Ledvinky na slanině
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,91 g |
Tuky | 8,44 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původně jsem chtěl ledvinky nechat odležet v mléce jen 24 hodin. Ale "okolnosti" mě donutili je tam nechat 2 dny. Ale myslím si,že jim to jen prospělo :-). PS: rýže je díky kukuřici trošku nasládlá,tak s tím počítejte :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2014 15:44
hosta: souhlasim, nikdy neni rozvarena ci slepena
1. 11. 2014 15:41
Rýži vařím jako těstoviny a nemusím se zabývat ani koupáním ve studené vodě, ani proplachováním
1. 11. 2014 14:07
Souhlasit s Vámi, taky jsem tady vkládala a byla jsem nucena nechat recept smazat. Tady to už není o vaření a po dělení se o svuj výkon ale o kritizováni a slovickareni. Hodně se to tady zvrhlo.
1. 11. 2014 09:25
Casino nic nepíše o tom, že rýži proplachuje jen jednou, ale že alespoň poprvé (a nejlépe po celu dobu) by měla do rýže jít studená voda, aby se škrob lépe odplavil a rýže nebyla slepená.
Počítat propláchnutí je nesmysl, proplachuje se, dokud neodtéká čistá voda, což je právě známka toho, že je škrob odplaven. Každá rýže může být jinak šrobnatá.
U čínských receptů je naopak žádoucí, aby rýže po uvaření lepila a šla nabírat hůlkami.
Když někdo napíše špatný technologický postup a je opraven tím, kdo ví více, dostane se mu posměchu. Ach jo
Počítat propláchnutí je nesmysl, proplachuje se, dokud neodtéká čistá voda, což je právě známka toho, že je škrob odplaven. Každá rýže může být jinak šrobnatá.
U čínských receptů je naopak žádoucí, aby rýže po uvaření lepila a šla nabírat hůlkami.
Když někdo napíše špatný technologický postup a je opraven tím, kdo ví více, dostane se mu posměchu. Ach jo
1. 11. 2014 08:37
cekrops: Ty to fakt počítaš? Mňa by to teda nenapadlo, preplachujem, kým voda nie je číra, ako píše Majka8.
1. 11. 2014 08:29
Navir: Někdy rýži proplachuji i 20krát ....
1. 11. 2014 08:27
Majka8: To o hodně přicházíte, když nejíte ledvinky. Je to docela chutné a levné jídlo.
1. 11. 2014 03:23
Rýži proplachuji docela fest,dokuď není čistá voda,ale že bych proplachy počítala,tak to teda opravdu nééé...reaguji jen na tu rýži,ledvinky nejím ani já,ani nikdo z rodiny,takže pro mně recept vcelku k ničemu,ale to neznamená,že není chutný, 100 lidí 100 chutí...Dobrou chuť
31. 10. 2014 23:48
cekrops: Možná má Casino nějaký tajný recept na přípravu rýže, který stačí propláchnout 1x, ale rýže se opravdu proplachuje několikrát ve vodě, já tedy taky 8x
31. 10. 2014 22:16
casino: No tak dobře,no - takže- rýži necháme koupat ve STUDENÉ vodě ...Ať je po vašem.
31. 10. 2014 22:11
"Rýži pořádně několikrát(8krát) propláchneme vlažnou vodou"
Proč?
...a když už, tak poprvé se rýže nechá koupat ve STUDENÉ vodě.
Proč?
...a když už, tak poprvé se rýže nechá koupat ve STUDENÉ vodě.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 9 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Klobásy
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 11 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 11 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 12 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 12 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 12 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 14 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 15 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 15 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 15 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky na slaňině vepřové ledvinky na slanině jak se vari ledvinky ledvinky na cibulce jak dlouho se vaří ledvinky ledvinky na na slanině ledvinky na slanině recept ledvinka vari ledvinky recept recept na ledvinky na slanině ledvinky na kmíně recept ledvinky na slanině jak se vari ledvinky recept vari ledvinka ledvinka recepty vepřové ledvinky s rýží hovězí ledvinky na slanine ledvinky naslanine kaufl
Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, okurka čerstvá, mléko, rýže, sůl, pepř, kmín celý, podravka, kukuřice sterilovaná
Ledvinky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RrZq
26 názorů