Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu nebo doma na grilovací pánvi - pokaždé si pochutnáme.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

29. 6. 2014 19:58

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 272 kJ / 1 260 kcal
Bílkoviny131,12 g
Tuky73,79 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 817 mg
Sodík 1,22 g
Sůl4,11 g
Sacharidy15,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Milovníci fastfoodů už nemusí chodit na „hambáč do Mekáče”. Proč si doma neudělat mnohem lepší a ještě mít radost, jak se nám povedl? Jednou za čas si ho může dopřát každý.

Místo klasické tatarky jsem použila tu svou ze Šmakouna -> http://mishka-diary.blogspot.cz/2014/06/smakoneza-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

16. 8. 2017 08:45

Petr Řezka:
Souhlasím :yes:
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla :-O ale kdybych komentáře palcoval, tak dám 3 palce hore :-)
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě... :-D

Petr Řezka

16. 8. 2017 08:10

Nekritizuji, jen si myslím, že určité postupy z původní receptury by se měly dodržovat už jen pro jídelní konfort a zachování určité chuti a konzistence, řízky také nevaříte ve vodě ;)

Petr Řezka

16. 8. 2017 07:57

Do hovězího nedávejte vejce (bude gumové a suché) a úplně nejlépe ho vůbec nekořenit (maso má úžasnou chuť), uplácejte tenké plátky (3-5mm) o pár cm větší než je průmer housky, maso dejte na rozpálenou mastnou pánev (né do oleje jako řízek!!!) a opečte z jedné strany půl minuty, otočte posolte popepřete kápněte worchester, půl minuty z druhé, pak na maso položte plátek sýru Chedar na pánev chlístněte trošku vody (bokem, né na maso) a zaklopte poklicí na 5-10 vteřin, pára vám krásně rozpustí sýr a s tím pak už rovnou do housky. Housku opékejte pouze na rozkrojené straně a předtím jí namažte máslem, je důležité aby to bylo máslo - né sádlo, ne stolní olej, ne olivový olej - pokud je máslo hodně ztuhlé a housky příliž měkké skrojte pouze plátek, položte na rozkrojenou stranu housky a pak na pánev, na housku opatrně tlačtle celou dlaní a kruťte sem a tam tak aby se rozpouštěné máslo vsáklo rovnoměrně - takovou úpravou housek budete mít pečivo měkké, uvnitř křupavé a nenasákávající šťávy z oblohy - zeleninu podle chuti, ale určitě do hamburgeru nepatří zelí a to ani to čínské, zelenina by měla být pokrájena a pokud možno na tenoučké pátky, cibule na půlkolečka a podobně tak rajče (zabráníte tomu, abyste při špatném kousnutí vytáhli náplň z hambáče ven) maso se sýrem pokládejte na spodní díl housky který !!není!! potřený žádnou omáčkou ani ničím podobným, vše se skládá až nad maso a omáčky až na zeleninu

JLIAN HORVATH

3. 7. 2014 21:52

MOC MI CHUTNAL,MOC DĚKUJI.:-K

MishkaCZ

30. 6. 2014 17:02

Drobek: To jsem ráda ;-)

Drobek Drobek

30. 6. 2014 16:35

MishkaCZ: No a je po problému, teď už je to jasné i šťouralovi jako já:-D:-K

Sajdeman Sajdeman

30. 6. 2014 15:57

MishkaCZ::-D Hezky upravený název :-D

MishkaCZ

30. 6. 2014 15:56

Drobek: Název jsem tedy ještě doupravila a teď už by to mělo být jasné :D :D Já tu kritiku nevztahuju na sebe, ačkoliv jsem ten recept vyvěsila. Kdyby to byl můj recept, určitě bych ho takto nenazvala, na to bych si netroufla stejně jako Vy.

Irule Irule

30. 6. 2014 15:00

recepty Dity P. mám ráda. Takže věřím, že je to dobré :-p:-K

Drobek Drobek

30. 6. 2014 14:33

Bylo to tam když jsem psal komentář, to jo, ale:
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.

MishkaCZ

30. 6. 2014 13:32

aadulka: To jsem dopsala uz po sporinek ;-)

aadulka aadulka

30. 6. 2014 13:07

MishkaCZ: Podle Dity P. jsi tam dopsala až poté, co byly napsány komentáře od Drobka a sporinka ;-)

MishkaCZ

30. 6. 2014 12:50

Tady jde vidět, jak lidi dávají pozor při čtení. Proč se to asi jmenuje nejlepší hovězí burger podle Dity P.? Protože je to její recept a ona si ho tak nazvala ve své kuchařce :D

Drobek Drobek

30. 6. 2014 11:13

Kolik já jen znám hamburgerů,ale prezentovat světu že zrovna ten můj je nejlepší bych si netrouf. :-O

sporinek

30. 6. 2014 01:45

uplně nechápu, co je na tom nejlepšího. uplně obyčejnej recept. ani neni napsáno jaký maso. něco jako: vemte kus něčeho k tomu přidejte támhleto, 3 lžičky kečupu, udělejte do toho důlek a je hotovo.pro vylepšení na to nalejte tatarku. dobrou chuť

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: burger recept omáčka na burger nejlepší maso na burger hovězí po burgunsku dita p hamburger podle dity p omáčka do burgeru nejlepsi maso na burgery hovezi burger hovezi burger recept omáčky na burger dita p recepty dita p recepty dita p krůtí burger recept omacky do burgeru hamburger podle dity p. nejlepší hamburger recept recept na hovězí burger hamburgry podle dity hamburger dita p

Suroviny: maso hovězí mleté, passata rajčatová, omáčka worcesterová, vejce, petrželka, sůl, pepř, houska hamburgerová, salát, tatarská omáčka, cibule červená, rajče

TopRecepty.cz

Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77Vj