Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s grilovanou paprikou a hlávkovým salátem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 5. 2014 13:08

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 238 kJ / 1 252 kcal
Bílkoviny114,90 g
Tuky64,64 g
Vláknina9,13 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,83 g
Sacharidy49,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máme rádi v jídle sezamová i lněná semínka. Když se malinko osmahnou, jejich chuť více vynikne.

Paprika se může použít i čerstvá, ale pak je lepší ji přidat hned z počátku. Můžeme také nahradit sterilovanou kápií.

Měla jsem hodně salátu, tak jsem ho použila také. Ten můžeme nahradit třeba kouskem hlávkového zelí, nebo pórkem.

Fantazii se meze nekladou ani co se týká surovin na marinádu. Každý si ji může připravit podle svých chutí a na té“své číně“si pochutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 5. 2014 21:56

1974andrea:Ne,ne,neovlivní.Ty dochucovadla-sojovka aj to úplně přebijou.Já jsem ho tam přihodila spíš jen jako barevný doplněk a abych ho nějak zužitkovala:-)Už jsme přesalátovaní a přepolévkovaní:-)

1974andrea 1974andrea

12. 5. 2014 21:43

Anna Kocikova:Drahuško, já se spíš ptám na to, jestli tam nějak ovlivní chuť jidla nebo se může úplně vynechat? Nikdy jsem hlávkový salát tepelně neupravovala.

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 5. 2014 21:40

1974andrea:Andri,kdybych měla do tohoto jídla kupovat suroviny,tak místo ledového salátu bych rozhodně použila hlávkové bílé zelí;-)Ale protože jsem měla hodně obyčejného salátu ze zahrádky,tak jsem ho takto využila:-)

spagetka spagetka

12. 5. 2014 20:58

1974andrea: Andrejko, Drahuška píše, že měla hodně salátu, proto že ho použila, jinak bych řekla, že to je na každého volbě. Takový římský by taky nebyl k zahození

1974andrea 1974andrea

12. 5. 2014 20:43

Holky, řekněte mi, jakou roli v chuti tam hraje ten hlávkový salát? Nebyl by lepší třeba ledový, jen ho nechat zlehka prohřát, aby zůstal křupavý?

Dana61

12. 5. 2014 12:53

to je zase úžasné podíváníčko:yes::-D a pochopitelně i pochutnáníčko;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 5. 2014 12:01

Anna Kocikova: Přesně!!! Mám úplně stejný problém a taky to řeším papiňákem;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 5. 2014 11:57

Jana Remkova:S tou kvalitou masa máš pravdu.Mě se dost časo stává,že plátek na minutku mám v pánvi za chvíli hotový.Za nějaký čas dělám to samé jídlo ze stejného druhu masa,jen je zakoupené jinde a později,a pro ušetření nervů ho ještě na cca 10minut musím dám dodělat doměkka do papiňáku:-/

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 5. 2014 23:03

Anna Kocikova: Já měla plecko a neklepala jsem. Nakrájela na nudličky a nechala přes noc marinovat. Já nevím, poslední dobou je to maso nějak tvrdší. Nejsem sama, co to říká. Na FB se na to už pár holek taky ptalo. A tohle jsem fakt nechtěla dělat v tlakáči. Ale fakt jsem dusila cca 30-35 min. Nicméně, ten výsledek stál za to;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 5. 2014 19:27

Jana Remkova:Jani,díky moc za pochvalu;-):-))a krásnou fotku:-KJsem ráda,že chutnalo:yes:
Jani,já jsem plátky kýty naklepala hodně na tenko,takže ty nudličky masa po odležení pak opravdu byly minutkovou záležitostí:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 5. 2014 12:52

Takže Drahuš. ;-) Vynikající!! Grilovanou papriku v oleji neměli ani v Hypernově, ani v Albertu, Lidlu, dokonce ani v Kauflandu. Takže jsem dala klasickou červenou papriku a i tak to bylo skvělé. Hranolky moc nejíme, takže jsem uvařila nové brambory ve slupce a pak je nakrájela na čtvrtky a na pečícím papíře je opekla na minimum oleje. Co se týká té doby celkového vaření-udáváš, jestli dobře čtu celkem 15 minut, tak to nee.. Dusila jsem to s vývarem mnohem déle. Já holt na to rychlé opečení a měkkost nějak nevěřím. Takže bod ode mne máš a přidávám foto;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2014 13:04

Tak to bych si dala z fleku!! Málokdy to dělám a tak neříkám.. "ukládám", protože v mých uložených receptech se už nevyzná ani ďas, ale posílám si sama sobě na email:-D;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 5. 2014 09:55

Děkuji za komentářei hodnocení:-K

Majka8:Semínka-lněná,sezamová,slunečnicová kupuji v Kauflandu.U nás je mají v regálu kde je mák a luštěniny.Mívají je také v Lidlu,ale určitě i v jiných prodejnách potravin:-)Já semínka přidávám do obalovky na maso,do pečiva,na sucho opražené do pomazánek:-))prostě všude,kde se to hodí:-)

Majka8

10. 5. 2014 01:44

Ukládám;-)uvařím;-)jen musím dokoupit lněné semínko,nevím kde,ale pohledám...jako vždy,recept dle našich chutí:yes::yes::yes:

Colombo65 Colombo65

9. 5. 2014 15:34

... krásně čisté provedení jídla:-O:-O:-O
O chuti není pochyb:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vepřové nudličky vepřové nudličky maso recepty vepřové nudličky recept vepřové nudličky recepty naložené věpřové nudličky vepřové maso recepty jak naložit vepřové nudličky vepřové maso omáčky recepty co k hlávkovému salátu recept na vepřové nudličky grilovane papriky recepty na omáčky z vepřového masa recepty z vepřového masa salát ke grilování recept vepřové nudličky vepřove maso na nudličky naložené vepřové maso recepty kuřecí a vepřové s hranolkama salamy z vepřoveho paprikový salát

Suroviny: kýta vepřová, cibule, olej, omáčka worcesterová, omáčka chilli sladká, solamyl, semínka lněná, semínka sezamová, olej, salát hlávkový, paprika čerstvá červená, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s grilovanou paprikou a hlávkovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v788