Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pavlišov

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 3. 2009 13:46

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jídlo je v našem kraji velice oblíbené. Knedlíky se mohou omastit, aby to nebylo tak suché.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

16. 3. 2009 09:10

Milá Verčo. Jsem rád, že tento recept někdo dal. Já se k takovému řízku s knedlíkem a zelím dostal na vojně a to je již více jak 40 let. Byl tam kamarád od Tábora a ten vždy, když se chystal na opušťák, tak se těšil na tento řízek, který dělala maminka, hlavně pro tatínka, který byl z Ostravy a tam prý to bylo běžné. Já se taky kombinaci divil, ale nedalo mi to a když jsem já jel domů, tak jsem si to nechal udělat od maminky. Taky se divila, ale udělala. Od té doby, i když to není pravidlo, tu a tam mi to udělá moje žena a všem nám to chutná. JSI DOBRÁ a s tímto receptem odvážná. Díky, +bodík.(Vzpomínka na mládí)

Marta Marta

16. 3. 2009 02:07

tak tuhle kombinaci taky vidím prvně :-O, ale může to být dobré :-)
Bibinko, na kuřeti s nádivkou, knedlíkem (převážně bramborovým) a se zelím jsem vyrostla ;-), mňam :-p

hela22

15. 3. 2009 22:43

Jak to tady čtu, tak opravdu doporučuji bramborový salát třeba s karbanátkem nebo kusem vařeného uzeného masa. Také je dobré uzené maso jako řízek, vyzkoušejte.:-p

alus.s

15. 3. 2009 22:27

tak tohle já vidím a čtu poprvé...ale jaký kraj...možná kdybych to ochutnala tak bych i zamlaskala :-))

Boubelinda

15. 3. 2009 20:45

Ano Janano jsem od Náchoda, Královéhradeckého kraje. Tady je to opravdu normální. Knedlíky si mastíme máslem. :-D:-p

Eliza Eliza

15. 3. 2009 20:19

Hani :-), nesnáším ani jedno ani druhé :-((. Ujelo mi citoslovce od F.. :-D

HankaPu HankaPu

15. 3. 2009 20:09

Tak aby těch zváštních kombinací nebylo málo. přidávám další. Moje známá si s oblibou dělá krupicocou kaši s plnotučnou hořčicí:-(( Upozorňuju, že těhotná není, dělá to tak už léta:-O

janana

15. 3. 2009 17:47

Pavlišov je vesnice u Náchoda, východočeský kraj. V okolí dostanete tuto specialitu ve většině restaurací a v mnoha domácnostech to je velice oblíbené jídlo:-p. Pokud chcete vyzkoušet, udělejte si řízek pěkně propečený, měkoučký, nejlépe nechat dojít v troubě, nebo pod pokličkou, ale nevysušit:-(. Nedoporučuju rychlovku ani friťák.

spagetka spagetka

15. 3. 2009 15:12

Tak tohle prý jedli Manželovi příbuzní ze švábska - no já k tomu nikdy odvahu neneašla a on to taky nevyžaduje. Ale řízek, zelí a brambor - na to už jsem si zvykla. ;-):-D:-D

vybusna vybusna

15. 3. 2009 14:49

sekana s bramborovym salatom ?:-O to je sranda, ze ako sa to ozaj kombinuje vsade inak

Paprika Paprika

15. 3. 2009 14:42

:-O Uzené s bramborovým salátem? Sekaná to ano, ale o uzeném jsem ještě neslyšela. Ještě, že ty TOPky máme - rozšířím si obzory. Kuře-knedlo-zelo dělala moje babička, tak mi to divné nepřijde.
Boubelindo - čím mastís ty knedlíky? Sádlem s cibulkou nebo máslem?

vybusna vybusna

15. 3. 2009 14:10

btw..mne ako slovenke prisla uplne sialena kombinacia tepleho udeneho so zemiakovou kasou, co si ziadal odo mna moj cesky manzel. ja som mala zafixovane, ze udene sa jedava studene so zemiakovym salatom a nikdy inak:-* boze aky je clovek sprosty, pokial nevyskusa vsetky jedacke zvyky, ktore sa po vyskusani zdaju uplne normalne a chutne.

Bibinka Bibinka

15. 3. 2009 14:06

Mě to nijak nepřekvapuje, v rodině jedné mojí bývalé kolegyně z nemocnice zase dělali pečené kuře s nádivkou a knedlíky se zelím a jinak kuře nedělali. Ale když je to krajový zvyk a chutná to- nic proti tomu. Představte si vepřo-knedlo-zelo, je to přece to samé, jen to vepřo. má trojobal no.;-)
Boubelindo, jakej je to kraj, nebo oblast?:-?

vybusna vybusna

15. 3. 2009 14:05

bola som raz na skoleni a tam nam dali vyprazany rezen s ryzou....optori tej kombinacii sa mi vidi tato uplne normalna....btw pivo s fantou....moj cesky manzel si to celkom bezne objednava a vsade v cechach aj na slovensku to poznaju ako radler. v nemecku predavaju hotove ovocne piva vo flasi a v karibiku je to celkom bezne.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 3. 2009 14:00

Mne už neudiví nic, je to krajem a chutí. Kdysi jsem u někoho jedla řízek, zelí a brambory a vůbec to nebylo špatné. Knedlík s řízkem ještě ne, ale může to být dobré. Do restaurace jednou chodil chlápek a pravidelně si dával smažený sýr a rýži:-S

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlo-vepřo-zelo dle našich babiček řízek pavlišov upicky rizek řízek s knedlíkem hospoda pavlišov řízek se zelím fisch and chips pavlišov řízek vepřový řízek pavlišov smažené ondraše úpický řízek recept pavlišov hospoda pavlisovak řízek s knedlíkem a zelím řízek s knedlíkem a se zelím fisch and chips recept řízek se zelím a knedlíkem smažený řízek pavlišov smažený řízek s knedlikem a zelím pavlišovák recept

Suroviny: řízky, knedlík houskový, zelí kysané

TopRecepty.cz

Pavlišov

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJBD