Rybí krémová polévka a la Frionor
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,10 g |
Tuky | 43,00 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 10,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Starší ročníky si možná budou ještě pamatovat norskou rybí prodejnu FRIONOR, která byla v Praze otevřena v šedesátých letech ve Vodičkově ulici a fungovala asi dvacet let.
Prodávali tam, jak jinak, mořské ryby a speciality z nich, jako např. steaky z velryb, žraloků, rybí karbanátky a také výbornou mraženou rybí krémovou polévku, která tehdy myslím stála kolem osmi korun.
Samozřejmě, jako na všechny produkty ze západu, musela se vystát dlouhá fronta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2018 21:52
zizala: Těší mě, že polévka chutnala
8. 11. 2018 19:18
Ve Frionoru jsem nikdy nebyla, takže originální polévku neznám. Nicméně tato je chutná a rychlá. Děkuji za recept .
6. 11. 2018 17:58
Tak mi kurýr konečně přivezl z Phy toto: https://obchodoliveira.cz/cz/produkt/koreni/rybi-v...
Porovnal jsem s tímto: http://chefclub.cz/produkt/rybi-tekuty-fond/
a tímtok: https://www.susi.cz/vyrobek/shimaya-dashi-no-moto-...
No, Zdenda P. by z mého pokusnictví patrně radostně neřičel ale KNORR, ač ne nejlevněší (vlastně je nejdražší), tak je bezkonkurenčně nejchutnější
Porovnal jsem s tímto: http://chefclub.cz/produkt/rybi-tekuty-fond/
a tímtok: https://www.susi.cz/vyrobek/shimaya-dashi-no-moto-...
No, Zdenda P. by z mého pokusnictví patrně radostně neřičel ale KNORR, ač ne nejlevněší (vlastně je nejdražší), tak je bezkonkurenčně nejchutnější
5. 11. 2018 06:34
casino: maris: V 90. letech se prodávala Norská rybí jako klasická polévka v pytlíku od firmy Knorr. Nejsem na pytlíkové polévky, ale tahle byla moc dobrá, a tak jsem se ji rovněž snažila napodobit. Dělám ji podobně jako Míla Radiator: kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na kusy osmahnu na másle, zasypu moukou, kterou lehce osmažím, a zaliju vodou. Uvařím s přidáním bobkového listu a nového koření, pak rozmixuji. Do polévky dám krátce povařit rybu (filé), které rozmačkám na větší kousky mačkadlem na kaši. Smetany dávám jen trochu, raději kysanou, může se přidat až do talíře.
4. 11. 2018 22:43
Jj, taky vzpomínám a právě "polévky z pytlíku" mě nyní přiměly hledat recepty na norskou rybí polévku...
Děkuji
***
No, kolik kilo masa je "3 ks bílé tresky"
Děkuji
***
No, kolik kilo masa je "3 ks bílé tresky"
19. 11. 2014 19:58
hosta: máš pravdu - na žraloka bych zapomněla, i polévky z pytlíku byly moc dobré. Třeba jsme se tam potkávaly
19. 11. 2014 19:53
maris:máme stejné vzpomínky - Frionor ve Vodičkové - taky bifteky ze žraloka. Pak přestěhovali nad Muzeum, to už nebylo ono
19. 11. 2014 19:10
Moc pěkný recept+
Do Frionoru jsem chodila moc ráda na nákupy i na jídlo. Na polévku si pamatuju a potom mi odtamtud chutnaly rybí karbanátky s bylinkami - ty byly, myslím - celá krabička - za 15 korun - byly tam čtyři a moc dobré
Do Frionoru jsem chodila moc ráda na nákupy i na jídlo. Na polévku si pamatuju a potom mi odtamtud chutnaly rybí karbanátky s bylinkami - ty byly, myslím - celá krabička - za 15 korun - byly tam čtyři a moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 23 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rybí pepřenky: Tuto specialitu můžete připravit i ze sladkovodních ryb. Poradíme, jak na to
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: norská rybí polévka svítek do rybí polévky krémová rybí polévka norská rybí polévka recept rybí krémová polevka rybí prodejny praha polévka ze žraloka rybí polévka krémová rybi vnitrnosti prodej praha norská rybí polévka bílá rybí vnitřnosti prodej prodej rybích vnitřnosti praha steak z velryby norská polévka polévky recepty norská bílá rybí polévka rybi polévka recept rybí polévka krémová polévka norská rybí rybi polévka svitek
Suroviny: treska, mrkev, celer, olej olivový, smetana sladká, voda, sůl, pepř, pažitka,
Rybí krémová polévka a la Frionor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gV19
8 názorů