 150°C

Lenina101 Lenina101

24. 5. 2021 18:26

casino: sama jste si odpověděla, ke tam napsáno přichytávat, nikoliv přimalovat.
I na nepřilnavém hrnci se to trochu po nějaké době přichytí, ale nemá šanci už připálit. Především byl můj komentář myšlen na ty, kteří pindají, že by u toho museli stát celou dobu :-*;-)

1 2 3 4 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz