Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr podle Petra Voka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

15. 6. 2014 12:39

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 628 kJ / 2 301 kcal
Bílkoviny128,88 g
Tuky195,36 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 597 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy6,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recepty od Dony

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

15. 6. 2018 11:53

Jana Dorazinová-Remková: Jo, běžný úzus. Kdysi jsem měla oblíbenou restauraci v Praze na Starém Městě, jmenovala se U Golema. Vařili výborně a podle názvů jejich jídel jste si mohli zopakovat dějiny 16. století, hemžili se jmény jako Rudolf II., Golem a možná i Petr Vok se našel. Rozhodně se však nedá říct, že by připravovali historická jídla, to ani náhodou. Pak přišly davy turistů a zaplavily Staré Město i původní židovskou čtvrť. Ceny se zvedly a dějiny připomínající názvy zmizely ..... Je to škoda.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 6. 2018 11:29

Dajda: Jo, tak běžný úzus :-D:-D:-D. Já se nečertím, je mi to ukradené, jen jsem odpovídala.

Dajda Dajda

15. 6. 2018 10:58

Jana Dorazinová-Remková: Proč se tak čertíte?:-// Já se přece toho Vašeho názvu zastala! Přečtěte si pozorně, co jsem napsala, že je totiž běžný úzus dávat jídlům názvy po histrických osobnostech bez ohledu na to, zda ho vařili, jedli nebo co já vím ještě!

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 6. 2018 10:39

Dajda: Ohledně názvu se milá dámo musíte obrátit přímo na Donu!:-Q.. Já rozhodně neměla důvod jej měnit a aspoň splňuji to, čemu říkáte duplicitní recepty, ne? Takový tady není!;-)

Dajda Dajda

15. 6. 2018 10:35

Jana Dorazinová-Remková: Není o čem mudrovat, paní Dorazinová-Remková, Petr Vok se nenarodil roku 1611, to je fakt. Kdyby se byl býval narodil roku 1611, zřejmě by se dožil stavovského povstání a třicetileté války a všechno mohlo být jinak ..... Ale to už mudrování je. Nicméně historie je moje životní láska a nemám ráda, když s ní někdo zachází svévolně: :-// Jinak recept je určitě super, ať už si na něm rožmberský vladař pochutnával či nikoliv! :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 6. 2018 10:28

Dajda:

tom123: Moji mílí mudrlanti, název tohoto jídla jsem rozhodně nevymyslela já. Konec konců, i kdyby se to jmenovalo kapr na srnčích očích, bylo by mi to jedno. Jídlo pochází z kuchařky Nejlepší recepty od Dony. Já můžu jen přidat obrázek oné kuchařky. Snad to postačí k tomu, alby zde opět nevznikla diskuze.

Dajda Dajda

15. 6. 2018 08:33

tom123: Umřel. Tome123, Petr Vok roku 1611 umřel, narodil se roku 1539. ;-)

Samozřejmě, že nepoužíval Solamyl, a dokonce ani nemohl podávat kapra s bramborem! :-O Nicméně bych to nebrala tak doslova. Jména historických osobností si půjčuje do názvu podávaných jídel kdejaká restaurace a rozhodně tím nechce vyjádřit, že se dotyčná osoba mohla po této krmi přímo utlouct, co myslíte? Ostatně řekla bych, že Petr Vok se do vaření příliš nehrnul, měl na práci úplně jiné věci. :-D

tom123

15. 6. 2018 07:40

Jak je možné, že Petr Vok, který se narodil 1611 používal Solamyl? :no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 6. 2014 21:49

Mmelinda:;-)

Mmelinda Mmelinda

19. 6. 2014 17:41

...jistě "mňamózní"!!!!!!!Což je mi u paní Jany jasné:yes:

scofiq

16. 6. 2014 14:46

myslím, že to bude dobré i na rybě z moře - určitě udělám až se mi rybář vrátí - posílám bodík

Irule Irule

16. 6. 2014 07:25

:-p:-p:-p mám ráda ryby všechny :-p:yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 6. 2014 00:19

sunny.sofi: No, jeho žena nesnáší pach ryb, tak je může spracovávat, jen když ona je v práci, nebo raději vůbec a pokud ano, tak jedí jen karbanátky z ryb. No, takže mám rybky zadarmo :-)

sunny.sofi sunny.sofi

15. 6. 2014 18:30

Jana Remkova: Tak toho souseda závidím;-):-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 6. 2014 16:53

Je fakt moc dobrý. Mám teď možnost si kapra dělat častěji. jeden soused už neví, co s nimi, tak jsem moc ráda :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapr podle pana voka kapr pana voka recept na kapra nejlepší koláče petra voka nejlepší recept na kapra vepřový řizek podle petra voka kapr dle pana voka kapr dle voka kapr voka platek pana voka vepřový plátek podle petra voka nejlepší kapr vepřový plátek podle petra voka kapr recepty kapr ala petr vok plátek petra voka kapr recept na pana voka kapr petr vok vepřový plátek petra voka kapr nejlepší recepty

Suroviny: kapr, olej, máslo, česnek, pepř cayenský, paprika sušená sladká, solamyl, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Kapr podle Petra Voka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zQP