Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový krém

Krém, se kterým lze plnit a nazdobit cukroví nebo jej naservírovat jen tak do poháru a přidat ovoce. To vše se dá udělat s lahodným čokoládovým krémem. Jeho univerzálnost použití naskýtá mnoho možností.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

8. 11. 2014 22:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 862 kJ / 3 313 kcal
Bílkoviny34,29 g
Tuky243,18 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 311 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy242,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majkaa Majkaa

12. 11. 2014 23:30

Tento krém dělávám a je opravdu dobrý, ale nedávala jsem kakao, vyzkouším:-p dělám ho právě na vánoční cukroví;-)

srettka

9. 11. 2014 15:39

Jackie79:nejlíp je máslo změklé si bokem vyšlehat, až zbělá a bude krásně hladké a potom přidávat vaječnou směs a čokoládu. To zajistí hladkost. Aspoň tak to dělávala moje babička a dělávám to s úspěchem i já:-)

Hella Hella (moderátorka)

9. 11. 2014 15:12

Je to krém, jaký se dělá u moučníku typu http://www.toprecepty.cz/recept/1983-opily-izidor/. Ale já osobně tento krém - i když je vynikající - bych nedoporučila do vánočního pečiva. Vždycky bych se bála, že vejce nejsou dost tepelně opracovaná. V tomto krému je nelze zahřát víc, protože by se srazila. A vánoční pečivo není určeno pro rychlou spotřebu.

zizala zizala (moderátorka)

9. 11. 2014 10:29

Jackie79: Do vaječného krému se nemůže máslo přidat, když je hmota ještě teplá. Máslo by se rozpustio a nevyšlehalo. Mary si z nás asi střílí :-//

Jackie79

9. 11. 2014 10:23

tejaja: aha, tak teď jsem se podívala na postup přes odkaz, který jste sem vložila a ten postup zní úplně jinak. Autorky jsem se ptala, kdy se do směsi přidává máslo a není to ve chvíli, kdy je směs ještě nad parou, ale až poté, co vychladne. Takže jak to vlastně je Marry??

Navíc kakao se přidává ihned k vejcím a cukru! Nikoli až s máslem.

Jak to tedy je s tímto receptem a fotografií?

tejaja tejaja

9. 11. 2014 09:01

Môžem sa spýtať, obrázok je tvoj ? http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/mouc...
Ak nie, tak ho zmaž alebo bude umazaný.

Jackie79

9. 11. 2014 08:42

Marry: Díky, vyzkouším, vypadá moc lákavě :-p

Marry

9. 11. 2014 08:33

Jackie79: Ano,přesně.:-)

Jackie79

9. 11. 2014 08:21

To máslo se přidává kdy? Ještě když je vaječná směs nad parou?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čokoládový krém cokoladovy krem do cukrovi čokoládový krém recept recept na cokoladovy krem čokoládový krém do vánočního cukroví čokoládový krém na cukroví čokoládový krém na zdobení krém čokoládový recept čokoládový krém čokoládoví krém cokoladovy krem na vanocni cukrovi čoko krém krém z čokolády čokoládové krémy čokoládový máslový krém recepty cokoladovy krem krém s čokoládou dobrý čokoladovy krém čokoládový krém recepty čokoládový krém cukroví

Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, čokoláda na vaření, kakao

TopRecepty.cz

Čokoládový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVvY