Bonet
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 012 kJ / 1 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,92 g |
Tuky | 57,44 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 83,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Můžeme dělat individuální porce do zapékacích mističek (používáme-li keramické, ověříme si jestli vydrží teplotu přes 200ºC, aby se nám po nalití karamelu nezničili, karamel má nějakých 230ºC), anebo můžeme použít například chlebíčkovou formu, po vychladnutí vyklopíme a krájíme jednotlivé porce.
**Bonet je v podstatě pudink, pocházející z italské oblasti Piemonte (doslovný překlad slova bonet z místního nářečí znamená klobouk). Je to obdoba francouzského Crème caramel a španělského Flan de huevo.
***Toto je jedna z verzí, existuje mnoho obměn, které se převážně liší v množství jednotlivých surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2014 10:16
1. 8. 2014 09:55
1. 8. 2014 09:30
Betyna: Formičky se nevymazují, na spodku je karamel, který po upečení zůstane tekutý a stěny je-li to potřeba uvolníme například menším nožem
1. 8. 2014 08:59
1. 8. 2014 08:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 7 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat borůvky a připravit je na zimu. Jsou zdravé a chutné
Boršč se připravuje na více způsobů. Výtečně chutná bez masa, s masem nebo s fazolemi
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: bonet recept zákusky bonet recept creme caramel pizza bonet bonet menu creme caramel top recepty rychly moucnik v zapekacich mistickach recepty francouzsky flan desert bônet flan s jablky créme karamel recept čokoládový bonet dezert bonet creme caramel recept bonet hrnce bonet francouzský flan s jablky bonet italský dezert karamel bonet recepty bonet
Suroviny: vejce, karamel, kakao, rum, mléko, sušenky amaretti
Bonet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87xl
5 názorů