Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

17. 10. 2014 16:44

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 112 kJ / 6 480 kcal
Bílkoviny119,31 g
Tuky167,25 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 492 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy1 104,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já sypala jen cukrem a pro ozdobu přes lístečky a dala na každý lískový oříšek. Perník je velmi chutný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dasa64

1. 12. 2015 17:15

Mooc dobrý,díky za receptík:-p:yes:

bubutop bubutop

9. 12. 2014 20:52

piskaa: ano, bez vajec jsem už vyzkoušela a je to stejné, nadýchaný a moc dobrý :-)

piskaa

9. 12. 2014 12:49

Fakt bez vajec, opravdu se perník i tak podaří??? Zkusím to tedy taky, aspon se nejaka kalorie ušetří :))));-) dělám uz tak dlouho, ze perník pak rozkrojim na pul a natru povidly( na ty nedáme doma dopustit):-8 a souhlasím, ze je rozdíl mezi svestkovou marmeladou a povidly:));-):-O:-))

bubutop bubutop

11. 11. 2014 20:28

Pajaja:Opravdu je rozdíl mezi povidly, marmeládou a džemem, nikoho nematu. Myslela jsem, že tohle ví každý :-)
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.

Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.

spagetka spagetka

11. 11. 2014 16:35

Pajaja: nemáš pravdu, marmeláda a povidla obecně jsou dvě různé pochoutky a džem třetí ;-);-) ;-);-);-)

Pajaja

11. 11. 2014 15:31

Švestková marmeláda. . . :-8 To budou asi povidla, že? Proč to matení kuchařek. :-)) Ale hezké ;-)

bubutop bubutop

18. 10. 2014 16:38

Jana:Tak to příště vyzkouším, díky za radu. Pár receptů bez vajec dělám a opravdu se to nepozná.:yes::-K

bubutop bubutop

17. 10. 2014 20:25

jarda Kadic: švestková je k perníku nejlepší a ty perníky u nás v COOPu prodávají pořád, jsou prima :-)

Jana

17. 10. 2014 19:59

:yes: dělám stejně jen naprosto bez vajec, nikdo nepřítomnost vajec nepozná. Nadýchaný jako peřinka.

jarda Kadic jarda Kadic

17. 10. 2014 17:15

Perník a marmeláda spolu moc dobře ladí:yes: kdysi se u nás prodávaly takové podlouhlé perniky,uprostřed byla povidla a celé to bylo máčené v čokoládě:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hrnkový perník hrnkovy perník na plech perník s marmeládou nadýchaný hrnkový perník pernik hrnkovy recepty ládi hrušky perník hrnkovy pernik s povidly perník na plech s marmeládou láda hruška perník pernik od ladi hrusky recepty perník s marmeládou pernik ladi hrusky perník podle ládi hrušky hrnkovy pernik recept perník z povidel recept hrnkový perník hrnkovy nadychany pernik perník s marmeládou recept hrníčkový perník s povidly pernik na plech hrnkový

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, koření do perníku, marmeláda švestková

TopRecepty.cz

Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVl3