Ledvinky na slanině
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,91 g |
Tuky | 8,44 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původně jsem chtěl ledvinky nechat odležet v mléce jen 24 hodin. Ale "okolnosti" mě donutili je tam nechat 2 dny. Ale myslím si,že jim to jen prospělo :-). PS: rýže je díky kukuřici trošku nasládlá,tak s tím počítejte :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2014 19:40
...díky díky - u nás /šumava/ je "závarek" to, co u vás "záklechtka" - já jen abych věděla a měla to správně
23. 11. 2014 19:38
scofiq: Záklechtka je směs vody a hladké mouky na zahušťování polévek a omáček. Používá se místo jíšky. Je nejen méně kalorická, ale i na výrobu jednodušší a rychlejší.
23. 11. 2014 19:36
...ahoj, jen se zeptám co je "záklechtka"? děkuju
3. 11. 2014 08:19
hosta: To je v pořádku, každý máme svůj osvědčený postup, jen si vyměňujeme zkušenosti
2. 11. 2014 23:39
zizala: Nevařím ji v nepoměrně velkém množství vody - hrnek rýže ve zhruba litru a půl vody. Vybírám cedníkem a případně propláchnu (místo abych škrob vyplavovala před vařením). Postupy zde popsané jsem již dávno opustila, včetně takových, že se do rýže přidá cibule se zapíchanými hřebíčky, že se rýže předsmažuje , et cetera...Možná z pohodlnosti. Tím nikomu neberu představu, že se rýže vaří či dusí úplně jinak s osmi či dvaceti propláchnutími či koupelí ve studené vodě, jen jsem zmínila svůj ověřený postup
2. 11. 2014 22:15
casino: Každý má nějaký styl. Podstatná je slušnost a ta byla dodržena. Navíc obsah byl k věci a trefný (možná právě to je zde kamenem úrazu
hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické
hosta: Já raději rýži dusím, ale když ji vařím, propláchnu ji i tak vždy, protože neodplavený škrob vytvoří při vaření nepříjemný šlem ve vodě. A vařit rýži v nepoměrně velkém množství vody nepovažuju za ekonomické
2. 11. 2014 21:53
cathleen:
Chápu, že můj styl nemusí každému vonět
Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku uložil:
"Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
Tož tak..."
Chápu, že můj styl nemusí každému vonět
Ten poslední koment jsem si, pro tetičku moderátorku uložil:
"Koukám, že nějaká zdivočelá moderátorka smázla koment ve kterém jsem složil poklonu cekrops: za jeho pozitivní přístup ke kritice (nicméně v postupu je ta ptákovina s teplou vodou pořád) a Navir: jsem slušně upozornil, že blbě čte komentáře, protože můj odsudek se týká teploty vody a ne počtu proplachů...
Tož tak..."
2. 11. 2014 21:39
casino: kdo vám maže komentáře? A proč? Ty, co jsem tady pod receptem četla, nebyly ani urážlivé, ani od věci....
2. 11. 2014 21:26
Možná, než mi pořád mazat komentáře, by bylo lepší konečně opravit ten nonsens v postupu
1. 11. 2014 20:12
enynka: Aha, máte tam hrnec, tak s tím nedostatečným propláchnutím to beru zpět. Ale platit za Vás spotřebu vody bych tedy nechtěla
1. 11. 2014 20:10
zizala: jaru, neber ji vážně, snaží se být jen trapně vtipná
1. 11. 2014 20:09
maris: raději bez dalších komentářů, evidentně někdo chce býti vtipným
1. 11. 2014 20:09
enynka: Hm, zkusila jste někdy spočítat spotřebu vody během Vašeho proplachování? Nehledě na to, že tak malý pramínek nepropláchne všechna zrnka, ale jen ta, co jsou bezprostředně pod ním.
Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže
Tarhoňa je super, ale někde se hodí víc rýže
1. 11. 2014 20:04
enynka:Tebe bych chtěla mít doma
1. 11. 2014 19:53
Já místo rýže vařím tarhonu.Rýži s kukuřicí nejím,protože je sladká, stejně tak jako cibuli a papriku,okurky taky nerada,jsou kyselé.Slaninu jen domácí a mléko taky.Jinak nejvíce mi chutnají ledvinky,protože nemají nic společného s vegetariánstvím a zeleninou. A navíc,to když já myju rýži,tak dám hrnec do dřezu,pustím pramínek vody,zapomenu nato,klidně si jdu do obchodu,takže klidně i dvě hodiny.Takže nějaké tam dvacetkrát není takový nepochpitelný konec.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 minutami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 51 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 5 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smetanové krémy jsou v létě vhodnější než máslové krémy. Víte, jaké to jsou a jak je připravit?
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: vepřové ledvinky na slanině a cibulce ledvinky na slaňině vepřové ledvinky na slanině jak se vari ledvinky ledvinky na cibulce jak dlouho se vaří ledvinky ledvinky na na slanině ledvinky na slanině recept ledvinka vari ledvinky recept recept na ledvinky na slanině ledvinky na kmíně recept ledvinky na slanině jak se vari ledvinky recept vari ledvinka ledvinka recepty vepřové ledvinky s rýží hovězí ledvinky na slanine ledvinky naslanine kaufl
Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, okurka čerstvá, mléko, rýže, sůl, pepř, kmín celý, podravka, kukuřice sterilovaná
Ledvinky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RrZq
26 názorů