Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky

Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 13:32

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 031 kJ / 2 875 kcal
Bílkoviny205,02 g
Tuky213,66 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 953 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,42 g
Sacharidy30,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Opik

27. 4. 2013 13:42

Vypadá to skvěle a jednoduše, taky vyzkouším. Jen k té instantní jíšce...viděli jste složení? Nic špatnýho tam totiž není. Je to jen tuk a mouka. Ne každá instantní věc je nutně nezdravá a zavrženíhodná

Jarmila

21. 9. 2012 09:42

Tak dneska budu ptáčky dělat a jsem moc zvědavá, jak to dopadne, protože je budu dělat poprvé:-/:-/:-/

Peeter

30. 12. 2011 12:12

Instantní jiška. :D Fuj! :D

julie

9. 1. 2011 13:44

dnes jse mdelal ptačky podle vašeho receptu a navrchu jsem je potrela horcici a dala vic cibule manzel miluje hodne cibule a moc dobry i ja to jedla ikdyz hovezi nemusim co bych ale neudelala pro manzela ktery ta miluje hovezi

TomsonM

20. 11. 2010 10:45

Jdu na to, ale udelam je rozlitany to jest vse venku v omacce.

Andrea z Hollanska

19. 4. 2010 14:39

:-p ziju uz par let v hollasku ale na ceskou kuchyni nema nikdo muj manzel chce stale spanelske ptacky :-O:-p:-)):yes:

luke

22. 2. 2010 11:52

ted je dělám a rodičům budou chutnat doufám :)

hanka

17. 1. 2010 18:25

:-p:-8:-K taky je dělám,máme je rádi a je jedno jaké se použije maso,každý co má rád :-))

martinka

31. 10. 2009 12:28

ahoj tak taky dělám španělské ptáčky:)
Myslím si že to není složité....Snad se mi to povede a udělám rodičum radost
martina (14let):no:

Peťka

2. 3. 2009 18:39

:-pCo mohu tak jen doporučit supéééér recept a dokonce i lehký.Je mi 18let(i já taková mlada jsem to vzládla) a supééér chutnalo nám vyborně!!!D*O*P*O*R*U*Č*U*J*Í* :yes::-!

Jarca87 Jarca87

19. 1. 2009 18:45

Výborný recept,dávám za jedna:yes:

hanny

4. 1. 2009 19:29

spagetka: Běžně se mi stává, že koupím třeba výborné párky, okamžitě se snědí, druhý den koupím dvakrát tolik a je to úplně něco jiného a rovnou do koše.
Pokud nemáš osvědčené řeznictví, lépe rovnou řezníka, tak se to asi na první pohled nepozná. Také nevím, jak to zjistit, jak na to. ;-)

spagetka spagetka

4. 1. 2009 19:01

Přesně - hanny - tohle by mě zajímalo, jak poznám kvalitní párky? Jasně, na 1.místě asi bude cena, ale koupila jsem si na vánoce tzv.vídeňské párky ,které by měly patřit k tomu lepšímu a musím říct, že nic moc - nechci tady napsat, od jaké byly firmy, ono i to ale hraje roli,že?

hanny

4. 1. 2009 18:54

S dobrým uzeným masem je to určitě ještě lepší, dá tomu zase jinou chuť a hlavně, kde sehnat kvalitní párky? Do každého ptáčku bych zamotala jednu sardelku. Jsou výborné. Ano, zaprášit moukou nebo si jíšku udělat. Hlavně pryč od instantní jíšky! ;-) Maris, pěkná fotka ! :-)

tejaja tejaja

4. 1. 2009 18:53

Španielske vtáčky plním hranolčekom slaniny, hranolčekom mrkvy ( tú ja poctivo vyberiem a predám manželovi ), hranolčekom kyslej uhorky a šestinkou vajíčka. Nezahusťujem zápražkou. :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept hovězí ptáčky hovezi spanelsky ptacek ptáčci recept hovězí ptáček hovězí ptáčci recept na hovězí ptáčky španělský ptáček hovězí recept španělský ptáček hovězí ptáček recepty ptáčci s hovězího recept na španělský ptáček hovězí ptacky recept španělské ptáčči španělští ptáčci hovězí ptáčci recepty recept ptacci španělský ptáček z hovězího recept spanelsky ptacek v troube

Suroviny: roštěná hovězí, hořčice plnotučná, špek, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZG