Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremeš z Alberta

Dezert, který většině připomene dětství - to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska, skládající se z výborného žloutkového krému a domácí šlehačky. S tímto receptem ho hravě zvládnete i vy!

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min doba chlazení 3 hodiny

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, doba chlazení 3 hodiny)

11. 7. 2014 13:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 611 kJ / 6 838 kcal
Bílkoviny77,65 g
Tuky510,10 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 978 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy481,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

alenie

8. 5. 2022 17:54

Vyskúšané, chválený.....nechytá sa na žiaden

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2018 22:39

zdenka.s: Tak já ho nemám zrovna z Alberta, ale byl fakt skvělý! Velmi jednoduchý recept a opravdu všem chutnal. Je fakt dobré, s ten jeden díl jakoby nakrájet na kostky-aspoň naznačit, protože pak se dobře krájí. Měl by se ještě polít čokoládou, ale mi se zdálo, že to tak stačí, jen pocukrovat :-8

zdenka.s zdenka.s

1. 4. 2018 19:21

Jana Dorazimová- Remková :Jani, čtu teď tecept na Kremeš z Alberta ,je tu Vaše fotografie, ale žádný komentář. Chci se zeptat , jestli jste byla spokojena s výsledkem , dám hodně na Vaše rady

lexka

16. 7. 2014 21:10

recept je mozna podobny ale ne stejny, vkladat stejne recepty mají privilegium jen vyvoleni ;-(:-O:-8:-//:-!

dorota.novakova@centrum.sk

13. 7. 2014 20:14

Ja robím medové cesto. je jemnejšie ako lístkové.

Marie

13. 7. 2014 06:29

Já si listové těsto nakrájím rádylkem na čtverečky a pak po upečení je rozříznu ,(těsto se tolik nedrobí)Plním je pudinkovým krémem pytlíkem a doprostřed dám trošku meruňkové marmelády
Je to rychlé a dobré.

Daranea Daranea

11. 7. 2014 18:03

spagetka: Řekla bych, že to bude podobné, prostě listové těsto, pudink, vanilka, cukr, asi se opravdu nedá nic nového vymyslet. Žloutkové řezy jsem ještě nedělala asi ani nikde nejedla, tak to nedokážu srovnat.

Daranea Daranea

11. 7. 2014 17:58

Dajda: No je vážně báječný, nikdy jsem ho nejedla, je to trochu pracnější, než bábovka, ale stojí za to :yes:

DJ

11. 7. 2014 17:30

spagetka: samozřejmě, že je to podobné jakýmkoli vanilkovým a žloutkovým krémům, které se nanesou na placku z listového těsta, tohle je klasika, která má několik variant, ale pořád je to nastejno, se žloutky, bez žloutků, chuťově velmi podobné, myslíte si snad, že se dá vymyslet ještě něco zcela, ale zgruntu zcela nového? ...jakmile tady někdo přidá recept, který je zde několikrát v různých obměnách, tak se na něj sesypou s kritikou stále tytéž nicky, už nemám chuť taky hledat inspiraci pro svoji kuchyni :-((:-((

spagetka spagetka

11. 7. 2014 14:00

Není to trošičku chuťově podobné žloutkovým řezům z lístkového?, tam se sice navrch dává poleva, ale tyhle mi to i chutí malinko připomíná. No každopádně se mi to líbí :-p:yes:

Dajda Dajda

11. 7. 2014 13:44

Tak to nás zaujal stejný recept, ale já tak rychlá při realizaci nebyla. Teď alespoň vím, že stojí za to se do ní pustiti, jinak byste sem recept nedávala.:-K

Ivana Ch

11. 7. 2014 13:37

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kremeš řezy albert kremeš recepty z časopisu albert časopis albert casopis albert v kuchyni recepty albert albert recepty časopis albert recepty kremeše kremes recept recept na kremeše recept kremeš albert casopis albert v kuchyni pudinkový krémeš recepty z alberta kremese z listoveho testa kremeš řezy z listového těsta časopis albert v kuchyni recepty

Suroviny: těsto listové, mléko, pudinkový prášek, cukr, bílek, máslo, smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový

TopRecepty.cz

Kremeš z Alberta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zMj