Sojové boby s listovým špenátem a žampiony
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 773 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,18 g |
Tuky | 42,97 g |
Vláknina | 44,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 114 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 33,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a často i nějakého druhu obiloviny.
Při fermentačním procesu se zcela rozloží sojové boby a zrna obilovin na živiny, které jsou rychle a snadno stravitelné, bílkovinná struktura sojových bobů se rozloží až na 18 různých aminokyselin, včetně esenciálních (pro život nepostradatelných) Miso konzumované i v malém množství významně ovlivňuje výživnou hodnotu stravy. Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.
V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“, MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“. Miso pasta obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12. Má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví – podporuje látkovou výměnu, pomáhá při špatném trávení, podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách a ateroskleróze, zmírňuje důsledky kouření a konzumace alkoholu a pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.
Miso je vhodnou přísadou do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, jídel z ryb, pro úpravu mořských řas a zeleniny. Můžeme ho považovat za zdravou alternativu masoxu nebo magi. V lednici vydrží až několik měsíců. Aby se nezničily účinky enzymů, nesmí se vařit a do pokrmů se přidává vždy až na závěr.
Více informací zde: http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI....
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 33 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 16 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 9 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 10 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 11 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Otestovali jsme smažák ze syrečků i knedlík plněný sýrem: „Festival“ smaženého sýra rozhodně stojí za návštěvu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: sojové boby recepty jak vařit sojové boby sojove boby recept recepty sojové boby sojové boby v konzervě jak upravit sojové boby úprava sojových bobů mražené sojové boby recepty na sojové boby fermentovane sojové boby japonske recepty na sojove boby top recepty sojové boby sojové boby pasta z fermentovanych bobu sojové boby mražené recepty na sojove boby mražene sojove boby recept jak vařit sojové na boby sojova pasta recept sojová zrna
Suroviny: boby sojové, listy špenátové mražené, žampiony sterilované, cibule, olej, sůl, pepř, šlehačka rostlinná, pasta miso
Sojové boby s listovým špenátem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7yy
0 názorů