Povidloň
Neobvyklý dezert pocházející ze Šumavy je sice náročnější na přípravu, ale výsledný efekt rozhodně stojí za to. Povidloň, tvořený vrstvou povidel a tvarohového krému se smetanou mezi dvěma pláty nadýchaného odpalovaného těsta, se po odležení doslova rozplývá na jazyku.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,28 g |
Tuky | 130,25 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 168,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace: Apetit 10/2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2014 23:16
20. 11. 2014 15:44
26. 10. 2014 08:59
Michaela Medkova: určitě vyzkoušej, nebudeš litovat
25. 10. 2014 20:43
23. 10. 2014 15:49
17. 10. 2014 11:06
17. 10. 2014 10:44
16. 10. 2014 23:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Sajik31 uvařila před 53 minutami
Bramborový chléb
Jana B. uvařil před 1 hodinou
Citronová buchta s tvarohem
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jogurtové muffiny
IRBONA uvařila před 2 hodinami
Domácí lasagne
panilek uvařil před 3 hodinami
Perníkové řezy
Panova uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 3 hodinami
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
„Staročeský“ dezert povidloň je hitem i moderních cukráren. Jak jej dnes pečou na Šumavě?
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: povidloň povidloň recept povidloň z kvildy recept na povidloň recept povidloň recepty povidlon povidloň - recept zákusek povidloň povidloň z odpalovaného těsta povidlon apetit povidlon recepty povidlín peceni povidlon povidlon kvilda kvilda povidloň povidloň z kvildy recept povidloň recept apetit odpalované těsto povidloň apetit povidloň dezert povidlon
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, tvaroh polotučný, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, povidla švestková, rum, cukr moučkový, máslo
Povidloň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNz4
8 názorů