Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína

Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min + 24 hodin odležení

35 min (35 min příprava, + 24 hodin odležení)

3. 3. 2009 13:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 221 kJ / 1 009 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky50,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 7,91 g
Sůl20,07 g
Sacharidy11,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mila.obornikova

29. 9. 2009 18:50

mila.obornikova@cz

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 4. 2009 17:12

spagi, rozhodně to mám v úmyslu!;-)

spagetka spagetka

5. 4. 2009 14:10

samouk (neregistrovaný/á) - Džuveč je jídlo z vepřového, přidávají se papriky, rajčata, protlak nebo kečup apod, takže to ani zdaleka tohle jídlo nepřipomíná, autor příspěvku použil první slovo, které ho napadlo:-D:-D, takže Jani, vař dál podle svého ;-):yes:

Jana Pá

5. 4. 2009 12:48

Džuveč je také jídlo - podobné, já ho sice nedělala, ale určitě je zde nějaká šikulka, která to už vařila :-? A k tomu receptu, je to dobré - ale dosti známé, tak se Jani nezlob :-):-* Posílám pozdrav , čau Jana.

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 4. 2009 12:41

samouk, přiznám se bez mučení, že nevím, co je to džuveč, takže je mi to fuk, co to připomíná!:-)) Je to vepřové naložené maso a moc dobré!:-)):-D

spagetka spagetka

5. 4. 2009 12:32

samouk (neregistrovaný/á) - tady ale nikdo netvrdí, že to je dovezeno z ASIE!

samouk

5. 4. 2009 12:19

milé dámy, spíše mi to připomíná džuveč,toto nemá s asií nic společného.je mi líto: :-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 3. 2009 18:31

Ladi, vysazený je každý rok a věř, nebo nevěř, měla jsem ho plný mražák, ovšem jen do té doby, než jsem poznala tebe, paní "líbečková":-)):-D Ale opravdu je v jídle dobrý, tak si ho namrazím víc. Parapety na okně mám úzké, tak mi to tady nevleze:-(

spagetka spagetka

3. 3. 2009 17:22

jjo jako Bibi, a je to super. Jo a Jani, letos nezapomeň vysadit libeček ;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 3. 2009 15:14

No a já zeleninu nemusím, ikdyž ji statečně taky jím, ale zrovna tenhle recept je právě bez zeleniny a to mi vyhovuje. Veškerá zelenina mne nadýmá, ale vím, že je třeba s ní obohatit sem tam jídelníček. Já jsem teď stejně na dietě od Terezky, zrovna dnes jsem na oběd měla kuřecí plátek a kupu zeleninového salátu:-S

Paprika Paprika

3. 3. 2009 14:55

:yes: Čínu máme rádi, ale dáváme do ní hodně zeleniny (česnek, cibuli, pórek, zelí, papriku), asi 2-3x více než masa. Je to jeden z mála způsobů, jak ji do manžela bezbolestně dostanu.:-D :-)) ;-)

Jikotka Jikotka

3. 3. 2009 14:50

Janko,přidávám ještě pórek a zeleninu jako Bibi,je to vždycky mňam,:-p:-p:-p:yes:

Bibinka Bibinka

3. 3. 2009 14:39

Jani, čínu dělám hodně podobně, ale v polovině restování masa přidávám něco ze zeleninky.;-)nejčastěji kukuřici,papriku na proužky, někdy cuketu, pórek ap....,protože to znám a je to dobrý, dávám Ti bodíka.:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cina recept čína z vepřového nejlepší recept čína recept na čínu recepty na cinu jak naložit maso na čínu recepty čína jak naložit čínu cina recepty recept čína recept na dobrou cinu recept na čínu-top recepty jak uvařit čínu nejlepsi recept na cinu jak udelat cinu dobrá vepřová čina jak udělat dobrou cinu jak uvarit dobrou čínu dobrá čína nejlepší čína recept

Suroviny: maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule

TopRecepty.cz

Čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWYq