Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 5. 2014 20:34

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 895 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny99,75 g
Tuky126,10 g
Vláknina32,73 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 605 mg
Sůl2,64 g
Sacharidy788,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moučník je příjemně sladkokyselý, osvěžující a nádherně vláčný. Lehce voní po zázvoru, který mu spolu s rebarborou dodává trochu exotickou, pikantní chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 6. 2014 22:04

Krásný moučník, vyzkouším, rebarboru jsme jako malí jedli od rána do do večera, ještě teď na to vzpomínám s nostlagií, ale jestli to bylo jen do 24.6. to nevím, ale babičky dobře věděly, co dělají, ale pozor na listy rebarbory, ty jśou jsou právě plné kyselin a jsou jedováté nejen pro člověka, ale i pro zvířata. Proto je potřeba stále kontrolovát, aby se do jídla nikdy nepřipletl žádný list. Moučník je nádherný Dančo;-):-K:yes:

spagetka spagetka

28. 5. 2014 08:36

Pamatuju si, že v dětství mi babička dávala jako mňamku mladou čerstvou, oslazenou a vychlazenou rebarboru nakrájenou na kostičky. Chutnala mi, ale je fakt, že od té doby ji takto prostě nejím. Jinak jak píše Hella, prostě jen do června. A kdo má dnu, nebo mu zjistili moc překyselenou moč, tak by neměl vůbec. Jo to se hezky řekne, ale ona je tááák dobrá :-D:-D:-D.
Mám v plánu toto udělat na víkend ;-):-p

zizala zizala (moderátorka)

27. 5. 2014 20:15

jenyk: Tepelně neupravená rebarbora je opravdu silně projímavá, stejně jako třeba zelené fazolky nebo plody bezinek. Ale předpokládám, že by dnes už nikoho nenapadlo konzumovat tyto plodiny syrové ;-):-))

Jana

27. 5. 2014 19:38

Nikdy jsem rebarboru nedělala, ale od loňského roku na rebarboru nedám dopustit, a to., že rebarbora je velice zdravá jenom do sv.Jána, to snad není problém, naše babičky jí používaly a jak byli všichni zdraví, holt vždy a všude si každý musí pamatovat všeho s mírou.:-K

Hella Hella (moderátorka)

27. 5. 2014 19:27

jenyk: Rebarbora není jedovatá, ale měla by se používat jen do konce června. Pak již obsahuje větší množství škodlivých látek poškozujících kloubní chrupavky. Naše babičky měly pořekadlo: Se svátým Jánem (24.6.), s rebarborou ámen!

Danca Danca

27. 5. 2014 19:15

jenyk: rebarboru jím v sezoně od dětství a pořád ještě žiju:-!:-D Myslim si, že v běžně konzumovaných potravinách do sebe těch jedů dostáváme mnohem víc...Ale recept nikomu nevnucuji, pochopitelně;-)

jenyk

27. 5. 2014 17:12

BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !! Jedovatá rebarbora.:-((:-((:-((

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 5. 2014 16:08

Danuško,to by mi chutnalo,mňam:-p:-K:yes:
U nás je akorát problém,když už náhodou peču něco sladkého,tak si vezmu kousek a zlatoušek pak zbytek dojídá 4dny:-/

Masula Masula

27. 5. 2014 12:08

Moc se mi líbí tento recept:yes::yes::yes::-O:-K

spagetka spagetka

27. 5. 2014 10:30

Sice bychom moc neměli kvůli dně, ale zas si myslím že když je to tak 2 - 3x za sezonu, tak reveň neuškodí. Já ji mám moc ráda, dělala jsem z ní i džem nebo sirup, ale kvůli nemoci už jen peču. Recept se mi líbí, kefíru mám dost ;-):-p:yes:

1974andrea 1974andrea

27. 5. 2014 08:33

Danca:Jasně, to stačí. Zkusím z jogurtu, ten mám. Díky Dančo:-K

Danca Danca

27. 5. 2014 08:16

1974andrea: Andrejko přiměřeně....přiměřeně...:-D:-D
No, měla jsem ho asi tak jako na litý perník, tzn. takové, aby se dalo hezky rozetřít po plechu, ale ne zase úplně tekuté...nevím, jak to popsat:-8:-):-K

1974andrea 1974andrea

26. 5. 2014 23:20

Dančo, asi vyzkouším;-) Ještě mi řekni, jak to těsto má být husté?

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 5. 2014 22:45

No panečku.. Rebarbora je v plné síle :-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řezy s rebarborou syrová rebarbora je rebarbora jedovatá buchta se zázvorem vlacne rezy kefír rebarbora moučník se zázvorem rebarborová buchta se zázvorem vláčná rebarborová buchta rebarborová buchta vláčná rebarbora jedovatá rebarborovy koláč se zazvorem rebarbora, řezy vlacna buchta s rebarborou moučníky se zázvorem rebarbora kolac zazvor vlacnabuchta s rebarborou rebarbora kefír vláčná buchta z rebarbory kefir rebarbota

Suroviny: rebarbora, cukr třtinový, vejce, kefír, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, skořice, zázvor

TopRecepty.cz

Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Y5