Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lučina

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 7. 2014 10:34

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

2. 5. 2016 17:54

Věra: Asi jsme měli plenu už ošoupanou :-D

Věra

2. 5. 2016 17:30

Petra: Tak plenu jsem měla také a přesto mi to trvalo déle.:-p

Petra

1. 5. 2016 21:42

Já nechávám odkapat na staré látkové pleně a do druhého dne je hotovo. :yes: Letmo jsem si přečetla komentáře a s lednicí teda fakt problém nemám ;-) A rozhodně nenasmrádne, jak tu někdo psal.....

Věra

1. 5. 2016 19:44

Domácí lučina super.Přidala jsem pažitku.Jen mi to trvalo 2 dny,než byla konzistence jak má být.Asi jsem měla silnější plátýnko.:yes:

spagetka spagetka

28. 7. 2014 10:28

Edita: u nás se tyhle typy sýru snědí nejdéle do týdne (podle množství) a ten týden vydrží stoprocentně ;-);-). Používám na nejrůznější recepty, na sladko, naslano.....

Edita

28. 7. 2014 10:01

Chtěla bych se zeptat, jak ta lučina dlouho vydrží? Procházela jsem hodně receptů a komentářů, ale nikde ani zmínka, asi nikomu tak dlouho nevydržela. :-D

Eva

18. 7. 2014 22:44

Tento recept uváděl Láďa Hruška v televizi.Je to výborná Lučina, lepší než co se koupí.Děláme ji už hodně dlouho.:yes:Kantorovaeva22@seznam.cz

spagetka spagetka

9. 7. 2014 12:38

Jitkas: Jitko, já to do lednice nedávám, nechci, aby mi nasmrádla a pak, nikdy tam nemám tolik místa. prostě mám to vyzkoušené takto a tak to funguje, tobě zas jinak, takže každá dle svého ;-);-):yes::yes: Víš co je hlavní, že obě máme výsledný produkt, jaký chceme :yes::yes::yes:

Jitkas

9. 7. 2014 12:36

spagetka: Tak to slysim poprve, vzdy davam do cedniku a lednice a vykape to perfektne. I tech 25°C je hodne, kdyby to bylo tak +- 10°C, mozna bych souhlasila.

spagetka spagetka

9. 7. 2014 11:00

Jitkas: Jitko, já to dávám do sprcháče a přes noc, aby rodina nebrblala, že se nemůže koupat:-D. A i když venku je vedro, v bytě dokážu mít teplotu tak do 25°C (zatažené žaluzky, zbytečně nepouštět teplo do bytu, větrák.... ) takže to jde. Je ale fakt, že si můžeme přece vybrat, kdy budeme co vyrábět, pokud máme moc teplo v bytě, tak holt to musí počkat ;-);-)
Do lednice to určitě není dobré dávat, ve velkém chladu to nevykape pořádně

Jitkas

9. 7. 2014 10:53

spagetka: Ovsem kdyz je venku 30°C doporucuji lednici a tam se to dost spatne zavesuje, chybi prostor, tedy v te moji.

spagetka spagetka

9. 7. 2014 09:05

Daleko nejlépe podobné výrobky vykapou, když se zavážou do bavlněného sáčku nebo do pleny, pevně omotají a zavěsí, pod to pak dát misku nebo kastrol na zachycení. Občas sesuneme ovaz těsně nad povrch, aby znova vykapala přebytečná syrovátka. Ve vzduchu to vykape daleko lépe a hmota je kvalitnější.

Jitkas

9. 7. 2014 09:00

Osobne doporucuji pouzit na vylozeni cedniku "hadrik" mensich rozmeru, aby jej jen lehce prekryval.
Eva: To snad nemyslite vazne? Uplne staci jako "dukaz" recept "vyzkouset", vyfotografovat, okomentovat a pridat do podobnych.

Eva

9. 7. 2014 08:10

Mně tedy vůbec nevadí, že je recept vícekrát, alespoň vidím, že ho pořád někdo zkouší a bude asi dobrý. Co nechci nečtu! Dámy, páni jen posílejte recepty dál. Děkuji.::

tejaja tejaja

8. 7. 2014 19:33

Dajda: ok ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí lucina ládi hrušky lucina ladi hrušky domácí lučina od ladi hrušky domácí lučina recept domácí lucina lada hruska domaci lucina láďa hruška recepty lučina lučina od ladi hrusky láďa hruška lučina domácí lučina podle ládi hrušky domácí lučina-láďa hruška láďa hruška domácí lučina lada hruska syr lucina lučina podle ladi hrusky recept lučina ládi hrušky lučina od hrusky lucina lada hruska domácí sýr lucina lada hruška-lučina recept na lučina od ládi hrušky

Suroviny: jogurt bílý, smetana ke šlehání, sůl

TopRecepty.cz

Domácí lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9nj