Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 7. 2014 19:32

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie199 kJ / 47 kcal
Bílkoviny1,45 g
Tuky0,23 g
Vláknina4,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Niečo o šruche:http://www.prostezdravi.cz/antioxidanty-omega-3-vi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

29. 7. 2014 11:09

:-8

spagetka spagetka

28. 7. 2014 15:59

maris: maruško, mrkni přesně jak vypadá, máš ho tam, vsadím se :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

28. 7. 2014 15:42

Maris, nájdeš určite aj pred domom na sídlisku, len sa dívaj pod nohy - kraj chodníka atď. Plazí sa to, žiadna vysoká rastlina. Odtrhni lístoček a pocítiš príjemnú sviežu chuť.

magdalenka magdalenka

28. 7. 2014 15:39

medmic, na jar portulák nerastie. Vtedy v kuchyni často používam napr. žihľavu, púpavu, medvedí cesnak...

maris maris

28. 7. 2014 14:32

Já jsem zědavá, jestli tu šruchu někdy najdu, abych věděla, jak chutná.:-)) Recept se mi moc líbí;-):-)+

casino casino

28. 7. 2014 14:24

medmic:
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc:-D
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi:-D
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE

medmic

28. 7. 2014 13:59

suprová věc, ono se dá jíst mnohem víc různýho plevele a kytek. jenže na druhou stranu je na to nejlepší jaro

magdalenka magdalenka

28. 7. 2014 11:33

Ivanka, pozeraj okraje chodníkov na prechádzke, okraje cesty, v štrku, škáry, pri plotoch, pri schodoch vonku, všade, kde pečie slnko...listy sú také tlstejšie, hrubšie časti stoniek sa sfarbujú do červena. Samotná rastlina sa plazí po zemi. Lístočky ochutnaj, majú príjemnú sviežu skoro "ovocnú" chuť. Portulák je aj iný - čo je okrasná rastlina v záhrade a kvitnúca farebnými kvetmi, má odpornú horkú chuť. Nezameniť!

spagetka spagetka

28. 7. 2014 10:25

Ivana Ch: jj, mají semínka, vyklíčí rychle asi jako řeřicha.

Ivana Ch

28. 7. 2014 10:13

Kruci to mě štve, já tu šruchu neznám, už jsem si prohlédla všechny obrázky a u nás jsem jí nenašla. Snad se nechají koupit semínka. Já ji chci.

magdalenka magdalenka

28. 7. 2014 10:03

Šrucha miluje suché prehriate miesta - okraj chodníkov, kraje vozovky, škáry medzi kameňmi, často je aj vo vinohrade, na cintorínoch, kde sa v podstate nezavlažuje...A v záhrade sa nedá vykynožiť, bojujem s ňou.

spagetka spagetka

28. 7. 2014 07:31

hanes24: Já myslím, že jo, zahradu, louky. Rozroste se jako nezničitelný a všudypřítomný plevel:-D:-D, zeptej se Magdalenky;-);-). Roste i mezi nášlapnými kameny na cestičkách mezi záhony. Stačí i aby ho někdo v okolí jednou vysel....:yes::yes:

hanes24

28. 7. 2014 06:55

Šruchl bych si taky, ale neroste mně nikde.:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

27. 7. 2014 20:16

spagetka::-D:-D:-D

spagetka spagetka

27. 7. 2014 19:42

Tušila jsem, kdože dal šruchu ;-);-):-D:-D :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šrucha zelná recept šrucha zelná šrucha zelná recepty šrucha obecná kytka šrucha šrucha recepty kytka portulaca šrůcha recept štrucha zelná portulaka zeleninová šrucha recepty šrůcha šrucha v kuchyni šruchta zelná recepty jak vypadá šrucha šucha zelná šrucha zelna jako špenát škrucha zelna šruche kytka portulac

Suroviny: cibule, česnek, olej, šrucha zelná, rajče, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B77x