Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy vdolky

Smažené vdolečky provoní sladkou vůní nejen kuchyni. Rozhodně přiláká mlsouny domů. Snadné kynuté těsto můžeme zadělat ručně nebo s pomocí robota. Po usmažení je zdobíme tvarohem, oblíbenou marmeládou a třeba i ovocem.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

14. 7. 2014 12:12

Suroviny pro 9 kusů

9 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 569 kJ / 2 048 kcal
Bílkoviny65,68 g
Tuky47,88 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy323,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept: http://www.pekarnomanie.cz/

Těsto je lehce násobitelné (pro vypracování většího množství), dobře kyne, nelepí a vdolky jsou jako dech...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

27. 3. 2023 19:23

Lucie1001: to mě moc těší, děkuji :-K

Lucie1001

27. 3. 2023 18:00

Nejlepší, co jsem kdy dělala.

cathleen cathleen

27. 10. 2017 20:32

Frantiska: děkuji, Františko :-K moc mě těší, že jsi s receptem spokojená:-8

Frantiska Frantiska

27. 10. 2017 18:32

Po letech jsem se vrátila k receptu. Už jsem zapomněla, jak je těsto dokonalé. S těstem se skvěle pracuje, chuťově je výborné. Tentokrát jsem základní dávku vynásobila 6x :) část jsem smažila a část jsem pekla v troubě (preferuji pečené).

Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je opravdu skvělý (nechci říct nejlepší, přece jen ještě mam pár k vyzkoušení).

cathleen cathleen

27. 11. 2016 09:05

LuciJedy: díky:-K:-K

LuciJedy

27. 11. 2016 09:01

Vynikající, lepsi jsem ještě neměla :-) s testem se vyborne pracuje, krasne nakynulo a ta chut, mnaaaam

casino casino

17. 7. 2014 22:44

cathleen:
troll:-?
DNFTT:-D:-));-)

cathleen cathleen

17. 7. 2014 06:18

casino: musím přiznat, že už dlouho jsem neviděla (nečetla) ZBYTEČNĚJŠÍ komentář.
Protože jsi, ač gramotný, nepochopil, znovu píšu (víš, že se v tomhle slově píše -í-? :-p ), že to malé množství je tam hlavně pro ty, co si ho pak přepočtou lehce na větší.


Mimochodem, jsi si jistý, že jsi casino? Už delší dobu to vypadá, že spíš nějakej mrňavej troll.....

casino casino

16. 7. 2014 23:17

Frantiska:
Oceňuju hrnkové rcp, kde autor uvede i množství v SI jednotkách:yes:
Ale tady lze předpokládat že sem chodí lidi a ženy :-D gramotní a pokud nebyli za školou když se v jejich ústavu zrovínka bralo násobení/dělení, tak to rozepsání v rcp je na dvě věci... Konečně, autorka sama pýýýše: "...asi nikdo nebude dělat tak malé množství těsta...":-//
Nebo snad Frantiska: sama by si rcp sama nedokázala přepočítat, he? Nu zdali:-?:-)):-D

Frantiska Frantiska

16. 7. 2014 17:31

Ten rozpis je dokonaly :) Ja se klidne s jednou porci budu patlat.

Patricie

15. 7. 2014 19:26

:-KJsou jako malované:yes::yes:

jarda Kadic jarda Kadic

15. 7. 2014 13:11

Jitkas::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

15. 7. 2014 11:35

cathleen: Ivi, vdolky jako malované a 12.:yes:

cathleen cathleen

15. 7. 2014 10:38

Jitkas: :-)) jé, Jitko, díky! Určitě bych to tak obsáhle nenapsala....smažené nebo pečené - určitě budou ty smažené chutnat trochu jinak......u nás na severní Moravě se vdolkům říkalo beleše, dělávala je babička, byly moc dobré.

Wikipedie říká, že vdolek je jídlo vyráběné z mouky, vajec, droždí, cukru, mléka, másla a soli. Peče se na železné mřížce, nebo ve vdolkovníku na plotně či v troubě. Vdolky se podávají se šlehačkou a marmeládou, která se umísťuje na jejich vrchol. Někdy jsou vdolky zaměňovány s lívanci, které jsou placatější. ...

(A možná by ten jeden tróba z Moravy neměl do kategorie "trub" házet Moraváky všechny.)

Jitkas

15. 7. 2014 08:11

Vdolecky jak malovane!
U nas se tomu rika tez smazene vdolky. Plni se po usmazeni zasadne nahore. Tez existuji vdolky pecene v troube, bud nasucho a nebo s naplni(vzdy nahore).
Koblihy se lisi od vdolku tim, ze jsou plnene vevnitr, tedy testo - marmelada - testo (tez je lze naplnit naslano). Pote se smazi. Zadne napichovani marmeladou po usmezeni neexistuje. Kdo preferuje pecene, lze je pripravit i v troube, ale to uz nejsou ty prave, kulate smazene koblihy, ale buchty (ciste muj nazor).

V neposlednim se lisi i testem, to na vdolky je podstatne "chudsi" o zloutky a tuk, priprava koblihoveho testa je i slozitejsi. Spravne by se zloutky (6-8 na 1/2 kg mouky) mely slehat s cukrem na pare do zhoustnuti a pak teprve spojit se zbytkem ostatnich surovin, tj. s kasnicemi, mlekem, tukem a moukou. Alespon u nas doma se takto delaji.
Cathleen promin, ze Ti fusuji do remesla, ale neprestavam se divit a zasnout. Majku8 lze jeste omluvit, ale expert jmenem casino me opravdu "prekvapil", v posledni dobe je sama legracka.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vdolky od babičky vdolky hrnkove vdolky vdolky bez droždí recept na vdolky hrnkové hrnkové honzovy buchty dobré vdolky vdolky z trouby hrnkovy recept na vdolky vdolky z vody hrnkové recepty honzovy buchty vdolky do trouby vdolky recept vdolky v troubě vdolky naslano recept recept na vdolky recept na smažené vdolky recepty na vdolky recept na vdolky v troubě smažené vdolky recept

Suroviny: voda, cukr, sádlo, rum, sůl, kůra citronová, mouka hladká, droždí, tvaroh, mléko, cukr, créme olé, marmeláda, ovoce

TopRecepty.cz

Honzovy vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNyr