Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melanzane alla parmigiana

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 4. 2014 17:47

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 742 kJ / 1 133 kcal
Bílkoviny83,82 g
Tuky79,22 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,33 g
Sacharidy20,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poznámka: jídlo můžete odlehčit, když lilky po osušení opečete na grilu. Budou stejně dobré a méně tučné ;-)

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

20. 7. 2014 10:31

casino: Praotec tohoto jidla je arabsky al-badingian, v arabstine "b" a "p" maji stejnou vyslovnost, turecky partican', nam urcite lepe znama recka mussakà (prevzata od arabu). V Italii je puvodem urcite ze Sicilie (napodobenina stale arabskeho al-badingian), jen maso bylo nahrazeno prevazne (v minulosti) ovcim syrem. Vsechny dalsi itaske puvody jsou pouze kopie sicilskeho originalu. Delalo mnohem vice vrstev, patrila tam i vrstva smazenych brambor nakrajenych na platky a vrstva smazene cibule v testicku. To vse, aby se nahradila ona vrstva mleteho masa.

casino casino

19. 7. 2014 22:33

No, nechci se přít o českém názvu tohoto rcp, ale u nás je toto zde velmi oblíbená letní (bez zapékání) maškrta:yes:
Zde je pěkné povídání o původu rcp http://www.labuznik.cz/recept/parmigiana-di-melanz... :yes:

zizala zizala

16. 6. 2014 11:22

Zdena z JM: Zdeni, moc děkuju za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že jste si pochutnali. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším receptům z lilku ;-)
Snad si pochutnáte i na těch špagetách :-K

Zdena z JM

16. 6. 2014 08:20

V sobotu jsem uvařila a moc jsme si pochutnali:-p.Uvařila jsem dietnější verzi,lilek jsem nasucho opekla na grilu.Akorát jsem to pekla asi déle,než bylo potřeba,takže omáčka se vypekla a už nebylo co vytírat tím chlebíkem:-O.Ale i tak to bylo výborné.Určitě budu často opakovat,obzvlášť až budeme mít lilek na zahradě.Ještě se Jari chystám na ty tvoje špagety "lehké děvy";-).

Iljusa Iljusa

3. 5. 2014 09:07

:-*:yes::-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 4. 2014 20:11

Tahle krásně vypadající dobrota mi nějak unikla:-8Mě by moc chutnalo:-p:yes::-K

zizala zizala

29. 4. 2014 19:57

sedlakantonin: Rajčatovou italskou omáčku dělám taky na olivovém oleji, báječně se k rajčatům hodí. Arašídový olej na smažení používá i Emanuelle Ridi, četla jsem o něm u více autorů, proto jsem ho dala i já. Ale může se samozřejmě dát i jiný ;-)

Ještě jednou děkuji všem za vlídné hodnocení receptu :-K

sedlakantonin

29. 4. 2014 14:24

Dělal jsem a bylo to dobré,ale na omajdu jsem dal olivový olej,což je lepší než jiný,ale na smažení je dobrý i jakýkoliv jiný olej,,kdo nemá
arašidový,,. Jináč za receptík :yes::-):-p;-)

rozmarynaH rozmarynaH

29. 4. 2014 09:57

No, tak tohle by mě na 100% chutnalo. :yes::yes:

zizala zizala

28. 4. 2014 21:03

Děkuju všem za pochvaly, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

Jitkas

28. 4. 2014 20:56

Uplne puvodni recept rika, ze lilky se nejprve maji obalit v trojobalu nebo hustem testicku a pak smazit. Ovsem pote je to opravdu kaloricky "narocne". Je pravda, ze kdyz lilek pred smazenim obalite v mouce,nenasaje tolik tuku.
Zizala, mas pravdu, je to vynikajici dobrota a naramne se Ti povedla.

tejaja tejaja

28. 4. 2014 20:51

zizala: aha...ďakujem ;-)

zizala zizala

28. 4. 2014 20:43

tejaja: Klidně smaž na olivovém nebo jen griluj, bude to méně tučné. Před chvilkou jsem se dozvěděla, že Italové používají na delší smažení arašídový olej kvůli tomu, že se tak tychle nepřepaluje jako jiné oleje, tak to hned posílám dál :-))

zizala zizala

28. 4. 2014 20:41

magdalenka: My jsme k tomu měli bagetky, ale klidně ciabattu nebo jiný bílý chléb, šly by k tomu výborně Mišošky od Ivky. Focacciu bych asi nedávala, je tučnější a tohle jídlo taky není úplně dietní ;-)

tejaja tejaja

28. 4. 2014 20:33

Milujem baklažány :yes::-D Toto by som určite neodmietla, vyzerá to výborne. :-D Len sa chcem spýtať, musí byť arašidový olej alebo ho možno nahradiť? ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: melanzane parmigiano lilek lilek parmigiano omáčka melanzane lilek recepty melanzane recept melanzane omáčka melanzana lilková parmigiana lilek parmagiano melansane lilek po čínsku lilek v trojobalu špagety melanzani parmigiano z lilku emanuelle ridi recepty melanzane con parmezane recept melanzana špagety melanzane zapečený lilek s rajčaty a mozzarelou riddi

Suroviny: olej olivový, cibule, česnek, sůl, pepř, rajče loupané, bazalka čerstvá, lilek, sýr mozzarella, parmazán, olej arašídový, sůl, mouka hladká, strouhanka

TopRecepty.cz

Melanzane alla parmigiana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6Qy