Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky

Nedělní oběd u babičky je synonymem pro poctivý vývar s vynikající zavářkou. Nudle jsou složitým procesem, můžete je však nahradit jednodušší variantou, tedy domácím drobením či strouháním. Jednoduché těsto jen nastrouháte do vývaru.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

9. 3. 2009 18:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 402 kJ / 574 kcal
Bílkoviny22,18 g
Tuky8,91 g
Vláknina4,05 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy99,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já si většinou strouhání, nudle,.... dělám tehdy, pokud něco peču v troubě. Pak do vychládající trouby vložím plech s těstovinou na proschnutí a nemusím mít strach, že neproschne pořádně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

16. 1. 2024 08:14

Já si toto drobení vždy dělám ze zbytku vajec, které mi zbydou po obalování např. řízků. Přidávám postupně mouku, trochu osolím, nastrouhám, usuším a uchovám ve skleničce.,

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 9. 2023 08:00

Občas taky dělávám, je to rychlejší než udělat domácí nudle. Při přípravě těsta, pokud je třeba, přidám malinko vody, ale jen po větších kapkách. Těsto nechávám v mikrotenu chvíli v chladničce odležet, lépe se pak strouhá. Strouhání používám i do jiných polévek, dost často třeba i do čočkové polévky. Přidala jsem foto a hvězdičky. :-K

Ivana Ch

24. 1. 2021 18:07

MamlajdaD:Mě to z toho sekáčku nevyhovuje. Nejradši si ho strouhám na hrubém struhadle. Hned jak ho nastrouhám tak si všechno uvařím. Schladlé potom rozdělím do sáčků. popíšu si ho a dám do mrazáku.Usušené drobení se mě zdá že je neuvařitelné. Dělám si takhle už dlouho.

MamlajdaD MamlajdaD

18. 1. 2021 21:39

magdalenka: Jaromira18: Já to drobení dělám v sekáčku, kde se mi udělá těsto a rozdrví se na to strouhání, je to zcela bez námahy a přitom dokonale nadrobené, před časem jsem sem dala návod:
https://www.toprecepty.cz/recept/61261-strouhani-d...
Zkuste, bude se vám to líbit, protože je to náramně snadné! ;-):-K

magdalenka magdalenka

18. 1. 2021 20:53

Do mäsového vývaru tiež nezaváram, ale vyvarím vo vode a dávame si zvlášť do taniera. Ale napr. do hubovej alebo zeleninovej polievky zavarím. Niekedy si "strouhání" robím do zásoby, ak som veľmi usilovná.:-8

Jaromira18 Jaromira18

18. 1. 2021 20:47

:yes: Také ho dělám je vynikající, jen přidávám trochu dětské krupice. Jednou ho nastrouhám na jemno, po druhé na hrubo. Drobení vařím zvlášť, dám do misky a každý si dá do polévky kolik chce.

caarrodejka caarrodejka

11. 2. 2020 19:23

Teď jsem dodělala a nechápu čeho jsem se bála:-):-):-):-)Jsem si dlouho říkala že to bude s tím piplačka a tyyyy jo bylo to hned a absolutně SUPER!:-KDíky moc za recept..

bara.it bara.it

8. 9. 2015 09:59

Velice rychlé a chutné strouhání. Než začala vařit polévka mela jsem "zaděláno" a než jsem prostřela bylo uvařeno. Použila jsem do tvého králičího vývaru. Tobě patří bodik:yes:10:yes:

jaryn1 jaryn1

15. 11. 2012 16:47

mirca75:
Děkuji za odkaz a určitě vyzkouším.Už se těším na výsledek.:-))

mirca75 mirca75

14. 11. 2012 21:43

jaryn1:-), nevím, jestli je toto jídlo podobné,ale zkuste juknout sem http://www.toprecepty.cz/recept/4496-kureci-kridel.... Možná se od toho dá jídlo Vaší maminky odvodit.

jaryn1 jaryn1

13. 11. 2012 11:06

Nevíte někdo,jak se dělá dušené strouhání se zbytky masa(kachní,husí a pod.)Moje maminka to dělávala a bylo to úžasné jídlo.:-p

Lucka:)

6. 8. 2012 10:36

Do drobánku při vaření jsem přidal trochu vegety. Aby chytil barvu. A je skvělý.:)
Děkuji za recept:)

Sodovka Sodovka

19. 10. 2010 21:39

Mrveničku někdy dělám do hovězí polévky. Když náhodou nemám nudle, tak nastrouhám mrveničku. Nudle i mrveničku vařím zvlášť - ve vodě. Do polévky je přidávám až uvařené. Dělám je ale z polohrubé mouky. A jak píše výbušna, tak i má mamka dávala mrveničku do houbové - zapražené polévky. A to byla dobrota. :-p :yes: Mirko 75, za recept a zejména perfektní fotopostup :yes: posílám +8.

mirca75 mirca75

19. 10. 2010 13:52

Miszo:-) děkuju za vyzkoušení a hezkou fotku:-K.

misza misza

19. 10. 2010 12:25

Mirčo:-) dnes jsem si vybrala do polévky tuto zavářku. Díky za bezva nápad. :yes: Přidávám fotečku a dávám bodíka +7 :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: drobení polévková zavářka domaci drobeni drobení do polivky polévkové drobení zavářka do hovězí polévky strouhání těsto na polévkové drobení zavářky do hovězí polévky strouhani do polivky polevkove zavarky domaci strouhani čirůvka májovka recepty polévkové strouhání zavarka do kureci polevky drobeni recept drobánek do polévky vajíčková zavařka domaci zavarka vajecna zavarka do polevky

Suroviny: mouka hrubá, vejce

TopRecepty.cz

Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R4V