Kopřivový špenát
Začátek jara je spojeno s pomyslnou očistou, sbíráním čerstvě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Vše v jednom pak najdete i v tomto receptu. Z čerstvých štiplavých kopřiv si připravíte skvělou zeleninou přílohu na způsob špenátu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2009 07:19
Já děkuji za uznání a hlavně Janě R.H.za fotky. Letošní rok je pro manželku málo příznivý a já opravdu letos tento špenát (jako vždy na chatě) nedělal a tudíž nemohl fotit jak jsem sliboval. A NECHCI PODVÁDĚT ! Tak jsem vděčný Janě. Snad se naše situace stabilizuje a my ještě na chatu budem jezdit a ne jen na pár hodin,. Rád bych poznamenal k receptu, že tento špenát není jen jarní, ale dá se dělat vždy, když někde jsou mladé kopřivy. Třeba, když se staré posečou, někde za stavením a začnou růst nové. A ještě poznámka . Ceníme si tento špenát ( i když nejsem nikterak vyhledávač moc zdravé stravy, ale okolnosti nás donutili) zvláště proto, že ho mohou nemocní lidé a ne jen ledvináři.
25. 7. 2009 21:09
Jani,díky,opravdu je to moc dobrý špenát.
25. 7. 2009 20:50
Jaruno a ty za fotky máš plus ode mne! To jsem ještě nezkoušela.
25. 7. 2009 20:44
Teda Václave.Máš jedničku.Mám tady vnoučata,a ta nechtěla věřit,že je to z kopřiv.Hned musely ochutnat aspoň s brambůrkama a zítra jim upeču k tomu králíka.Dík za recept a dávám bodík a už je v oblíbených.Přidala jsem i foto.
2. 3. 2009 15:26
tohle dělám pravidelně na jaře, nám naopak chuť kopřiv nevadí, takže je jen lehounce spařím. KKaždopádně je to moc dobré, nejen zdravé
2. 3. 2009 11:55
Ten dělávala moje babička (a byla Jihočeška z Kamenného Újezda a i ty nemocné ledviny sedí...).
Mňam...
Mňam...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Sajik31 uvařila před 21 minutami
Bramborový chléb
Jana B. uvařil před 47 minutami
Citronová buchta s tvarohem
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jogurtové muffiny
IRBONA uvařila před 2 hodinami
Domácí lasagne
panilek uvařil před 2 hodinami
Perníkové řezy
Panova uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 3 hodinami
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset levných polévek, které zasytí i zahřejí: Čočková s klobáskou, hrstková nebo zelňačka přijdou vhod
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Další recepty
Tématické fráze: kopřivový čaj příprava jak udělat špenát špenát recept čaj z kopřiv příprava jak se vaří kopřivový čaj příprava kopřivového čaje špenát příprava mraženého špenátu recepty ze špenátu špenat zkopriv špenát recepty kopřivovej špenát spenat.z.kopriv. kopřivajako špenát špenátzkopřiv špenat skopřiv kopriivovy jak uvařit špenát špenát s kopřivama jak se vari spenat
Suroviny: kopřivy, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
21 názorů