„Pajšl“ ze srdíček
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 745 kJ / 895 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,36 g |
Tuky | 84,67 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 24,65 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 20:42
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria
16. 7. 2014 20:02
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka Takže, kdo znáte pravý moravský recept, přidejte, ráda se také přiučím
11. 7. 2014 12:23
10. 7. 2014 13:55
Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková, mám ráda ty kousky zeleniny pěkně celé
10. 7. 2014 12:37
9. 7. 2014 20:42
9. 7. 2014 17:52
9. 7. 2014 17:27
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovinaVětšinou pajšl vozívám až z Ostravy,kam občas jezdíváme za rodinou
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíčekjen trošku jinak.Srdíčka vařím společně s kořenovou zeleninou,kterou pak ponorným mixérem rozmixuji.Už se nemusí dávat mouka,omáčka se jen dochutí.Měkké srdíčka krájím na úzké nudličky
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura
9. 7. 2014 13:25
Děkuji moc
9. 7. 2014 12:39
9. 7. 2014 09:45
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní. Bujon určitě jde vynechat, máš pravdu, jak je každý zvyklý
9. 7. 2014 09:28
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: pajšl s kořenovou zeleninou kuřecí pajšl pajšl z kuřecích srdíček pravy pajsl pajsl pajšl recept pajšl ze srdíčka moravský vrabec s rýží pajšl - plíčka na smetaně recept na pajsl pajšl z kurete vepřové srdce jako pajšl vepřový pajšl kuřecí srdíčka jako pajšl srdce jako pajšl pajsl v tlakaci pajšl se zeleninou veprove srdce jako pajsl top recepty pajšl pajšl na zelenině
Suroviny: srdce vepřové, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, bujón, slanina, cibule, zelenina kořenová, hořčice plnotučná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, šťáva citronová
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
12 názorů