Kremeš z Alberta
Dezert, který většině připomene dětství - to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska, skládající se z výborného žloutkového krému a domácí šlehačky. S tímto receptem ho hravě zvládnete i vy!
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 28 611 kJ / 6 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,65 g |
Tuky | 510,10 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 481,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2022 17:54
Vyskúšané, chválený.....nechytá sa na žiaden
1. 4. 2018 22:39
zdenka.s: Tak já ho nemám zrovna z Alberta, ale byl fakt skvělý! Velmi jednoduchý recept a opravdu všem chutnal. Je fakt dobré, s ten jeden díl jakoby nakrájet na kostky-aspoň naznačit, protože pak se dobře krájí. Měl by se ještě polít čokoládou, ale mi se zdálo, že to tak stačí, jen pocukrovat
1. 4. 2018 19:21
Jana Dorazimová- Remková :Jani, čtu teď tecept na Kremeš z Alberta ,je tu Vaše fotografie, ale žádný komentář. Chci se zeptat , jestli jste byla spokojena s výsledkem , dám hodně na Vaše rady
16. 7. 2014 21:10
recept je mozna podobny ale ne stejny, vkladat stejne recepty mají privilegium jen vyvoleni
13. 7. 2014 20:14
Ja robím medové cesto. je jemnejšie ako lístkové.
13. 7. 2014 06:29
Já si listové těsto nakrájím rádylkem na čtverečky a pak po upečení je rozříznu ,(těsto se tolik nedrobí)Plním je pudinkovým krémem pytlíkem a doprostřed dám trošku meruňkové marmelády
Je to rychlé a dobré.
Je to rychlé a dobré.
11. 7. 2014 18:03
spagetka: Řekla bych, že to bude podobné, prostě listové těsto, pudink, vanilka, cukr, asi se opravdu nedá nic nového vymyslet. Žloutkové řezy jsem ještě nedělala asi ani nikde nejedla, tak to nedokážu srovnat.
11. 7. 2014 17:58
Dajda: No je vážně báječný, nikdy jsem ho nejedla, je to trochu pracnější, než bábovka, ale stojí za to
11. 7. 2014 17:30
spagetka: samozřejmě, že je to podobné jakýmkoli vanilkovým a žloutkovým krémům, které se nanesou na placku z listového těsta, tohle je klasika, která má několik variant, ale pořád je to nastejno, se žloutky, bez žloutků, chuťově velmi podobné, myslíte si snad, že se dá vymyslet ještě něco zcela, ale zgruntu zcela nového? ...jakmile tady někdo přidá recept, který je zde několikrát v různých obměnách, tak se na něj sesypou s kritikou stále tytéž nicky, už nemám chuť taky hledat inspiraci pro svoji kuchyni
11. 7. 2014 14:00
Není to trošičku chuťově podobné žloutkovým řezům z lístkového?, tam se sice navrch dává poleva, ale tyhle mi to i chutí malinko připomíná. No každopádně se mi to líbí
11. 7. 2014 13:44
Tak to nás zaujal stejný recept, ale já tak rychlá při realizaci nebyla. Teď alespoň vím, že stojí za to se do ní pustiti, jinak byste sem recept nedávala.
11. 7. 2014 13:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 35 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 36 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 1 hodinou
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 2 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kremeš řezy albert kremeš recepty z časopisu albert časopis albert casopis albert v kuchyni recepty albert albert recepty časopis albert recepty kremeše kremes recept recept na kremeše recept kremeš albert casopis albert v kuchyni pudinkový krémeš recepty z alberta kremese z listoveho testa kremeš řezy z listového těsta časopis albert v kuchyni recepty
Suroviny: těsto listové, mléko, pudinkový prášek, cukr, bílek, máslo, smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový
Kremeš z Alberta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zMj
12 názorů